1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 9..

 1. Gyurma

  Gyurma Well-Known Member

 2. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Kell a pénz a francia költségvetésnek, és a franciák irányítják Algéria állami költségvetésének 80%-át. A látszatfüggetlenségük ára volt, hogy francia engedély kell a komolyabb költésekhez.
  anglia és franciaország és a többi hasnszőrű országok nagyrészt léhűtő népének életszínvonalát, a gyarmati szerződések révén az egész 3-ik világ pénzeli és tartja el.
   
 3. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Nem annyira fiktív érték ez. Kipróbálhatod, ha bemész egy boltba, és fiktív érték szolgáltatása nélkül próbálod elvinni a kapható termékeket. :)
   
 4. Python

  Python Well-Known Member

  A szociáldemokrata koalíciós partner már nyíltan szembemegy azzal a törekvéssel, hogy Németország védelmi költségvetését a NATO-elvárásoknak megfelelően a GDP 2 százalékára növeljék. Trump szeptember 1-én, a második világháború kitörésének évfordulóján Varsóba látogat és az európai biztonságpolitikát átrajzoló bejelentéseket tehet.
  Trump utolsó figyelmeztetése Németországnak – történelmi látogatást tesz Varsóba
   
 5. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Legalább annyira fiktív mintha úgy mennék be egy üzletbe, hogy egy jó sztoriért elvihetem amit akarok. Persze egyből felhördülne a teljes közgazdaságtan, hogy ezt nem lehet és küldenék a parazitákat, hogy legalább a boltost megvágják valahogy, mialatt feszülten gyötörnék magukat éjjel is, hogy a faszba adóztassák meg a sztorimesélést. :D Amivel a boltban megkapod a terméket, az egy papírra írt fiktív sztori, ha én leírnám, le is foglalnák. Pedig most nem pénzhamisításról beszélek, egyszerű emberek közötti bizniszről. Kaja, vagy bádogbögre egy történetért. Ilyen persze nem nagyon van, mert a vonalkód szentsége nem sérthető, de nem ebbe az irányba akarok menni. Most azon gyötrik magukat, hogy amikor kína leértékeli a papírra nem vetett mennyiségű fiktív pénzeszközét, akkor mindenki a saját erős pénzéértékéért ilyen gyenge pénzértéket fog venni, egyrészt, hogy kezelhetetlen mennyiségű termékbe ölje, amíg a pénzromlást nem követte le az árazás(rohadtul felpörgetve a nem fiktív piacát kínának), másrészt és főképpen, rettegnek, hogy amikor a rengeteg megvásárolt szám majd megint többet ér, mint amennyi, függetlenül a mennyiségétől(Itt az idiotizmus amibe belerángattak minket) és a szintén így az önmaguk mennyiségétől független számok aktuális értékéhez viszonyítva, akkor majd kurva sok erős kínai fikció fog mozogni a számítógépes rendszerekben és ezt nem hagyhatják, mert akkor kína erősebb lesz. Úgyhogy azon kell morfondírozniuk, hogy basszák el a saját pénznek nevezett számaik értékét mindenhez képest úgy, hogy ne csesződjön el az aktuális valós piaci termékek felvásárolhatóságának a színvonala, azaz ne jusson mindenkinek minden, de közben inkább az övéket vegyék a kínai helyett és akkor majd ők lesznek az erősek, amikor mondjuk mindannyiunk kedvenc Soros Gyurija és barátai forexen jól eltalálják ezeknek a számoknak az egymáshoz viszonyított értékváltozását és ezzel megerősítik a többi ilyen bizalmát akitől lerabolták a számaikat és megerősítették vele a gazdaságot, a gdp-ben jól kimutatható sohasem létezett számok birtoklásával. Nagyjából ez az a baromság, amiért háborúk törnek ki és amiért pééénzpiaci válság van kialakulóban és félni kell, hogy mi lesz. :D Ez ezeknek a gonosz hülyéknek a kényszerképzete és mi is bele vagyunk rángatva. Magunktól, egymás közt egy szép formájú nádpálcáért is kaphatnánk kaját meg zoknit. Hatalmas szükség van ezekre, meg a Növekvő Gazdaságra. :D
   
 6. Pogány

  Pogány Well-Known Member

 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Kőszegen a Kenyér hegyet tudtommal 2 kenyérért adta el tulajdonosa valami 17-18-ik századi nagy ínség alatt.
  Szóval bármi lehet.
   
  Pogány likes this.
 9. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

 10. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Orosz hírek, de globális

   
  superjet100 and boki like this.
 11. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Yakov Kedmi (Israel) Believes Russia Will Win New Arms Race With US
   
  superjet100 likes this.
 12. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Trumps says Greenland is essentially a 'large real estate deal'


  Na kis Dánia, mit csinálsz, ha az USA nem érti, hogy Grönland nem eladó?
  Na EU, mit csinálsz, megvéded-e tagállamodat, Dániát, ha az USA Dánia területi integritását megsérti?
  Na Oroszország, mit csinálsz, teszel-e vételi ajánlatot Ukrajnára?
   
 13. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

 14. nagyoncivil

  nagyoncivil Active Member

  Most ezt nem tudom megnézni, de a címe alapján ezzel némileg ellentétes véleményt olvastam nem rég.
  https://www.moonofalabama.org/2019/08/the-end-of-the-inf-treaty-will-not-create-a-new-arms-race.html
  Az a lényege, hogy az oroszok és a kínaiak nem érdekeltek egy új fegyverkezési versenyben, nem akarnak csendőrt játszani az egész világban, viszont a saját területeiket védeni fogják és ehhez az eszközeik is megvannak, ha pedig valami újra van szükségük, majd összedolgoznak.
  (Azt hiszem, hogy röviden ennyi volt, ahhoz kicsit régen olvastam, hogy pontosan emlékezzem)
   
 15. Python

  Python Well-Known Member

 16. Python

  Python Well-Known Member

  Nemerson likes this.
 17. Python

  Python Well-Known Member

 18. Python

  Python Well-Known Member

  Valakinek szembe kellett szállnia Kínával, nem volt más választás, mint vámokat kivetni a kínai árukra – mondta Donald Trump újságíróknak.
  A kereskedelmi vita Kínával árthat is az amerikai gazdaságnak, de a viszály hosszú távon előnyöket hoz majd az Egyesült Államoknak - mondta az amerikai elnök újságíróknak. Azt az újságírói felvetést, miszerint az ország - éppen a Kínával folytatott elhúzódó vita miatt - recesszióba süllyedhet, Trump azzal söpörte félre, hogy "valakinek szembe kellett szállnia Kínával". Itt volt az ideje, függetlenül attól, hogy jó-e az országnak, vagy rövid távon ártalmas" - hangoztatta. Kiemelte: "nem volt más választás", mint vámokat kivetni a kínai árukra.
  Kína megregulázása árthat is Amerikának, ismerte el Trump
   
 19. Python

  Python Well-Known Member

  A kínai árucikkekre kivetett legutóbbi amerikai büntetővámok miatti ellenlépésként Kína mintegy 75 milliárd dollár értékű amerikai importcikkekre vet ki pótvámot - közölte a kínai kormány vám- és adóügyekért felelős bizottsága pénteken.
  Újabb amerikai cikkekre vezet be büntetővámokat Kína


  Donald Trump amerikai elnök erőteljes választ ígért a Kína által bevezetett új pótvámokra, olyan hangnemben, ami megijesztette a piacokat, amelyek így is attól tartanak, a világgazdaságot fenyegető kereskedelmi háború még tovább szélesedik.
  Trump haragos mondataira zuhanni kezdtek a tőzsdék
   
  fishbed, Pogány and Nemerson like this.
 20. Python

  Python Well-Known Member

Ezen oldal megosztása