"NÉMI" ???! Ha nem lesz kenyértörés, az azt jelenti hogy ledomináltak, megerőszakoltak, kizsigereltek minket a saját édesanyánk hátán. Valamint bele fognak tolni egy olyan konfliktusba, harmadszorra is, amiben megint az Ő gazdaságuk fog jól járni, a mienkre meg lesz nyomva egy RESET. Ez nekem kurvára nem "NÉMI" ellenérdekeltségnek tűnik! Itt szorosabb összefogás egyszerűen nem elképzelhető, mivel TELJESEN más érdekeik vannak nekik, meg nekünk. Lehet engem ezért hülyézni, de 20 éve még azt se hitte volna senki, hogy amcsi palagáz fog jönni tankhajóval a Lengyelekhez, vagy szétszopatják a Volkswagent!Hát, fene tudja... Jelenleg szerintem is van "némi" gazdasági érdekellentét az USA és az EU között. Viszont a jövőre, pláne a távolabbira nézve én már nem mernék jósolni. Vagy lesz kenyértörés, vagy nem. Akár még szorosabb összefogás is lehet.
De, hogy a "témámnál" maradjunk, fegyverbeszerzésnél szerintem pl. Abramst, SDB2-t, Javelint, meg hasonlókat nyugodtan vehetünk. Patriot már kérdésesebb. Vagy pl. F-35. EU-s alternatíva nincs ezen a szinten, viszont ebbe a gépbe már simán belenyúlhatnak az amcsik, ha nekik épp nem tetsző dolgot akarnánk vele csinálni. Szóval nem egyszerű... Képesség, vs. esetleges távoli befolyás... Jó, hogy nem vagyok döntéshozói szerepben ilyesmikben.
Kína megint csak érdekes. Szuperhatalom lesz, ez szinte biztos. Van komoly múltjuk, lesz jövőjük is. De, hogy milyen... Ki, vagy kik lesznek az ellenségeik és meddig, meg ugyanez fordítva, kik lesznek a szövetségeseik és meddig... Jelenleg sokkal nagyobb egymásrautaltságban (gazdaságilag) vannak az USA val, mint bárki más... Én amúgy maxi EU-párti lennék... Ha nem menne ez a faszkodás. PL. a migri-ügyben.
Nézz a sorok közé, kilóg a lóláb!!!