Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bocsánatot kérek, hogy felségsértően testvérkének merészeltem nevezni Felséges Őuraságát, ha neked jobban tetszik esetleg maradhatNÉK kölcsönösen én is az "anyád csája" megszólításnál!! Nekem viszont ez nem tetszik, úgyhogy részemről annyi és ennyi volt.Testvérkéd a nyád csája.
Basszus, en meg azt hittem, hogy haubagoi oroszul beszel. Meg is lepodtem, hogy ertettem.nyád csája
Basszus, en meg azt hittem, hogy haubagoi oroszul beszel. Meg is lepodtem, hogy ertettem.
Fülöp- szigetek biztosan nem. A többi fele sem igazán ha Kínárol van szó.Az ASEAN (Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetsége) népessége 600 millió fő és India mellett ők is az USA-t támogatják.
Ha eltûnne az USA onnan, Dél-Korea azonnal Kína szövetségese, érdekszférájának tagja, és Oroszország barátja lenne. Már amennyire azt Kína engedné.És ehhez jön még hozzá Japán, és az egyesülő (!) Korea. Mint Kína-ellenség.
Ez ok, csak a dolog úgy fog kinézni, hogy az USA fel fogja használni Ausztráliát Kína ellen (ahogyan Kelet-Európát is Oroszország ellen) és ahogy Kelet-Európa sem mer (vagy akar) felszólalni az amerikai háború-csinálás ellen, Ausztrália is hagyni fogja, hogy az USA háborúba sodorja őket Kínával.
A 24 millios ( pár városban tömörül lakosságának 70%-a, egyébként lényegében lakatlan a kontinens) Ausztrália az 1.4 milliárdos Kínának soha az életben nem fog nekimenni. Fôleg, mivel már nem nagyon lehet megközelíteni sem a mélységi védelmét. ( légierõ, haditengerészet, mesterséges szigetek- és csak azután a Kínai szárazföldés minden ami ott van) Egy háborúban Guam és az Ausztrál haditengerészet lenne az elsô Kínai célpont. Akkor pedig Ausztrália azonnal megadja magát (- ha van esze). És ez már akkor megtörténhet, ha "csak" blokád alá kívánnák venni Kínát katonai eszközökkel. És ebbôl nagy valószínûséggel még nem lenne atomháboru. ( cunami Guamnál az lehet, de fordítva Kína partjainál már nem)Ez ok, csak a dolog úgy fog kinézni, hogy az USA fel fogja használni Ausztráliát Kína ellen (ahogyan Kelet-Európát is Oroszország ellen) és ahogy Kelet-Európa sem mer (vagy akar) felszólalni az amerikai háború-csinálás ellen, Ausztrália is hagyni fogja, hogy az USA háborúba sodorja őket Kínával.
Bocsánatot kérek, hogy felségsértően testvérkének merészeltem nevezni Felséges Őuraságát, ha neked jobban tetszik esetleg maradhatNÉK kölcsönösen én is az "anyád csája" megszólításnál!! Nekem viszont ez nem tetszik, úgyhogy részemről annyi és ennyi volt.
Azt gondolom, ha van eszük, olyan szuperhatalom mint akár a Brit birodalom, vagy a közelmúltban az USA volt, nem is akarnak lenni. Ők a lassú víz partot mos elven domborítanak, s eddig egész jól csinálják szerintem. Ellenpólusnak és alternatívának tökéletesek már most is.
Szerinted az oroszok kripto USA szövetségesek, szerintem meg lassan konkrét kínaiak.
Hát igen, gondolom hiányzik a szeretett hazád és az anyanyelved, de hát itt kell dolgozni a magyarok fórumán, ilyen meló ez... (elég a emoji?)
Ha eltûnne az USA onnan, Dél-Korea azonnal Kína szövetségese, érdekszférájának tagja, és Oroszország barátja lenne. Már amennyire azt Kína engedné.
Japán lehet hogy a közép jövôben kvázi földrajzi kapcsolatban lesz Oroszországgal (hidak, alagutak...felvetült már a terv)
Nyilván érdekek mentén cselekednek, és jelnlegi helyzetről írok. Ha Kína elkezd feléjük pattogni, lepacsizik az Usa val ellenük, vagy megpróbálja egyoldalúan behúzni Szibériát, azonnal változik minden. Jelenleg az Usa basztatja mindkettőt, ki is egészítik egymást, jól elvannak. A mostani állapotot tudom megítélni értelmezni, a jövő útjai kifürkészhetetlenek.De, akarnak lenni. Csak más, eltérő a megközelítésük. De nemsokára (három évtizeden belül) ők is színt vallanak.
Nemnem!, Az oroszok, már a kormányuk (is) érdekek mentén cselekszik. Most épp Kína, a kínai cimbizés az érdekük. De ez havonta változhat. Lehet, hogy pár hónap múlva már az USA lesz az érdekük... Vagy az EU. Vagy épp senki.
Nyilván érdekek mentén cselekednek, és jelnlegi helyzetről írok. Ha Kína elkezd feléjük pattogni, lepacsizik az Usa val ellenük, vagy megpróbálja egyoldalúan behúzni Szibériát, azonnal változik minden. Jelenleg az Usa basztatja mindkettőt, ki is egészítik egymást, jól elvannak. A mostani állapotot tudom megítélni értelmezni, a jövő útjai kifürkészhetetlenek.
Kína szerintem tanul mások hibáiból, épp ezért nem ÚGY akar abszolútdominanciát és vezető szerepet ahogy azt az US csinálta, mert jól láthatóan nem működik, ők maguk rá a legjobb példa, illetve a világ közembere egyre inkább elfordul az US től a bunkó nyomulása miatt.
Egyet értünk abban hogy az idő nekik dolgozik. Amiben szerintem nem, hogy én már most is látom őket olyan jelentős játékosnak mint az Usa, engem nem vakít el semmilyen kamba statisztika GDP vel, meg egyéb citált adatokkal. Én azt látom a világban hogy már mindenhol, és minden területen nagyon ott vannak a valóságban. Te meg 30 év távlatban gondolsz rájuk mint leendő vezető szerepre törő népre. Ők már most ott vannak az Usa mellett, csak sokan még ezt nem fogták fel.Jelenleg stimmel. Pár éven belül meg ki tudja... Már, hogy mi lesz.
Az a vicces (legalábbis az általam elérhető-kapott infók alapján), hogy Kínát sokan alá- vagy épp túlbecsülik. Kína most arra játszik, hogy minél több infót szerezzen, miközben megpróbálja a saját innovatív generációját kineveltetni (amcsiban, meg Nyugat EU-ban, akiket aztán visszavár). Közben meg mindent megvesz, vagy épp cyberkémkedéssel próbál megszerezni és beépíteni. Ők nem szaroznak, legyen orosz, amcsi, vagy bármi más tech (Szu-35, Sz-400, BlackHawk, Hummer, F-117, F-35...), lenyúlják, modellezik, megépítik, tesztelik. Mesterséges intelligencia... A google alphago zeroja lenyomta a kínai csúcs go játékost. Reakció? Brutál ráfeküdtek a területre, pénzt nem kímélve... Van még elmaradásuk, de ez nem tart sokáig. Átveszik az innovatív szemléletet is az európai kultúrából, ha ez kell.
A kalózkodásról meg annyit, hogy ha teszemazt felszerelnek az amerikaiak néhány 'halászhajót' torpedóvetővel, és nekiállnak elsüllyesztgetni védtelen kínai konténerszállító hajókat, akkor mi lesz? Mit tud tenni egy konténerszállító hajó egy bejövő torpedóval szemben? Ha erre a kínaiak elsüllyesztenek néhány 'halászhajót', akkor meg mehet az USA részéről a média-kampány, hogy Kína ártatlan halászhajókra támad a flottával. (Nyilván megoldják, hogy a halászhajó Kínával rivális ország zászlaja alatt hajózzon.) Ezek után kezdődhet Kína terroristázása. Kína persze hadihajó kíséretet fog adni a kereskedelmi hajói mellé. Ekkor mehet a média-kampány, hogy Kína a kereskedelmi hajózás címén katonai terjeszkedést palástol. Ha az USA ezek után elkezdi elsüllyeszteni a kínai hadihajókat is (Kínától távolabb), de az USA a kínai szárazföldet nem támadja, akkor mit fog csinálni Kína?