A te módszertanod szerin a "pro-russia" jelölt 2.2 mill 7.3%, csak ennek a "számháborúnak" mi értelme?
Nem követtem az ukrán belpolitikát, de én porosjankóról feltételeztem h az amcsik embere.
Elég sok propiban áll az ország lakossága, egy emberként a kedves vezető mögött, pont háborúban akár tényleg elő is fordulhat, persze a valódi ukrán helyzetet innét nem merném elemezni. A wikis cikk az adatokat sorolta fel, a bombasztikus és a csillagászati jelzőket nem használta.
Pusztán arra próbáltam rávilágítani, hogy Zelenszkij támogatottsága, még ha jelentős is, valójában közel sem elsöprő, mi több, talán nem is többségi. Tudatosan felépített marketingműsor szemtanúi vagyunk, ami sokszor olyan irritálóan egyoldalú, hogy a másik oldalon joggal ébred föl a gyanú: Az egész Zelenszkij-sztori egy vastagon fizetett színjáték.
(Mellesleg különösen azoktól visszatetsző Zelenszkij elsöprő, háromnegyedes győzelmének méltatása
(nem konkrét fórumozókra, pláne nem rád gondolok, sokkal inkább hazai ballib véleményvezérekre), akik ugyanazzal a lendülettel magyarázzák, hogy a Fidesz kétharmada valójában még csak nem is többség, hiszen a 7,8 millió választópolgárból csak 3 millió szavazott rájuk... Na most vagy legitim mindkettő, vagy számmisztika mindkettő.)
Nem tudom megállni, annyira adja magát a hasonlat: A válságból kiutat kínáló, fiatal, színpadias Adolfra 1933-ban a 44,7 millió német választópolgár közül "csupán" 17,3 millió szavazott, aztán rövid idő alatt a német nép öntudatra ébredt, a rendszer elsöprő támogatottságról harsogott a média (leánykori nevén propaganda), minden ellenvélemény megszűnt, a német nemzet egy emberként sorakozott föl vezére mögé és eltökélték, többek között azt is, hogy bizonyos oroszlakta földeket erővel tesznek magukévá...
Még a TIME címlap is stimmel.
Fekete-vörös-fehér alapon a Leader...
Ami pedig a sakktáblát illeti:
Az I. világháború megroppantotta Európa világuralmi helyzetét, mert a kontinens államai tönkretették is kivéreztették egymást.
A II. világháború felszámolta Európa világpolitikai szerepét, hiszen a kontinens államai gyakorlatilag újrajátszották 20 évvel korábbi önpusztító háborújukat.
A III. világháború (by Soros!) lényege ugyanez: Az európai (német-francia) ipari, technikai, pénzügyi erőforrások és az orosz nyersanyagvagyon, illetve katonai potenciál (netán olcsó munkaerő) egymásra találásának megakadályozása, hogy Európa továbbra se legyen világpolitikai tényező.