A ruszki al legrosszabb a demográfia, azt mivel magyarazod?
Az esőről is a gonosz USA tehet?
Ahogy a '90es években szétbaszták az országot? Erről az oroszok tehetnek elsősorban - hogy hagyták az amerikaiaknak szétlopni, amijük volt.
De te szoktál a "tolvaj" jelzővel élni mostanság - szerinted mi történt akkor Oroszországban? És mi történt Magyarországon?
Beteges az USA gyűlöleted, nehogy rá menjen az egészséged.
Nem gyűlölöm az USÁt, rengeteg vívmányuk van (tudományos, de még társadalmi is), amelyet nagyra tartok. Szó szerint egy nagyszerű nemzet - volt. 2000 (valószínűleg 2001) után, azóta a legrosszabb arcukat mutatják. És mivel senki se vert a kezükre, egyre bátrabbak lettek.
Egyébként tényszerűen írtam le pár adatot a Pax Americana ténykedéséről, merthogy az eredeti felvetés a NATO általi fenyegettség volt orosz oldalról. Valamiért erre nem reagáltál.
Valószínűleg nem Teréz anya a példaképük, de ne tegyél már úgy, mintha lenne alternativájuk.
Már miért ne lenne.
Putyin korrupt rendszere, Kína kommunista ideológiája nem ad nekünk SEMMIT.
Sajnálom, hogy idáig jutottunk...
Jó eséllyel az eszköz, amin ezt gépelted,
kínai gyártású.
Jó eséllyel az a delej, ami ezt lehetővé tette, orosz eredetű erőműben "született".
Én nem úgy tekintek a világra, hogy milyen ország "ad" valamit. Mi eleve kiszolgáltatott helyzetben vagyunk kb a tatárjárás óta (bár szerintem a valódi szuverenitásunk Vatával veszett oda). Én itt élek, itt alapítottam családot, nem tervezek elköltözni.
Tisztában vagyok azzal, hogy a mi helyzetünk továbbra is a kiszolgáltatottság különböző szintjein képzelhető csak el.
Én azt szeretném, ha az országunk olyan irányba köteleződne el, amely a legkevesebb ideológiai faszságot akarja ránk tukmálni.
Mert hogy gazdaságilag ki leszünk szolgáltatva valakinek, az 100%.
Jelenleg sem Kína, sem az oroszok nem az ideológiájukkal házalnak.
A globalizált egypolusú világban az elmúlt évtizedekben viszonylagos béke volt, a világ nagyobbik (és szegényebbek) fele jól fejlődött, csökkentek a különbségek.
Hát persze.
Ha az egypolusú világot a szabad háborúzás váltja fel, akkor hamar megsemmisítjük a bolygónkat.
Te egy kő alatt éltél az elmúlt 20 évben?? Ugyanúgy volt "szabad háborúzás". Tudtommal katona voltál (vagy?), pont te nem tudod, hogy pl a NATO egyetlen alkalommal élesítette valóban az 5. cikkelyt, ráadásul pont az USA csalárd, terrorizmus elleni "háborújához"???
Ez meg nem érdeke senkinek, főleg ha van esélye szépen fejlődni gazdaságilag.
Putyin alatt az sem megy, mert a diktatórikus kapitalizmus sem szokott jól prosperálni.
Mint, ahogy az elmúlt 10 megmutatta az oroszok számára.
Te miről beszélsz? Kit ismersz Oroszországban? Ők mondták neked, vagy olvastad valahol?
A NATO terjeszkedés esetén szépen kihagyod a képletből az érintetteket. Például minket Magyarokat. Mi és a térség összes országa döntött úgy, hogy biztonságát (az orosz fenyegetés hiányát) a NATO védelme alatt biztosítja. Ebbe pedig sem részeg, hányásban fetrengő, sem elmeháborodott orosz politikusnak NINCS beleszólása!
Mi döntöttünk így!
Remek duma. Arról mi a véleményed, hogy a NATOs népszavazás előtt le kellett vinni az érvényességi küszöböt? Vagy az úgy OK?
Hát arról, hogy az USA milyen kampányt tolt idehaza arról, hogy nekünk miért van szükségünk arra, hogy belépjünk?
A kérdést úgy is érdemes lehet feltenni, hogy az USÁnak miért volt fontos, hogy mi belépjünk.
Ettől még Oroszország biztonsága nem került veszélybe, csupán kisebb területeket tudott katonailag fenyegetni. Az meg miért baj?
Azért került veszélybe, mert ha pl egy ilyen ukrajna típusú hiperagresszív bandát felpumpálnak nyugati pénzen, és az neadj'isten a torkának kíván esni (vagy csak felrúg egy nEmzEtKöZi jOg szerint legitim bérleti szerződést Szevasztopolra, mer' csak), és ez az adott ország
már a NATO tagja lenne, akkor nem tudná helyretenni, hiszen ott a NATO.
Illetve ha felfogod, hogy a NATO az USA nagyon védelmi és nagyon civilizált katonai szervezete, amely egy már nem létező katonai szervezet ellenében született, ám amikor az megszűnt, a NATO úgy döntött, továbbra is megmarad - nos akkor talán leeshet a tantusz, hogy ez nem védelmi szervezet.
Nem utolsósorban, specifikusan ukrajnáról számtalanszor leírtam már, hogy miért hatalmas biztonságpolitikai kockázat, ha amerikai kézből eszik. Röviden: azonos kultúrális háttérrel, azonos nyelvvel rendelkező emberek milliói állnának az USA szolgálatai rendelkezésére, hogy felforgató elemeket képezzenek ki ott és utána ezeket átejtőernyőzzék az oroszokhoz, hogy végre tényleg szétszedhessék miszlikbe azt az országot.
NATO védőernyő alatt ezt teljesen zavartalanul csinálhatták volna.