<b>Üdv Ecso!</b>
<b><i>„Én még bízom Európa vezetőiben, annak ellenére, hogy sok bírálat éri őket itt is és máshol is.”</i></b>
Én pedig bízom a kellő inteligenciával rendelkező összeesküvőkben. A viccet félretéve engem igaziból az érdekel, hogy az USA-n belül azok az erők, akiknek nem tetszik az, hogy egy szűk kör uralja az amerikai katonai-ipari komplexumot vajon sikerrel járnak-e.
<i>Hogy mindenki számára tiszta legyen, én az Amerikai Egyesült Államok Köztársaságának helyreállítását támogatom – arra gondolok, amikor Amerika magának nyomtat saját nemzeti valutát, vagy amikor az Amerikai Alkotmány „az eredeti állapotában” létezik és működik, illetve arra, amikor nem elektori trükközésekkel irányítják azt, hogy ki legyen az elnök.
Maximálisan támogatok egy olyan Egyesült Államokat, ami valóban az, aminek mondja magát. Szívesen támogattam volna egy olyan Szovjetuniót is, ami valóban az lett volna, aminek magát anno definiálta.
Jelen idő szerint hiteles politikát nem az USA folytat, így nincs mit támogatni rajta.</i>
<b><i>„Miért fontos az EU számára Ukrajna.”</i></b>
Az EU számára Oroszország lenne fontos. Mivel az EU legfelsőbb valós döntéshozó testületét Európa Tanácsnak nevezik (<i>Nem keverendő össze az Európai Tanáccsal és az Európai Unió Tanácsával!</i>) és hasonlóan működik, ahogy a Szovjetunió Legfelsőbb Tanácsa működött egykoron – senki sem tudta, hogy kik és milyen alapon kerültek adott székbe, kik adtak felhatalmazást nekik bármire és kik gyakoroltak bármiféle kontrollt felettük. Miután az EU a legfelsőbb szinten önpusztító módon szembemegy a saját tagállamainak triviális gazdasági és katonai érdekeivel, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy Európa valódi irányítói nem európai érdekeket követnek.
<b>Tarzaan:</b> Jó cikk!
<b><i>„A hivatásos „álomfejtők” most világszerte arra igyekeznek választ találni, hogy az orosz elnök miért mondott „sztoppot” a Déli Áramlatra. Vagy legalább arra, hogy Putyin most támadásban vagy visszavonulóban van-e. „</i></b>
Az idézett kérdésre szerintem egy jó válasz van:
Amikor Putyin visszavonulni tűnik, akkor valójában rejtett támadás történik, amikor pedig támadást „imitál”, akkor valójában védekező pozíciót vesz fel. Konkrétan néhány példa:
A Krím „elleni” katonai akció valójában egy önvédelmi manőver volt a katonai táblán Moszkva szempontjából, még akkor is, ha krími agresszióról harsog a sajtó.
A Déli Áramlat lelövése ütés Európára, ugyanis az EU kezéből kiütött egy olyan alkupozíciót, amivel az EU kontrollálhatta volna valamilyen szinten Putyin kormányát – az alkudozás folyamata ugyanis kétutas kommunikációt jelent. Ezzel párhuzamban helyzetbe hozta Ankarát.
A török gázjátszmát ugyanakkor kettős lépésnek érzem – a legjobb védekezés a támadás elven üt az EU és az USA érdekein – cserébe kénytelen lesz majd a török óhajoknak is engedni más területeken.
A kínai gázszerződés valójában orosz hátrálás – Kína ad gazdasági és pénzügyi háttér segítséget Moszkvának, de nyilván ezt nem ingyen teszi.
Az orosz-indiai együttműködés ugyanakkor támadás a Nyugat világdominanciája valamint a nyomasztóan erősödő Kína ellen, a gazdasági tárgyalások mellett a fokozódó katonai együttműködésről is új orosz-indiai szerződés készül éppen.
Oroszország kész rugalmasan engedni más nagyhatalmaknak a saját kontójára azért, hogy ezzel az USA-t és az EU-t (NATO-t) igyekezzen hátrányosabb helyzetbe hozni (multivektor).
Pár megjegyzés néhány mai hírhez:
http://hvg.hu/vilag/20141211_CIAbortonok_Dick_Chaney_szerint_a_jelent#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg
Teljesen egyértelmű volt, hogy a Bush-Cheney-Wolfowitz trió nem fog tapsolni a fejleményeknek.
http://www.afriport.hu/politika/93-politika-eszak-afrika/20403-kalifatus-libiaban
Csak nem egy Iszlám Állam 2.0? Az utolsó bekezdést ajánlom mindenki figyelmébe – máris megvan a gazdi.
http://valasz.hu/vilag/bemutattak-az-elso-mukodo-lezeragyut-tehat-meg-egyszer-lezeragyut-107514
Biztos nem semmi és sokkal gyorsabb, mint a Yakhont vagy a Brahmos - bár tudtom szerint működő lézer- és maser eszközök nem csak Amerikában vannak. Szerintem a fegyver propaganda értéke per pillanat nagyobb, mint az esetleg hozzá képzelt valós katonai hatékonyság.
http://hungarian.ruvr.ru/news/2014_12_11/Az-USA-nem-tartja-kizartnak-hogy-katonai-nyomast-fog-gyakorolni-Oroszorszagra-6389/
Tök jó.
Itt a remek lehetőség a nukleáris fejekkel felszerelt - és természetesen most még nem létező - orosz közép-hatótávolságú rakéta eszközök újbóli hadrendbe állítására. Teljesen egyértelmű, hogy az INF szerződés esetleges felmondásakor Oroszország majd akkor tolja a nyugati határaihoz a kalapból igen hamar előkerülő újgenerációs SS-20-as rakétáit, amikor csak akarja.
Az INF felmondását követheti még két jelképes aktus: a CFE is törölve, így hamar sok ezerrel több 3. generációs orosz hk matuzsálem is újra hadrendbe áll majd, melyek majd pont jók lehetnek arra, amire anno tervezték őket: európai hadszíntéren széles arcvonalat lekötni a tömeges taktikai atomcsapásokat követően. A világ számára az utolsó kegyelemdöfés az lehet, amikor START szerződésnek lesz konyec – vagyis a jelenlegi kb. 1550 db-os hadászati robbanófejhez előszedik a raktárakból a maradék 5-6 ezer darabot és feltunningolják a régi és új ICBM-eket. A régi szovjet SS-18 és SS-19-nek például nem kötelező 1 robbanófejjel repülnie, az egyik elvisz 10-et a másik pedig 6-ot – mivel anno már eleve így tervezték őket.
Amiről beszélek, az a jobbik eset, hiszen „csak” hidegháborút jelent.