<blockquote rel="laudarage"><blockquote rel="boki">A 40 új ICBM kozott már néhány darab RS-26 is lesz-ezek kimondottan Európára készulnek.(Nagy- Britannia, Románia, Lengyelország és más oroszellenes országokra)
Boki,
nem kellene-e megkezdeni Oroszország lakosságának (kb. 20-30 millió főt, minimum 2 millió fő / év ütemben) szervezett áttelepítését Uránon túli, Kazahsztán feletti területekre ill. a távol-keleti régióba?
Úgy, hogy a nyugati határvidéken nagyrészt csak a rendkívüli módon megerősített hadsereg maradjon, a hadsereg és az Urál közötti térségben pedig nagyrészt a lakosság hadsereget ellátó része?
(Most ugye a lakosság eloszlása messze nem egyenletes, kb. 100 millió fő él az Urálon innen, és csak kb. 40 millió él az Urálon túl. Ez kellene kiegyenlíteni kb. 70+70 -re.)
Szentpétervárt féltem a legjobban, túl közel van az ellenséges Baltikumhoz ill. még tengerparton is van. Ha a NATO taktikai atomfegyvert telepít a Baltikumba, akkor Szentpétervár nagyon valószínű célpont lesz. Nagyon sajnálnám az ott élő 5-6 millió főt. Ezért én Szentpétervárt 80%-ban evakuálnám. Moszkvát csak 40%-ban (hogy átgondolt stratégiai döntésnek nézzen ki, ne menekülésnek).
Ezen kívül kijelölnék és kiépítenék egy alternatív fővárost valahol Mongólia felett, amely Moszkva szerepét képes lenne átvenni - arra az esetre, ha a helyzet nagyon komolyra fordulna.
</blockquote>
Kritikus helyzet az orosz Távol-Keleten van, Minden évben 800 000-fovel csokken a lakosság száma elvándorlás , elhalálozás miatt. Jelentos munkaero hiány van az ottani hajógyárakban és más jelentos ipari komplexumokban is. Tobb fejlesztési programot is elfogadtak , de a hatalmas korrupcio miatt még semmi látszatja. Már a kínaik felajánlották, hogy benépesítik a Bajkálon túli teruleteket.....
Nagy veszély a kínaiak bevándorlása az orosz távol-keletere, amibol még fegyveres konfliktusok is lehetnek a jovoben.</blockquote>
Boki, úgy látszik nem hangsúlyoztam kellően ki, hogy én nem gazdasági megfontolásokból vetettem fel ezeket a lehetőségeket, hanem azért, hogy Oroszország a NATO-Oroszország háborút ne mondjuk 30-40 millió fős veszteséggel zárja (mert egy ilyen helyzetben egészen biztosan elcsattan néhány atomtöltet mind a kelet-európai NATO oldalon, mind pedig Oroszország területén), hanem mondjuk "csak" 5-10 milliós veszteséggel (már az is sok).
Szóval, röviden, én csak azt vetettem fel, hogy nem lenne-e jobb azt a 20-30 millió oroszt még a háború előtt az Urál mögé, Kazahsztán fölé és a Távol-Keletre áttelepíteni, akik egy NATO-Oroszország háború esetén amúgy is feleslegesen halnának meg a nyugati országrészben (mondjuk atomtámadás esetén).
Én speciel Szentpétervárt különösen fenyegetettnek érzem.
Ezt az áttelepítést nyilván csak a Kreml és a hadsereg által szervezetten lehetne végrehajtani, mondjuk kezdetben az orosz állami vállalatok dolgozóinak és családjainak áthelyezésével lehetne elkezdeni.
Amúgy, egyébként, a főváros áttelepítése Sajgu-n biztos nem fog múlni:
Capital punishment: Moscow to be banished to Siberia?
"“In general, to be frank, many people are discussing this and I am probably one of them,” Shoigu said in an interview with the Russian News Service. “I hold that <b>we must move the capital somewhere further, to Siberia</b>. I have such feeling” the governor added."
http://rt.com/politics/appointed-moscow-region-moving-426/
A Valdai Club is foglalkozott már a témával, az egyik szakértő PRO, a másik KONTRA, de aki ellenzi, az is azt mondja, hogy stratégiai megfontolásokból szükség lehet rá - és egy NATO-Oroszország háború szerintem ilyen.
Does Russia need a new capital? - Expert opinions
http://valdaiclub.com/politics/45660.html