tarzaan
"Német-magyar viszonylatban mi vagyunk a cselédnép, aki olcsó munkaerővel teszi versenyképessé a német termelést."
Igen ez így van. Mutasd meg, hogy hol írtam ennek az ellenkezőjét.
"Emellett a felállás mellett Magyarország a büdös életben nem fog még csak jelentősen közelíteni sem a német életszínvonalhoz, mert a német cég addig marad itt, amíg az itteni bérköltségei alacsonyak maradnak, vagyis mellett a felállás nem lesz reálbérnövekedés, és aki teheti elmegy innen nyugatra."
Igen ez is így van. Nem is írtam sehol, hogy ez az út majd elvezet minket a kánanánba.
"Amennyire csak lehet ki kell lépni ebből a függőségből."
Ezt szintén így gondolom. Amelyik területen rentábilis a magyar termelés ott csökkenteni kell a függést.
"Ez egy nagyon-nagyon népszerű, de nagyon-nagyon nagy hazugság."
<b>Na ez viszont egy hülyeség. Szerinted ha az összes német tulajdonú cég és azok beszállítói elhagynák Magyarországot, akkor mi történne kicsiny hazánk dübörgő gazdaságával. Azt állítani, hogy a német gazdasági érdekszférába tartozás hazugság, háát erre nem tudok mást mondani, mint, hogy ez egy hülyeség. </b>(Mielőtt megsértődnél, nem téged hülyézlek le, csak ezt a véleményedet.)
Nincs ingyen ebéd, nincs rövidtávú áldozat/kockázatvállalás nélküli nyereség.
Egyszerre nem lépnének le, ha el is kezdenének egy kivonulási hullámot, 3-4 évbe eltartana.
Erre persze lehetne reagálni, mérsékelni a károkat. Persze ahhoz nem olyan vezetők kellenek, mint akik az elmúlt 25 évben nekünk jutottak.
Amúgy nem azt állítottam, hogy a német érdekszférába tartozás hazugság, hanem azt neveztem hazugságnak, hogy ami a német gazdaságnak jó, az nekünk is jó.