Mentha2015.08.30. 14:35:58
Ember! Ne csak magyar híradót nézz!
Amikor bevándorlókról, menekültekről van szó, szerte a világban, kísérő képként megjelenik a magyar, pengés határzár.
Jelkép lett, negatív ikon. Szégyellem magam ilyenkor, hogy ilyen embertelen országban élek.
Arra gondolok, hogy a múlt század elején "kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk" , majd jött '56... És napjaink...Összesen hány magyar is ment el?
Gépeld be a keresőbe: Szíria, majd "képek".
Tedd meg, kérlek!
Te is menekülnél onnan...
Én is...
A migránsok között magasan kvalifikált emberek vannak, orvosok, ügyvédek, egyetemi tanárok, rengeteg szakember, erősek, szépek, élni akarnak. És dolgozni békében.
Láttam filmkockákat, ahogy afgán és szír migránsok szorgalmasan dolgoznak német, angol pékségekben, gazdaságokban, a mezőkön, szállodák alagsoraiban.
Magyarországon ideiglenesen tartózkodnak, 3-4 NAPIG. Ha nem hátráltatjuk őket erőnek erejével.
Abból a pénzből, melyet határzárra költöttünk és folyamatosan költünk, fedezné bőséggel a néhány nap kiadásait.
Értem én, gazdasági menekült is van közöttük... És hány magyar gazdasági menekült dolgozik külföldön?
Ne legyünk embertelenek!
Csak azok ne legyünk! Több irgalmat, emberek! Mert emberek vagyunk!
Mi is lehetünk még menekültek, oda, arrafelé, ahonnan a népvándorlásunk idején IDE jöttek eleink, a Kárpát-medencébe.
Bízzuk a megoldást Európa vezetőire, meg fogják találni! Talán megpróbálják gyökereinél kezelni a problémát.