<b>Egy tanulságos hozzászólás azoknak, akik azt vizionálják, hogy Kína idővel elfoglalja Szibériát</b>
<i>"Én éltem Szibéria távol keleti részein, de kínai bevándorlókkal nemigen találkoztam. Nem tűrik meg ott a kínaiakat.
Illetve pontosítok. Olyat láttam, hogy illegális határátlépőket toloncolnak ki. Oroszország is küzd illegális bevándorlással, a kínaiak végett, akik nagyobb számban érkeznek, mint ide a muzulmánok. De ott kitakarítják őket, meg rengetegen meg is halnak közülük. A másik, hogy ott olyan hogy emberi jog, munkajog meg egyebek nem léteznek illegálisok számára. A hatóságoknak ki van adva, hogy elrettentő erőszakkal lépjenek fel az kínaiakkal szemben.
Amikor Khabarovskban (az Amúr partján lévő város, túloldalon Kína) voltam hallottam olyat, hogy az illegális bevándorlás megállítására a tatárok szerveztek milíciákat.
Munkát nem vállalhatnak. Volt egy ilyen kínai terv arra, hogy feltöltsék szibériát a saját munkásaikkal, de ezt a mindenkori orosz kormányok erőnek erejével letörik. A másik, hogy Oroszország elég nacionalista ország. Nem is alkalmazna senki kínaiakat. Vannak ott ázsiaiak, de a kínaiakat mindenki utálja ott.
Végül, a kínaiaknak kell az a rengeteg nyersanyag, ami ott van Szibériában, a rengeteg olaj, ércek miegyéb. De a kínai elvtársak két dologgal tisztában vannak. 1: Bevándorlási invázióval nem tudják elfoglalni azt a területet, mert mindenkit visszazavarnak az oroszok, 2: katonailag nem támadhatnak, mert akkor elhamvadnak a nukleáris tűzben.
Ebből kifolyólag azok, akik azt hangoztatják, hogy majd a kínaiak meg az oroszok egymásnak esnek, azok tévednek. A kínaiak jobban járnak, ha a szibériai nyersanyagokért kemény valutával fizetnek. Máshogy ugyanis nem kaphatják meg őket.
Oroszország nem az EU. Ők nem fogadják tárt karokkal a bevándorlókat. Sőt, ők senkit nem fogadnak tárt karokkal. Veréssel és puskatussal fogadják őket. És ennek a politikának az egyre jobban csökkenő kínai bevándorlás az eredménye.
<b>John_McClane nevű felhasználó válasza:
Pedig a wiki szerint is 200-400 000 közé tehető az Oroszországban élő kínai etnikum mérete.</b>
John, kínaiak mindenütt vannak. Oroszország, főleg Mongóliával határos részén létezik kínai etnikum. Ahogy létezik már nagyon régóta. De, és itt egy hatalmas DE van. Ezek a kínaiak ugyan kínai etnikum ként vannak nyilvántartva, de ha te egy ilyennek azt mondod, hogy te kínai vagy, hát tuti pofon vág. Oroszországban, leszámítva bizonyos csecsen és egyéb kisebbségek kisebbségeit mindenki első sorban oroszként határozza meg magát. Jó példa erre a Szahalini koreaiak. Ők nem vallják magukat koreainak.
És itt a 200-400 000-et úgy nézzed hogy évente kb 1-1,5 milliós illegális határátlépő tömeg volt régebben. Ma már ez redukálódott olyan évi 500-600 ezerre, de ha azt nézed hogy mennyien próbálkoznak. A másik, hogy az ottani, etnikailag kínaiak már évszázadok óta jelen vannak azon a területen, de azok lényegében már nem kínaiak."</i>
forrás:
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__7335121-mi-lesz-velunk-ha-kina-es-az-orosz-foderacio-ugy-dont-hogy-elsopri-a-nyugati-v__oldal-1