"Soha senki nem látott még nuki doktrínát a gyakorlatban megvalósulni. Te sem!"
Dehogynem működik az már jópár elég rég óta.
Jellemzően nem köntörfalaznak, egyértelműen le van írva bennük a mikor. A 2014ben modosított Orosz esetén pl. mikor? Segítsek? Tényleg jó lenne ha tudnád.
Gyerekes vagy Fade. Az Egyesült Királyságról beszélgettünk, nem Oroszországról. Természetesen Oroszország atomfegyverrel válaszolna az atom vagy olyan hagyományos támadásra, amely „az államot létében fenyegeti”.
Ez köztudott. De ismétlem, nem Oroszországról, hanem az Egyesült Királyságról volt szó, és te azt állítottad, hogy olyan orosz atomtámadásra, amely megsemmisíti Londont, az Egyesült Királyság totális atomtámadással válaszolna Oroszország irányába, amire én azt mondtam, hogy ez hülyeség, mert akkor Birmingham, Manchester és Liverpool is elpusztulna, mire te kinevettél.
"De hidd el, hogy akkor, amikor ténylegesen meg kell majd nyomni az indítógombot, akkor centiről centire ki fogják kiszámolni, hogy megéri-e, és milyen mértékű támadás/válaszcsapás éri meg."
Na el is lövöm az elöuző kérdést röviden: Orosz részről akkor nyomják meg a gombot ha Oroszország vagy szövetségesei ellen nukleáris vagy más tömegpusztító fegyverrel intéznek támadást vagy ha az Oroszország elleni támadást hagyományos fegyverekkel hajtják ugyan végre, ám ez „az államot létében fenyegeti”.
Valóban ez az <b>orosz</b> nukleáris doktrína, de mégegyszer ismétlem, hogy <b>az Egyesült Királyságról volt szó</b>, nem Oroszországról.
"Azaz, a MAD doktrína egy alapvető feltétele ma NEM teljesül:
nem két egyenlő fél áll szemben egymással, hanem az egyik fél (az USA) magát jelentősen erősebbnek hiszi, a másik félnek pedig lehet, hogy nem marad más lehetősége hátra, mint az atomfegyverek alkalmazása,"
Nincs ilyen feltétel MAD esetén. Ha igen kérlek mutass rá. De tényleg had lássuk, hogy olvastad...
<b>Kell, hogy legyen</b> ilyen feltétel. Ugyanis egyenlőtlen felek esetén nem lenne biztosított a <b>kölcsönös</b> megsemmisítés. Mert ugye a MAD az nem őrültet, hanem Mutually Assured Destruction-t jelent, ahol a Mutually az kölcsönöset jelent.
"ebből következően mindkét fél HASZNÁLNI KÍVÁNJA az atomfegyvereit (!!!)"
Mért következne? Mellesleg akkor az egyik fél most erősebb vagy csak hiszi?
Ha az egyik fél erősebb, akkor ő megsemmisítheti a másik felet anélkül, hogy a másik fél meg tudná semmisíteni őt.
Az USA és Oroszország esetében két egyenlő félről van szó, <b>de az USA azt hiszi</b>, hogy ő az erősebb.
Ez azért baj, mert az USA emiatt a hiedelme miatt nem fél attól, hogy Oroszország meg tudná semmisíteni őt. Ezért alkalmazhatja az atomfegyvereit Oroszország ellen.
Azonban Oroszország tisztában van az atomfegyvereinek erejével, és azzal is, hogy hagyományos téren a NATO az erősebb. Ebből következően Oroszország is alkalmazhatja az atomfegyvereit az USA ellen.
Vagyis a MAD már nem működik.
"DE!
eközben sem az USA, sem Oroszország, sem az Egyesült Királyság, se senki más nem kíván TOTÁLISAN elpusztulni."
Nemhogy totálisan nem akar de azt se akarja, hogy x városa hamuvá váljon.
Örülök, hogy egyetértünk. Épp ezt mondtam, ha akármelyik ország x városa hamuvá válik, nem fogja alkalmazni a MAD-et, mert akkor a többi városa is hamuvá válik.
A MAD csak arra (lenne) jó, hogy elrettentse a támadókat az atomfegyverek használatának ELKEZDÉSÉTŐL, azáltal, hogy azzal fenyegetőzik, hogy ekkor totálisan megsemmisítenék egymást a felek, de természetesen senki nem lenne olyan bolond (kivéve, ha tényleg őrült), hogy ezt a fenyegetést a gyakorlatban is beváltsa.
"Én azt mondtam, hogy London azért célpont, mert pénzügyi központ. Így a kilövésével gazdasági káoszt lehet okozni a nyugati pénzügyi rendszerben."
Moszkva meg azért célpont mert káoszt lehet vele okozni Oroszoban. Hude okosakat irogatunk, össze okoskodunk. Mondasz még ilyeneket?
Valóban, de most ugye arról volt szó, hogy menni fog ma este a BBC-n egy film, amelyben London semmisül meg. Ezért azon gondolkoztam, hogy miért történhetne mindez. És arra a következtetésre jutottam, hogy London azért lehet orosz célpont, mert London pénzügyi központ.
Ezért abban az esetben, ha mondjuk elmérgesedne az orosz-török helyzet, és az oroszok atomfegyverrel támadást intéznének Törökország ellen, amelyre a NATO általános támadással válaszolna Oroszország ellen, logikus lehet London kiütése, hogy a NATO hátországában gazdasági káoszt okozzanak.
"Nem azt mondam, hogy miután már az összes nagyvárost kilőtték, nekiállnának síránkozni afelett, hogy "jaj romokban van a gazdaság!".
Hát így van egy totális nuki holokauszt esetén a legkissebb probléma, hogy romokban a gazdaság...
Persze, de nem erről volt szó. Arról volt szó, hogy London azért célpont, mert gazdasági káosz okozható a kilövésével.
"Szóval ne adj hülyeségeket a számba"
nem kell megteszed azt te.
Ha máshogy nem megy fordítások meg a szitut. Legyen London Moszkva. Moszkva nem fog visszalőni mert bár Moszkva megsemmisült de mentheti a maradék Oroszt?
Attól függ, ki az ellenfél. Ha az ellenfél olyan, hogy nem tud komolyabban visszaütni (érsd, támadó arzenálja olyan mértékű, amely nagyrészt kivédhető az orosz rakétavédelem által), akkor Oroszország Moszkva megsemmisítésére totális válaszcsapással válaszolna.
Példa:
1) az Egyesült Királyság esetén Oroszo. valószínűleg az Egyesült Királyság összes nagyvárosát megsemmisítené, ha London csapást mérne Moszkvára (ezért is mondtam, hogy az Egyesült Királyságnak nem érdeke az Oroszo.-ra mért csapás)
2) ha a támadó fél az USA, és csak Moszkvát lőtte ki (amely egyébként valószínűtlen, mert Oroszo. Moszkvát védi a legjobban), akkor Oroszo. már meggondolná, hogy válaszol-e válaszcsapással, mivel az USA olyan támadóerő birtokában van, amely valóban elpusztíthatja Oroszo.
teljes egészét.
Megj.: Természetesen ennek az állításnak az igazságát Oroszo. nem ismerheti el, mert akkor nem működne a MAD az USA-Oroszo. relációban. Viszont sajnos a MAD már most sem működik, mert a lüke USA tényleg azzal kalkulál, hogy ha Oroszo.-nak csak korlátozott kárt okoz atomtámadással, akkor Oroszo. nem fog visszaütni.
Ezért nyomul az USA/NATO Oroszo. ellen (napjainkban), és nem rettenti vissza az, hogy Oroszország atomhatalom.