"Az angolok atomarzenálja kerti tábortűz az oroszokéhoz képest, és nem tudom mivel juttatnák célba sokezer kilóméterről"
Ilyennel: https://www.youtube.com/watch?v=p5fOaBnlT2E
Kerti tábortüz lehet, de darabja 475KTs tábortüz.
Nagasakira ugye 15Kt hullott.
"Föld színéről versenyben én nem tennék pénzt az angolokra"
Egyikre sem mert mindkettő mind civilizáció megsemmisült.
"Hatalmasat vesztene Oroszország egy ilyen lépéssel és nem nyerne semmit. "
Főleg, hogy kapna a nyakába ezekből az elöbb melegetett 475Ktsekből egy pár rakattal.
mz: "ABM korlátozás..."
Már rég elmondtam mért nem fenyegeti az ami ABM az Orosz nuki elrettentést. Még Dudi is rég megértette.
Mondjam el mégegyszer azt a story ami úgy kezdődik, hogy 100 "Sátánban" van 10 nuki fej, meg 40csali. Felszálló ágban lelőni nem lehet utána meg az ABMnek van 5000db célja. És ez csak a Satan.
De leírtam már többször, jobban, részletesebben de akkor se ment...
"Ha nem tudod, hogy mennyi bevethető robbanófeje van a másiknak vagy nem tudtod, hogy hol és mennyi elfogója, akkor mi alapján hiszel majd a MAD doktrína életképességében? Reménykedsz?"
ld fentebbit. És mégvmi. Komplett Szíria nem ér megy annyit egyik félnek sem ami annak a kockázatávbal járna, hogy jön a nuki holokauszt.
" és a mai világhelyzet közé egyenlőségjelet tenni enyhén szólva is nem csekély aránytévesztésről tanúskodik"
nem is rakok egyenlőséget. Jelenleg messze jobb a kapcsolat US és Oo között mint a hidegháború legsötétebb éveiben.
"Amikor például a balti államokban és Ukrajnában konkrét NATO katonai felvonulás"
Kérlek konkretizáld mekkora is az a katonai felvonulás pl balti államokban. Hány dandár... Mi van evvel szemben a másik oldalon? Értem én, hogy benyeled az Orosz prt meg soha nem találsz el semmit, de azért, hogy még a jelen se megy...
És akkor ezt vesd össze azzal, hogy micsoda haderővel rendelkezett a NATO Europában anno.
"Jelen idő szerint viszont ez bedőlt, nincs már egyezség a nagy asztal körül, csak fenyegetőzés, gyorsuló fegyverkezés..."
Mi az a nagy asztal? Mikor? Hol? Ki?
A fegyverkezés meg baromira viszonylagos. Hány Szovjet és VSZ tank nézett Nyat felé 1980as években és hány NATO volt az Europai országok területén? Olyan 30.000db vs 10.000dbot tippelnék.
Most? Mondjuk 3000db vs 2000db?
Ez teljes leépülés nem gyorsuló fegyverkezés.
Ettől még persze simán elindulhat egy fegyverkezési verseny, ahol majd újra csak tankból 5000+Mx, 3000db Leopard, meg kitudja hányezer Chalanger/Lecrec/AMX... van rendszerben.
Krím anektálása, Ukrajnai események után már nem biztos sok kell ehez.
"Imádkozzatok, hogy vak legyek..."
Hát tapasztalataim alapján azért nem kell.
na látom kopányos hszedből szerinted a legföbb ok is megvan, hogy elinduljon a III.VH.
Gyerekek meg lehet nyugodni mz megint világháborút jósolt, nem lesz itt semmi.