<b>Fade:</b>
A Nagy Asztal? Hol? Kik? Pl:
http://www.atv.hu/kulfold/20160204-moszkvaban-talalkozott-regi-baratjaval-putyin
SS-18 és társai.
Nem tudom hány éves lehetsz és merre jártál eddig a világban, nem tudom, hogy hol, milyen beosztásban milyen rendfokozattal szolgáltál, de a hozzászólásaidból és arroganciádból ítélve sem az éveid száma nem túl nagy, a világból sem láttál eddig túl sokat és még katona sem voltál.
Sőt, jó eséllyel még az oviban tologattad a kisautóidat vagy épp írni-olvasni tanultál (láthatóan több-kevesebb sikerrel) az alsóban, amikor az SS-12-től az SS-20-ig már képben voltunk ezen atomeszközökkel az akkor hozzáférhető szinten. Nem sértegetni akartalak, a szerintem reális helyzetet írom csak le.
Több tiszteletet várnék el, szeretem azt hinni, hogy értelmes emberekkel cserélek eszmét, még akkor is, ha ez nem mindig igaz.
A NATO-VSZ idején 15 ezer nézett szembe 45 ezer hk-val, a tipped nagyságrendileg jó.
Most 2-3 ezer? Nem. Nem annyira publikus, de az USA több európai államban részletekben szállítva nagy mennyiségű nehéztechnikát halmozott fel az elmúlt évek során – pl. Norvégia, de a nyugati sajtó nyilván erről nem írhat semmit.
Orosz oldalon 15 ezer hk gyakorlatilag azonnal mozdítható, további kb. tízezer pedig nagyon rövid időn belül. Erről ennyit, ezek a valós adatok.
Természetesen továbbra is nyugodtan gúnyolódhatsz rajtam, valóban nem kívánok világháborút, sőt – legyen igazad! Hidd el, én csak jól járok azzal, ha még lesz 30 nyugis évem.
<b>Blitzkrieg:</b>
Új világhelyzet van, nem HH-s korszak.
A rendszerszintű anomáliák globális léptékben és azonnal érvényesülnek.
Konkrét üzleti körök pedig világháború kirobbantására játszanak, mert érdekük. Számukra a legjobb felállás egy világméretű zömmel konvencionális háború regionálisan korlátozott atomháborúval megspékelve.
Nálunk sokkal-sokkal okosabb emberek állítják ezt és hívják fel erre a veszélyre a figyelmet.