Gondolkodjatok már, könyörgöm.
Azoknak, akik olyan hiperrealisták, hogy 100%-ig a valós döntéshozókat szeretnék látni egy ilyen filmben, azoknak mondom, hogy azt hiszitek, hogy ennek a filmnek akár egyetlen szava is elhangozhatott volna a brit kormány és titkosszolgálatok engedélye nélkül?
Szerintetek, ennek a filmnek a forgatókönyve nem volt már előre megírva és jóváhagyva? Amelynek alapján beültették ezeket a katonatiszteket/politikusokat a stúdióba, hogy játszák el?
(Már mégsem ültethették be David Cameron-t, stb. mert akkor pánik tört volna ki a lakosság körében...)
Ez a film egy üzenet és eszerint kell értelmezni. Kiknek szólhat, mit akarhat. Csak pusztán szórakozásból nem csinálnak és vetítenek ilyen filmet.
...
<b>Haubagoi:</b>
Nagy-Britannia volt az első Nyugati ország, akik fittyet hányva Washington követelésére elsőként rohant Pekingbe és csatlakozott ahhoz az AIIB-hez, ahová az USA-t meg sem hívták. Ez nyilván nem véletlenül történt.
Ettől függetlenül ordas nagy kamunak tartom az egészet, el ne higgye bárki is, ha Londonra atombombát dobna valaki, akkor az angolok nem vágnának vissza. Ilyen atomhatalmat elképzelni sem tudok, lehet hogy azért, mert öreg és hülye lettem.
Ja, ha mégis van ilyen, akkor az meg nem atomhatalom, hanem csak egy beszari nulla.
Ez a film vagy egy drámai agymosás és megtévesztés a saját lakosság felé (99%)...
<b>Monte:</b>
Drámai agymosás, és mégis, mi lenne ennek a drámai agymosásnak az üzenete?
IRÓNA ON
Az angol kormány üzenete a lakosságnak:
<i>"Látjátok, olyan puhapöcsök vagyunk, hogy hagyjuk, hogy Oroszo. elfoglalja a 3 Balti államot, hogy elsüllyessze a hadihajónkat, sőt, még azt is, hogy megsemmisítse Londont, és mi még akkor sem lövünk vissza?"</i>
IRÓNIA OFF
Ennek így semmi értelme. Az én olvasatomban a film üzenete a következő:
Az angol kormány üzenete a lakosságnak:
<i>"Látjátok, ide jutunk (hogy London megsemmisül), ha az USA-t követjük az Oroszország elleni háborúban. Ezért ne kövessük az USA-t. Még akkor sem, ha ettől a NATO a darabjaira esik szét."</i>
Így azért már több értelme van. Ezt én amolyan közvélemény-megalapozásnak tekintem ahhoz, hogy majd az angol kormány egy későbbi döntését ne kelljen a lakosságnak az alapoktól elmagyarázni olyankor, amikor erre az elmagyarázásra már nem lesz elég idő.
...vagy jelzés az oroszoknak az „akkor se lőnénk vissza, ha Ti ránk lőnétek” hamis ígéretével, <b>ami leginkább egy orosz első csapás megúszásáért lobbizik</b> (1%).
Az tuti, hogy a film egy orosz első csapás megúszásáért lobbizik. Ez 100%. Hozzátenném, hogy az <b>"első csapás megúszásáért való lobbizást"</b> (= légyszi ne ölj meg) más néven úgy is hívhatjuk, hogy: <b>behódolás</b>.
Akinek azért kell könyörögnie, hogy megússza az első csapást, arra szerintem nyugodtan mondhatjuk, hogy behódolt.
Miért kellett ezt a lépést megtennie az Egyesült Királyságnak?
Szíria kapcsán ugye most ott tartunk, hogy küszöbön áll a török és a szaudi hadsereg bevonulása Szíriába.
Ha ez megtörténik, az azt jelenti, hogy Oroszo.-nak atomot kell alkalmaznia Törökország ellen mindenképpen, Szaúd-Arábia ellen
pedig talán. (Szaúd-Arábia ellen azért csak talán, mert ők már éppen Moszkva felé kezdtek elmozdulni.)
Viszont, ha Oroszo. atomcsapást mér Törökországra, akkor a NATO általános támadást indíthat Oroszo. ellen.
Ekkor, sajnos, Oroszo. számára kézenfekvő célpont lehet London.
A filmnek éppen ezért - még mielőtt ezen események megtörténnének - az a fontos üzenete van, hogy ha Oroszo. mégis London kilövése mellett döntene, akkor az Egyesült Királyság (UK) nem lő vissza, hogy a többi nagyvárosát mentse.
Megj. (privát vélemény): Oroszo. nem akarja az Egyesült Királyságot elpusztítani, csak sajnos London van Európában olyan pozícióban, hogy értelme lehet a nyugati gazdaság bedöntése céljából megtámadnia Oroszo.-nak.
Ezért, ha az Egyesült Királyság nem dönt forró fejjel, és nem ad okot Moszkvának a (további) megtorlásra, akkor Moszkva az Egyesült Királyság (UK) többi nagyvárosát megkíméli. A filmnek pedig éppen ezért az a fő üzenete, hogy "nem lövünk vissza, ne bánts jobban mint szükséges" (tudom, hülyén hangzik, de talán érthető).
Ismétlem, Londont - véleményem szerint - akkor semmisítheti meg Oroszo., ha a NATO általános támadást indít Oroszo. ellen. Erre pedig akkor kerülhet sor, ha Törökországnál Oroszo.-nak atomot kell alkalmaznia.
(Közben, ahogy gépeltem, rájöttem, hogy többen az "Egyesült Királyságot" felületes olvasás miatt "Egyesült Államoknak" olvastátok. Ezért odaírtam mögé, hogy (UK). Bár aki az "Egyesült Királyságot" "Egyesült Államoknak" olvassa, az a (UK)-t is (USA)-nak fogja látni, mindegy hányszor írom oda...)
</blockquote>