<blockquote rel="plushun"><blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="blitzkrieg"><blockquote rel="Eltorro">Ifos csak volt amerikai, pár éve átköltözött a cég a Kajmán szigetekre.
Tavaly is hitelt kellett felvennie az amerikai leányvállalatnak, hogy kifizesse a részvényeseket, mert nem visznek be egy fillért se az országba a nyereségből.
Gondolom sokak szerint ez lenne a követendő amerikai példa. Minden vállalat Kínában gyártson, Kajmán szigeteken adózzon és nyugaton adja el a termékeit. Persze csak addig, míg mindenki munkanélküli nem lesz.</blockquote>
+1
Két megjegyzés ehhez az amerikai termék témához:
1. Trump is pont azt ismerte fel problémának, hogy a nagy globalizmus miatt a hazai amerikai termelés haldoklik, és nagyon sok a munkanélküli az USA-ban, és ezen szeretne változtatni, ha elnök lesz (vagyis ez Trump szerint is létező probléma)
2. Az USA-ban a fejlesztések/találmányok nagy része külföldről bevándorolt tudósoknak, értelmiségieknek, szakembereknek köszönhető - vagyis az USA gyakorlatilag más népek/nemzetek tollával ékeskedik, és ezt csak azért teheti meg, mert van pénze (hiszen ő nyomtatja)
</blockquote>
De ez mindig is így volt. Mármint 1-2 embertől eltekintve a nagy amerikai tudósok rendre "külföldiek" voltak.
</blockquote>
De pont erről beszélek. Hogy az USA eredményeit nagyrészt a külföldieknek köszönheti.
(beta USA-imádatára reagáltam volna ezzel egyébként)
Megj.: ahogy egyre paranoidabbá válik a hangulat az USA-ban, a bevándorlókkal kapcsolatban is egyre gyanakvóbbak lesznek, ezért egyre kevesebb bevándorló fog az USA-ba menni - így ennek az agy- és munkaerő- elszívásnak is lassan leáldozik majd
</blockquote>
Akkor én értettem félre
A megjegyzésedre reagálva. Nem feltétlenül, mert a minőségi munkaerőt változatlanul el fogják szívni más országokból. Nekik a "maradék" (bocsánat) nem kell.