<blockquote rel="blitzkrieg"><blockquote rel="plushun"><blockquote rel="blitzkrieg"><blockquote rel="zsolti"><blockquote rel="beta"><blockquote rel="laiki">
Adó:
Mo-on a jövedelemelvonás közel 50%, Dél-Koreában nincs 25% se.
</blockquote>
Azért azt valaki elmagyarázhatná nekem, hogy láttam ide leírva olyat, hogy Dél Koreában csak az SZJA 36 %, erre most beírja egy másik fórumita, hogy nincs a jövedelemelvonás összeségében még 25%-se.
Most ki tájékozatlan? Én nem vagyok képbe az aktuális Dél Koreai helyzettel adóügyekben, a Magyart ismerem, legalább olyan szinten, hogy nem írok be olyan hülyeségeket, hogy 16% az SZJA 2016 ban. Na, most akkor tegyetek nekem igazságot, nagyobb a Dél Koreai jövedelem elvonás vagy sem, mint a mienk, hiper szuperül élnek hozzánk képest, vagy nagyjából ugyan az a szint?
</blockquote>
Sajnos nem tudom én sem mennyi az adó náluk.
Amit biztosan tudok: 48,240 won vagyis 36,8 euró 8 órás munkára egy napi bér. Ez 21 nappal számolva egy hónapra 773 euró. 2016-os infó, sajnos a cikkből nem derül ki, hogy ezt kapja kézbe az ember, vagy még adózzák és ha igen, mennyivel.
english.yonhapnews.co.kr/news/2015/07/09/0200000000AEN20150709006600315.html
Ez az oldal meg elárulja, hogy mennyit is ér 773 euró Dél-Koreában. Csak egy-két adat: 718 forint egy kg krumpli, 600 forint 1 liter tej, de a rizsnek is 770 forint kilója!
numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Hungary&country2=South+Korea&city1=Budapest&city2=Seoul
Nekem ezekből az adatokból még mindig az jön ki, hogy minimálbérből szarabbul élsz meg Koreában, mint Magyarországon.
Persze azzal nem vitatkozom, hogy a Samsung top fejlesztőmérnökei elképesztően sokat kereshetnek, viszont nem tud mindenki ilyen beosztásba kerülni.</blockquote>
Nem tudom ezek mikori adatok, de azért az finoman szólva is túlzás, hogy egy háromszobás belvárosi lakás bérleti díja 206000 Ft. Kíváncsi lennék, hogy az V. kerületben hol talál valaki ilyen jó áron egy háromszobás lakást. Szerintem még az ingatlanválság kellős közepén sem lehetett ennyiért lakást bérelni.
</blockquote>
10 másodperc keresés után:
ingatlan.com/v-ker/kiado+lakas/tegla-epitesu-lakas/budapest+5+kerulet+veres+palne+utca+10/21757591</blockquote>
Én tévedtem.</blockquote>
Én sem vagyok tisztában a Pesti lakásárakkal, csak most kerestem rá, viszont rákerestem ezen az oldalon az én városomra is és elég korrekt árakat dobott ki, pedig Pest mellett ez egy "ismeretlen" város. Szöul is sokkal ismertebb így gondolom, hogy reálisak az ott leírt árak.