Ez az EU pont annyira egységes a felszín alatt, mint volt 1938 ban, kb. Sajnos... Ahogy én látom: Ha az Oroszok támadnának, aki csak tudna, úgy próbálna külön megegyezést kötni velük, ahogy tud. Nincs előttem egy ország sem, aki szeretne nukleáris telet magánál(gondoljunk csak pl. a nem is olyan régi Brit doku filmre, ahol ŐK kijelentették, hogy ha Londont vernék telibe az oroszok, akkor sem lőnének vissza...). Kb. a jelenlegi EU-s országok vezetéséből egy kezemen meg tudom számolni, akik elég ostobák lennének, hogy egy kis bátorításra nekipattanjanak az Oroszoknak, tényleg, ebből az egyik SAJNOS Lengyelország, akiket külön is sajnálok e miatt. A másik meg meg Románia, akiket meg nem annyira sajnálok e miatt, csak egy zacskó szotyit kérnék hozzá, mikor rápróbálnak...
Az USA ellen meg, ugyan már... Már a feltevés is nevetséges... Az EU-s vezetők a zsebükben vannak. A britek az unokatestvéreik, szegről végről rokonok. Nem, az van, hogy esélytelen, feltett kézzel nézné végig az EU azt, hogy az USA bejöjjön, és rendet rakjon, ha SZERINTE itt már nem úgy működik a demokrácia, ahogy annak kell Washington szerint. Ez a fájó igazság, az én olvasatomban. Az EU egy béna kacsa, még a legalapvetőbb önös érdekünket sem tudjuk véghezvinni egységesen, hogy ne rágják le a kezünket a migránsok, és itt nem áll velünk szemben egy valódi nagyhatalom. Ez is megmutatja, hogy jelenleg az EU mire képes, vagy inkább azt, hogy mire SEM.