@Python
Szerintem rohejes. Az eloadasmod, a mondanivalo. Afrika nem azert van szarban, mert kihasznaljak. Azert van szarban, mert ennyire futotta a sajat eroforrasaikbol, kulturajukbol.
Szerintem is hülyeség az egész. Jön azzal a dumával, hogy nekik van aranyuk, meg gyémántjuk, amiért papírfecnit kapnak csak a nyugattól. Szerintem meg azon a papírfecnin vehetnének maguknak bármit, ipart, mezőgazdaságot építhetnének, ha nem fegyverekre költenék a pénzt. Ha nem vennénk meg a gyémántot tőlük, mit kezdenének vele? Megennék?
<i>Az eurót meg csak a német elme és technológia esetleg egy kis olasz tészta tartja életben.</i>
LOL
Németországnak egyedül nagyobb a GDP-je, mint egész Afrikának és 40-szer többet exportál, mint Afrika.
Azzal mit akart bizonyítani, hogy az afrikai országok GDP-je nő a leggyorsabban? Szomáliában ha nyitnék egy varrodát, azzal kis túlzással már bekerül a leggyorsabban fejlődő országok közé, mert megduplázódik a GDP.
Melyik világhírű egyetemen tanult pénzügyet és közgázt, ha még azt sem érti meg, hogy miért ér egyes országok pénze többet, mint másoké? Az inflációról hallott már? Esetleg a millpengőről?
Afrikát pedig nem kell destabilizálni, mert destabilizálja az magát is.
Az egyik nagy baj Afrikával az, hogy a történelem folyamán nem igazán alakultak ki nemzetállamok, így nem egységesültek a nyelveik. Kis túlzással, ahány falu, annyi nyelvet beszélnek. Így vagy megtanul mindenki angolul/franciául, vagy szétforgácsolják az országokat és lesz több száz vagy ezer miniország Afrikában. Vagy jön a multikulti.