<blockquote rel="haubagoi"><blockquote rel="nekerdez">Igen Afrikai és az arabok ilyen szempontból viccesek. A végén az európai és ázsai civilizációk lesznek a felesősek azért mert ők annyira lent vannak.
De ácsi ők képesek voltak Dél-Afrikai köztársaságot is gazdaságilag meg gyöngíteni.
Nyugat és Ázsia mennyire kizsákmányolja őket. Hát igen ezért került oda fejlett gyógyászat és mezőgazdasági művelés. Ezen kizsákmányoló országok évente hatalmas mennyiségű gyógyszert és élelmiszer segély küldenek oda.
Sajnos vagy nem pont azért van most az afrika kontinensen népesség robbanás. Miközben ezt az környezeti adottságok nem tennék lehetővé.
De könnyebb a másikra mutogatni és követelni javait.
Én inkább azt tartom tragédiának, hogy Magyarország beállt olyan országok közé, amelyek korábban gyarmattartók voltak. Így most osztozni fogunk velük abban a büntetésben, amelyekben ők fognak részesülni. A harmadik világ és benne Afrika haragja, bosszúja Magyarországon is csattanni fog, habár mi nem voltunk gyarmattartók. De beálltunk közéjük, sorsközösséget vállaltunk velük (EU).
</blockquote>
Oké voltak vétkek. One olyan dolgokat vettek el a gonosz fehérek amiről már bocs ők az se tudták mire való!
A igen a rabszolgaság is szörnyű dolog,de maguktól eljutottak volna az Amerikai kontinensre ?
Afrikaiak olyan dolgot nehezményeznek amit pl az oroszok saját magukkal megtettek! Bár javítsatok ki. Nagy Péter reformjai vagy Sztálin hatalmas iparosítása is hatalmas emberei és társadalmi áldozatokkal járt!
De javítsatok ki ha ez a párhuzam visszás. De kínaiak vagy japánok is fejlődésért kutya kemény árat hoztak. Még úgy is hogy ezen államokba már volt egy kulturális és közigazgatási egység!
Fél igazság nem igazság!! Lehet gyűlölni a fehér ember. De mi lett volna ha. Gyarmatosítók csak megszerzik a területeke és elüldözik az ott élőket. Stb
Máskülönben meg senki ne olyan naív, hogy értékes erő forrásokat az erősebb csak úgy gyengébb birtokába hagyja!!
Szumma szummárúm szerinte felejtsük el a fehér ember bűne szlogent mert indokolatlan rasszista megbélyegzés !!!!
</blockquote>
1. <b>sehol nem írtam olyant, hogy a "fehér ember bűne"</b>, sőt,
a "fehér ember" szókapcsolatot le sem írtam!
2. éppen ezért mondtam, hogy kár volt Magyarországnak (és a többi közép-kelet-európai országnak) beállni a volt gyarmatosítók táborába (EU), mert Közép-Kelet-Európa országai a gyarmatosításért <b>nem</b> felelősek!
Ebből, ha tudsz gondolkodni, és nem csak felkiáltójeleket írni, az következik, hogy állításom szerint <b>nem lehet</b> a "fehér ember" - így általánosítva - bűnös, hiszen Közép- és Kelet-Európa egyáltalán nem is gyarmatosított!
Tehát, azt írtam, mégegyszer, hogy kár volt beállni a volt gyarmatosítók közé, mert emiatt az afrikaiak nem fognak különbséget tenni a gyarmattartó Nyugat-Európa és a nem-gyarmattartó Kelet-Európa között,
de nem azért mert fehérek vagyunk, hanem azért mert sorsközösséget vállaltunk Nyugat-Európával, amikor az EU-ba és a NATO-ba csatlakoztunk.