haubagoi
Nem mindenki gepel olyan gyorsan mint te.
Olyan cegekrol beszelsz, akik eddig az usa vedelme alatt alltak, de elfelejtettek ott adozni. Olyan is van koztuk aki a termeleset kulfoldre vitte, de abbol sem lett tobb adobevetel az usa-ban. Trumpnak az a dolga, hogy szembe menjen veluk. Kicsit zajos lesz, kapalozni fognak, de a vegen majd siman megegyeznek.
Hiaba nagy ceg a google, az apple vagy a microsoft, ha csak nyereszkednek az usa lakossagan es nem osztanak vissza, akkor kereshetnek maguknak masik helyet. Ok is majd belebegtetik, hogy elkoltoztetik a ceget Kanadaba, Mexikoba az eu-ba stb. Aztan megsem fognak elmenni. Jelenleg probalnak keresztbetenni Trumpnak, amolyan megelozo csapaskent. Huzzak az idot, helyezkednek. Teljesen nyilvanvalo, hogy nem fog a szaz legnagyobb IT ceg kiallni a muszlimokert. Eddig se tettek soha. Amikor Obama idejeben meghoztak ezeket a torvenyeket, akkor sem. Persze errol emlites sincs az altalad linkelt oldalakon. Trump csak aktivalta ezeket az intezkedeseket.
Na ezek utan kepzeld el mit gondolhattak a google dolgozoi amikor kozoltek veluk, hogy
"akkor most szepen elmennek egyutt tuntetni, mert a csunya Trump bacsi nem engedi be a muszlimokat." Nevetseges az egesz.
Zeal
igazad van, Trump jogosan és okkal teszi azt, amit tesz. Amire fel akartam hívni a figyelmet az az, hogy kezdenek megsokasodni azok az erők, amelyek Kalifornia függetlenségének irányába hatnak és az előbbi tech céges szembenállás is ilyen. Éppen ezért én nem hanyagolnám el ennek a súlyát.
A pontosság kedvéért a Kalifornia függetlenségének irányába mutató erők (szerintem) a következők:
1. az, hogy Kalifornia lakosságának többsége Hillary-t támogatta
2. az, hogy Kalifornia liberális, és Trump olyan intézkedéséket hoz, amelyektől a liberálisok rosszul vannak
3. az, hogy van egy "Yes, California" mozgalom, amely hivatalosan is megkezdte az aláírásgyűjtést a 2018-ra kiírandó népszavazásról Kalifornia függetlenségének ügyében
4. az, hogy a Kalifornia függetlenségét támogató szervezetek "kaliforniai nagykövetséget" nyitottak Moszkvában (erről az RT mutatott is be videót)
5. az, hogy 4.-ből következően Oroszország (és lehet Kína is) hajlandóak megtámogatni Kalifornia elszakadását az USA-tól; a "kaliforniai nagykövetségen" Moszkvában az elszakadást képviselő mozgalmak vezetői mondták, hogy egyelőre nem kérik Oroszország katonai beavatkozását Kalifornia függetlensége mellett (milyen kedves ugye?)
6. és ehhez jött hozzá most az, hogy a "tech cégek" személyében meglesz az a gazdasági hátszél is, amely végső elkeseredésével inkább kiviszi Kaliforniát az USA-ból, minthogy lemondjon globális profit érdekeltségeiről
Szerintem ezek elég komoly erők, és az a véleményem, hogy könnyen ugyanúgy meglepetés érhet minket Kalifornia elszakadásának ügyében, mint ahogy meglepetés ért sokakat a Brexit ill. Trump megválasztása miatt.