[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 458
10 391
113
Káncz Csaba Fb oldaláról idézem:

Most, hogy küszöbön áll Oroszország leválasztása a SWIFT nemzetközi fizetési rendszerről és Moszkva kemény válaszlépéseket ígér, ezt a levelet kaptam egy, az orosz folyamatokat évtizedek óta figyelő szakértő ismerősömtől.
Nagyon remélem, hogy nem lesz igaza, mert ha ennek csak a töredéke is igaz….
„Politikai-gazdasági síkon komoly lépések jönnek, a nyugati vagyonok elkobzása, a befektetések államosítása, és az energia szállítás leállítása minden nyugati ország számára. Ukrajna nyugati határai közelében lévő, a vezetékeket működtető központok birtokba vétele.
A légiközlekedés teljes tilalma a nyugati országok számára, az orosz kikötők használatának korlátozása az északi vizek mentén
.”

Kérdezem a véleményeteket: A hadjárat nagyobbik része csak figyelemelterelés és a valódi stratégiai cél a kékkel kiemelt lenne? Úgy, mint Csernobilnál...?
Inkább ide válaszolok mert így is szeméttel és oda nem való dolgokkal van tele az ukrán topic. Folyamatosan olvasom hogy Oroszország leválasztása a swift-ről mekkora csapás az oroszoknak. Nos nekem meggyőződésem hogy a keleti hatalmak, és itt konkrétan Kínára és Oroszországra gondolok a legmagasabb szinten együtt működnek jelenleg.
Azt is folyamatosan olvasom hogy Oroszországot megölik a szankciók, de az usa milyen jól jár mert eladhat gázt európának.
Hát kurvára nem jár jól, nincs is elég kapacitása meg az a pár milliárd dollár eltörpül ahhoz képest amekkora veszteséget az európai gazdaság fog elszenvedni, az az európai gazdaság amely a dollár használatával a világkereskedelemben, megadja a dollár rendszer stabil alapját. Mikor az európai gazdaság éves szinten több ezer milliárd dollárt veszít majd az amerikának ugyan úgy fájni fog már rövid távon is, a beinduló társadalmi folyamtokról ne is beszéljünk.
Azt is olvasom hogy majd az amcsi ipar átveszi a szerepét és ezért lesz jó az usa számára. Melyik amcsi ipar? Majd adnak el a csóró benzinszegény európának benzintemető amerikai kocsikat? Vagy mit? Az amcsi dolgozó bére, az ottani szabályozás, stb versenyképessé fogja tenni őket? Aligha.

Majd az ázsiaiak fognak jól járni, emlékeztetnék hogy a myanamri tábornokok ott virítanak az összes ázsiai szervezetben, és senkit nem érdekelt régebben se meg most se a nyugati vergődés holmi értelmezhetetlen szójátékokról hogy emberi jogok, szólásszabadság, stb.

Mellesleg ha kidobják őket a swift ből, akkor elkezdik használni a saját rendszereiket, és igen épülnek a szállító kapacitások, vezetékek Kína és Oroszország között, de épül más is, északon épül a világ legnagyobb lng kapacitás, az mehet majd Kínán kívül bárhová egész Ázsiában. Nem tetszik majd az amcsiknak? Hát fizetnek majd digit yuanban, az oroszok úgyis csak Kínából és keltről szerezhetnek be ez esetben bármit akkor már tiszta haszon ha az ázsiai gazdasági erőtér ezt használja és közben kinyírják a nyugatit.

A nyugat és a sebezhető gazdasági rendszere gyakorlatilag ezzel a módszerrel, elveszíti a több száz éves gyarmatosításból származó előnyét, kérdés az melyik társadalom fogja tovább bírni ? A keleti szabályozott és kevésbé demokratikus, vagy a nyugati ahol csak jogok vannak kötelességek nélkül?

Ha nem fejlődik a konfliktus világháborúvá akkor bizony jelenleg a nyugat sakkban áll, mert már 2-3 éven belül gazdasági mélyrepülés, igen az orosz számára is, de ott nem is a gdp a fő mérőszám, Kína pedig benyomul a kieső európai ipar helyére. Ez egy új világrend épülése, új szabályokkal, nem úgy kell mérni a győzelmet és a veszteségeket mint eddig tettük.

Viszont fenntartom a jogát hogy tévedek és nincs ilyen jellegű keleti mesterterv, és csak sodródnak az árral, de nem ez jellemző rájuk. Egész egyszerűen annyira kiszámítható a nyugati rendszer hogy miért ne használnák fel ellene?
 

2105

Well-Known Member
2022. január 20.
152
897
93
Folyamatosan olvasom hogy Oroszország leválasztása a swift-ről mekkora csapás az oroszoknak
Így, hogy van saját fizetési rendszerük belföldön semmi baj nem lesz. A külföldi átutalások később érkeznek meg. Ennek annyi a hátránya, hogy a lassabb pénzáram olyan, mintha kevesebb pénz lenne forgalomban.
amúgy olyan 15 éve így élt a világ. Mi is.
Majd az ázsiaiak fognak jól járni,
Pl Dél-Korea semilyen szankciót nem hozott az oroszok ellen. Ha emlékszünk még a krími hiszyinél is ez volt és ők mondták is az oroszoknak, hogy mindent le tudnak gyártani amit a németek ráadásul olcsó gázra és olajra ők is vevők.

Szóval a 80 milliós német piacot egy 50 milliós koreaira cserélik, ahol nincs ződfőnök, buziügyi felelős meg aktuális rinyapicsa. Az ázsiaiakat csak a pénz érdekli.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Így, hogy van saját fizetési rendszerük belföldön semmi baj nem lesz. A külföldi átutalások később érkeznek meg. Ennek annyi a hátránya, hogy a lassabb pénzáram olyan, mintha kevesebb pénz lenne forgalomban.
amúgy olyan 15 éve így élt a világ. Mi is.

Pl Dél-Korea semilyen szankciót nem hozott az oroszok ellen. Ha emlékszünk még a krími hiszyinél is ez volt és ők mondták is az oroszoknak, hogy mindent le tudnak gyártani amit a németek ráadásul olcsó gázra és olajra ők is vevők.

Szóval a 80 milliós német piacot egy 50 milliós koreaira cserélik, ahol nincs ződfőnök, buziügyi felelős meg aktuális rinyapicsa. Az ázsiaiakat csak a pénz érdekli.
Van viszont K pop. Hát nem tudom melyik a pusztítóbb
 

2105

Well-Known Member
2022. január 20.
152
897
93
Komolyan nem tudom, hogy mit gondoljak, jönnek mindenféle videók, amikről kiderül, hogy nem is úgy van, majd mégis, majd mégsem, jönnek kamu hírek, amikről kiderül, hogy nem is kamu, a nem kamuról meg hogy kamu.
Össze-vissza beszél minden szakértő, Nógrádi szerint Putyin már meg is nyerte a háborút, közben mégis mennek a csecsenek, vagy mégsem, szórakoznak az atombombázók, kivágják Moszkvát a Swift rendszerből, az orosz harci gépek a földön pihennek, a helik ide-oda repkednek, Kijev ostrom alatt, majd mégsem, majd mégis, de közben együtt mókáznak csernobilban..., bazmeg, én ezt tovább sorolni sem tudom.

Most kapok agyfaszt, komolyan, ezt nem lehet lekövetni és elemezni. Pedig szeretem a biztpolt/geopolt, de ami itt mostanra megy az eszelős. Ez a világ megkattant. Gyerekek, vagy világháború jön vagy egy brutál hintába ültettek mindenkit.

Én már azt sem értettem, amit Amerika az afgán kivonulás címén leművelt, fel nem fogom, hogy Putyin most mi a fenét művel és kábé most kezd tele lenni a faszom az egész mainstream és alternatív hírfolyammal, twittterrel és az istenfaszával is, már bocs mindenkinek.

Bazmeg, ez a világ már egy szájbakúrt háborút sem képes úgy csinálni, mint egy háborút?

Most kirakom a fehér zászlót. Légyszi elemezzetek Ti, én most bedobom a törcsit és hátradőlök.
Hátha segít:

Elég nyílt vallomás, hogy az USA akarta vezetni az új világrendet de még ketten bejelentkeztek érte és ez nekik nem tetszik. Ki fogják provokálni a 3. VH-t. :(
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 262
55 395
113
Most már a NATO is hivatalosan és nyilvánosan megemlékezett pár mondat erejéig arról, hogy miről is szól ez az egész:


Pelusokat mindenki előkészítheti arra az alkalomra amikor ebben a témában már beszédesebbek lesznek.




Végignéztem,gyakorló elmebetegek,csak azt hajtogatják,hogy az Oroszok megszegtek mindent,és ők az agresszorok,é majd jól telepítenek még katonákat,meg felszerelést a nato keleti végébe,és ez majd milyen strog message lesz.
A gonosz Oroszok hogy megtámadták szeghény Ukrajnát,és különben is!
Mondjuk azt mondta,hogy Zelenszkijre bízzák,hogy kapitulál e ,és ha igen,mikor.De azt is mondja,hogy küldik Ukrajnának a felszerelést továbbra is.
Tiszta gáz, fel sem merül,hogy leüljenek,és átbeszéljék az Oroszokkal,vagy valami,teljesen abban vannak,hogy mindennek úgy kell történnie,ahogy azt ők elképzelik,mert csak,és persze ők tévedhetetlenek,és azt csinálnak amit akarnak,mert csak.
A barom európaiak meg bólogatnak,mint a fsz.
Csont nélkül kapcsolják le ny európát az olcsó energiáról,nyersanyagokról,szétkúrják az európai ipart,gazdaságot,társadalmat,hol fog ez végződni?
5 euró lesz 1 liter benzin?A tavaji szenonra ,2020 okt 300liter kerozin 170 euró volt,tavaj ősszel 270,most 340,tegnap rendeltem,mert kifogyott,áprilisban 1.20 körül volt a gázolaj a kúton,most 1.70,az áram simán a duplája az utóbbi 1 év alatt.
Bónusz,hogy ettől az Oroszok semmit sem fognak gyengülni,mert India,Kína annyi kerót vesz meg,amennyi van,feldughatják a swiftet maguknak.
Vicc az egész.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Ki nevet a végén?
Az elmúlt két évben sok minden történt, sok minden át lett beszélve és az ukrán helyzettel csak újra lángot kapott az, ami eddig takarékon ment.

A világpolitikát elnézve az összeomlás vagy háború a jelen reális szcenárió, a gazdaság megroppanása már csak idő kérdése, bár évek óta mondják is, hogy nagyon nagy gáz lesz ha pukkan a lufi.

Ennyi bevezetés után rátérnék a lényegre. Két éve kezdődött a covid, rá egy évre az oltások beadása. Bár olyan információk jöttek mindenhonnan, hogy az egész világon ez van, utólag azért kiderült, nem mindenhol ment ez ilyen elánnal és köszönik szépen, statisztika szerint élnek alacsony oltottsággal is míg itt hullámot hullám követett majd egy kis csend és kezdődött elölről.

Jelen helyzetet nézve, ha odafent valós alternatívaként létezett egy fegyveres konfliktus, kik is voltak elsők között akiket köteleztek rá? Az egészségügy és a katonaság, velük egy időben a belbiztonsági szervek. Még később, ilyen olyan megszorítások által a lakosság többi része.


Ha az első undort lenyelik egyesek és elolvassák, statisztikailag mennyivel nőtt oltást követően a különböző megbetegedések száma (itt épp az USA haderőt érinti), akkor felmerülhet a kérdés, hogy mi is lenne a célja ennek az egésznek? Ha országoknak az ellátórendszerük és a honvédelmi képességük az összeomlás szélére kerül, mi lesz a lakossággal? Pláne egy háborús helyzet esetén.

Azért ennyi idő után azt is láthatja már elég sok ember, hogy a legkomolyabb korlátozások bennünket és az USA lakosságot érintették. Voltak kósza információk, mi történik a világban de akinek volt módja kicsit messzebb menni láthatta,hogy nem eszik olyan forrón azért a kását és ha van szabály, az azért van, hogy a jóltartott hófehérkék biztonságban érezzék magukat.

Kína csendben van, míg a nyugat fortyog ha kell ha nem, Oroszország talán utoljára kívánja pozícióját megőrizni a világban, legalábbis határait biztonságban tudni. Ha mindenki lerendezne véletlen mindenkit (meglepő mód a fehér lakosságot érintően), ki maradhat olyan erős, hogy a világ megmaradt részét uralma alá hajtsa? Nem a Nyugat és nem is az oroszok.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 645
3 235
113


Komolyan nem tudom, hogy mit gondoljak, jönnek mindenféle videók, amikről kiderül, hogy nem is úgy van, majd mégis, majd mégsem, jönnek kamu hírek, amikről kiderül, hogy nem is kamu, a nem kamuról meg hogy kamu.
Össze-vissza beszél minden szakértő, Nógrádi szerint Putyin már meg is nyerte a háborút, közben mégis mennek a csecsenek, vagy mégsem, szórakoznak az atombombázók, kivágják Moszkvát a Swift rendszerből, az orosz harci gépek a földön pihennek, a helik ide-oda repkednek, Kijev ostrom alatt, majd mégsem, majd mégis, de közben együtt mókáznak csernobilban..., bazmeg, én ezt tovább sorolni sem tudom.

Most kapok agyfaszt, komolyan, ezt nem lehet lekövetni és elemezni. Pedig szeretem a biztpolt/geopolt, de ami itt mostanra megy az eszelős. Ez a világ megkattant. Gyerekek, vagy világháború jön vagy egy brutál hintába ültettek mindenkit.

Én már azt sem értettem, amit Amerika az afgán kivonulás címén leművelt, fel nem fogom, hogy Putyin most mi a fenét művel és kábé most kezd tele lenni a faszom az egész mainstream és alternatív hírfolyammal, twittterrel és az istenfaszával is, már bocs mindenkinek.

Bazmeg, ez a világ már egy szájbakúrt háborút sem képes úgy csinálni, mint egy háborút?

Most kirakom a fehér zászlót. Légyszi elemezzetek Ti, én most bedobom a törcsit és hátradőlök.

Káncz Csaba Fb oldaláról idézem:

Most, hogy küszöbön áll Oroszország leválasztása a SWIFT nemzetközi fizetési rendszerről és Moszkva kemény válaszlépéseket ígér, ezt a levelet kaptam egy, az orosz folyamatokat évtizedek óta figyelő szakértő ismerősömtől.
Nagyon remélem, hogy nem lesz igaza, mert ha ennek csak a töredéke is igaz….
„Politikai-gazdasági síkon komoly lépések jönnek, a nyugati vagyonok elkobzása, a befektetések államosítása, és az energia szállítás leállítása minden nyugati ország számára. Ukrajna nyugati határai közelében lévő, a vezetékeket működtető központok birtokba vétele.
A légiközlekedés teljes tilalma a nyugati országok számára, az orosz kikötők használatának korlátozása az északi vizek mentén
.”

Kérdezem a véleményeteket: A hadjárat nagyobbik része csak figyelemelterelés és a valódi stratégiai cél a kékkel kiemelt lenne? Úgy, mint Csernobilnál...?



Az új világrend berúgta a világ ajtaját. Nagy kérdés, hogy Kína lerendezi-e a tajvani kérdést a következő napokban.