[BIZTPOL] A nagy sakktábla

Status
Not open for further replies.
Ezeket most csak azért írom, hogy akinek hiányzott az Ukrajnai fegyveres konfliktus topikban, hogy Oroszo. nem csinál ideológiát...

... sőt, nem csak ideológiát csinálnak, hanem háborút is. A MOSTANIT.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Jalta.

Zo1dQYn.png

covers_469338.jpg

A modern kor összes politikai rendszerét három különböző ideológia szülte: az első és legrégibb a liberalizmus, a második a marxizmus, a harmadik pedig a fasizmus. Az utóbbi kettő megbukott, s eltűnt a történelemből, az első pedig nem ideológiaként működik tovább, hanem magától értetődő gyakorlatként. A világ ma egy politika utáni valóság szélén áll. A liberalizmus értékei olyan mélyen beágyazódnak az átlagemberbe, hogy nem is észleli: egy ideológia működik körülötte. Ennek következtében a liberalizmus a politikai diskurzus teljes kisajátításával fenyeget, valamint azzal, hogy a világot teljes egyformaságba süllyeszti, elpusztítva mindazt, ami a különböző kultúrákat és embereket egyedivé teszi.
Alexander Dugin (1962) a posztszovjet korszak egyik legjelentősebb orosz szerzője és politikai kommentátora szerint ezen apokaliptikus helyzetből való kikerüléshez negyedik ideológiára van szükség. Olyanra, ami tradicionális metafizikai megalapozottsággal a háta mögött átrostálja az első három romhalmazát, használható elemek után kutatva, de eközben új és egyedi marad. A szerző nem pontról pontra meghatározott programmal áll elő, hanem körvonalazza azokat a jellemzőket és témákat, amelyek körében mindez kibontakozhat.
„A negyedik politikai eszme nem áll rendelkezésünkre minden erőfeszítés nélkül. Lehet, hogy megszületik, lehet, hogy nem. A létrejöttéhez szükséges előfeltétel az elégedetlenség; elégedetlenség a posztliberalizmussal mint univerzális gyakorlattal, a globalizmussal, a posztmodernitással, a »történelem végével«, a fennálló állapottal szemben, elégedetlenség a 21. század hajnalán zajló folyamatokkal szembeni tehetetlenséggel.”
A francba. Akkor erről lemaradtam. Zsirininovszkij könyve valahol megvan még. Az mondjuk elképesztő. Össze vissza csapongó mű volt.

Putyin Lisszabontól-Vlagyivosztokig Eurázsiai Unióját rendesen kicsinálták, helyette a SZU jön létre újra.
Putyin legszívesebben alá sem írta volna Donyeck és Luganszk függetlenségét... dehát nem tehetett mást. Megint erősebbek lettek a 4. Politikai Elmélet hívei.

Csak Pusilin boldog...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

@neutronbagoly A szociális és kulturális stressz tünete az okkultizmus. A svasztikás bandának ott volt Wewelsburg meg a fekete nap, hogy a klientúra ezotéria iránti igényét kielégítse. A kommunistáknak ott volt Bulgakov okkult szimbolizmusa, vagy Nikolai Fjodorov eszméi, a posztkommunista orosz elitnek pedig. Legalábbis nekem így elsőre ilyen erősen okkult-ezoterikus érzésem van ettől a honlaptól, amit belinkeltél. Nekem a szovjet rendszerben egyetlen dolog volt szimpatikus, a látszólagos szakítás az ezotériával, de ugyebár ahogy az ember mélyebbre ás... nem is tudom ez valami emberi alapigény, hogy a megmagyarázhatatlanra valami rágógumi-magyarázatot akarnak. Az emberek 90%-nak tudom bejön. Nem tartozom közéjük. Én az emberi elme elfajzásának tartom ezeket a dolgokat, amiket úgy tűnik minden rendszer kitermel, úgy tűnik általános emberi igény... kicsit szomorú vagyok, de tudomásulveszem, ez van, ilyen az emberiség... meh..

Status
Not open for further replies.