Az én véleményem az, hogy szép csendben kiegyezett az USA és Kína az új kétpólusú világról. Szépen jöhettek volna a forradalmak a FÁK ázsiai részén, aztán Kína ott rendet tesz, és az oroszok vállára teszi a kezét, hogy látod látod, most jól megmutattuk a gonosz impiknek. Közben nyugatról szankciók, és máris a sárkány mondja az árat, a medve meg vagy eladja annyiért, vagy rárohad. Csak azzal nem számoltak, hogy az oroszok is készültek ilyen helyzetre, és nyíltan megüzenték, hogy még ezt nem kéne.
Szerintem is lehet egy ilyen a háttérben. Az USA oda ígérte fél Szibériát Kínának, csak maradjon az veszteg, ha medvét dugja.
Azonban Kínának is tudnia kell, hogy ha Oo. elesik, akkor ő fog jönni és a neki ígért szibériai részeket nem fogja tudni megtartani nyugat ellenében. És nafta nélkül nem lesz fejlődés, a II. Vh-us Japán sorsára jut.
De lehet, hogy homok csúszott a fogaskerekek közé, azzal, hogy Oo. hirtelen elejét vette a közép ázsiai narancsos forradalmaknak.
Kínát ez talán elgondolkoztatta. Új álláspontja is lehet, amit nem valószínű, hogy közöl az USA-val.
Tanulva a látottakból, alap esetben kivár, hogy mi fog történni Kelet-Európában. Súlyosabb eset az USA-ra nézve, ha ténylegesen át fog állni az orosz oldalára.
Nem mellékesen Kína egy nyugati szankciózás előnyeit - nevezetesen, hogy majd ő diktál az orosznak energiaár tekintetében, különben nem vesz semmit és az oroszra rohad - nem tudná kihasználni, mert ha az orosz lezárja 100%-ra a csapot, Kína egy év alatt megtérdel, mind gazdaságilag, mind pedig társadalmilag.
És ez a lehetőség/eshetőség magyarázatot adhat a jelenlegi felfordulásra. Ti. ha Oo. szabad és Kínát elláthatja energiahordozóval az USA a büdös életben soha nem tudja hatásosan embargózni Kínát. Még az Ázsiába vezető kereskedelmi útvonalak is nyitva lennének Kína számára, ha partner marad az orosz.
Szóval én Kína helyében az oroszokat választanám a szószegő angolszászok helyett.
Nem mellékesen az orosz még messze nincs lerendezve.