[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 028
113
Ki fog ez derülni hamarosan szerintem. Nem vagyok a határon. Láttam a 1.5 m es drótfonatot, arról volt szó, hogy az nem a frankó kerítés, csak egy nagyon gyorsan kihúzott kis nehezítés. A frankó kerítés azért az állítólag nem olyan lesz, ha elkészül, amit bárki helyből megugrik. Ezzel együtt nincsenek illúzióim, ha nem lesz mellé komoly technika, hőkamera, mozgásérzékelő etc. ÉS komoly fegyveres határőrség(hívják azt most akár határvadász rendőröknek), akkor nyilván átjönnek mindenhol. Én még bízom benne, hogy meg akarják állítani őket, de az idő majd mindent eldönt. Azt tartom most is, látatlanban is, hogy magyarok házába, a menekültek nem mennek, mert azzal akármelyik magyar kormány megbukna, elsöpörné őket a magyar választók dühe utcáról 1 hónapon belül, és ezt tudják a politikusok is.
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
11873486_935725429799038_2569681142563461952_n.jpg
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 028
113
Igen, ez egy jó cikk. A nyilvánvalót írja le, egyre több teljesen átlagos embertől hallom egyébként vissza ugyen ezt a véleményt, még külpolitikai szakértőnek, vagy filozófusnak sem kell lenni hozzá, hogy valaki erre az álláspontra jusson. Sajnos alakul ez, a szemünk előtt, mint Európa 38' ban, kb. Ott is csak a hülye nem látta, hogy mi fog jönni...
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
@doca TE láttad már a keritést ? ? ? ? ? Fogadok max fényképen.
Szóval mikor Ásotthalomnál jöttünk át a határon, úgy tünik már ez a kis kerités is megfogja az emberk nagy részét mivel Röszkénél balhéztak és Ásotthalomnál feladták magukat egy csoport amig várakoztunk hajnal 2 és 7 között. Jelentem élőben láttam hogy képzeld még ez a 1,5 m drot kerités is müködik, mert vannak mögötte rendőrök vagy is előtte mennek fel és alá , és nem 5mp átjuttni a határon, hanem joval több.
 

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 814
305
83
@doca TE láttad már a keritést ? ? ? ? ? Fogadok max fényképen.
Szóval mikor Ásotthalomnál jöttünk át a határon, úgy tünik már ez a kis kerités is megfogja az emberk nagy részét mivel Röszkénél balhéztak és Ásotthalomnál feladták magukat egy csoport amig várakoztunk hajnal 2 és 7 között. Jelentem élőben láttam hogy képzeld még ez a 1,5 m drot kerités is müködik, mert vannak mögötte rendőrök vagy is előtte mennek fel és alá , és nem 5mp átjuttni a határon, hanem joval több.

A számok nem ezt mutatják: 144 479!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
http://mno.hu/velemeny/a-nagy-bevandorlasatveres-1300729

Jó cikk , megfogja a lényeget .

A probléma ezzel az írással az, hogy a sok igazság bátor kimondása után pont azzal az ötlettel rukkol elő - mint megoldással - <b>amely az amerikai (!) stratégia része: az Intermarium</b>.

Idézek a fenti cikkből:

<i>"Geopolitikailag az lehetne, ha Közép-Európa országai olyan konföderációt hoznának létre, amely nagyobb és a nemzetközi porondon jóval meghatározóbb lenne a dunai konföderációnál, a történelmi precedensnek tekinthető Osztrák–Magyar Monarchiánál vagy a lengyel–magyar perszonáluniónál. Kiterjedését és koncepcióját tekintve leginkább a lengyel politikában megfogalmazott <b>Intermarium</b> lehetne a megvalósítandó modell, lengyel vezetéssel, amit a szláv többség különösen indokolna, a magyar– lengyel történelmi barátság pedig számunkra ígéretessé tenne."</i>

Ugyanez az Intermarium-terv jelenik meg a George Friedman-féle Stratfor-nál is:

From Estonia to Azerbaijan: American Strategy <b>After Ukraine</b>

Megj.: tehát ez egy amerikai (!) terv, Ukrajna után!

https://www.stratfor.com/weekly/estonia-azerbaijan-american-strategy-after-ukraine

<i>"The coalescence of this strategy is a development I forecast in two books, The Next Decade and The Next 100 Years, as a concept I called the <b>Intermarium</b>. The <b>Intermarium</b> was a plan pursued after World War I by Polish leader Jozef Pilsudski for a federation, under Poland's aegis, of Central and Eastern European countries. What is now emerging is not the <b>Intermarium</b>, but it is close. And it is now transforming from an abstract forecast to a concrete, if still emergent, reality."</i>


Na most, mi a célja az USA-nak az Intermarium-mal?

Az, hogy az EU/NATO <b>helyett</b> az Intermarium tartóztassa fel amerikai irányítás alatt Oroszországot, mert a nyugat-európai országok mint pl. Franciao., Németo. és Olaszo. könnyen átállhatnak Oroszo. mellé.

Tehát a végső mondandóm az, hogy cikk szerzője pontosan olyan "megoldást" javasol Kelet-Európának (az Intermarium-ot), amely az amerikai terv része.

És ezzel még extrémebb veszélybe sodorja Kelet-Európát, benne Magyarországot, mert az Intermarium révén KÉTFRONTOS HÁBORÚBA keveredhetünk: keleten Oroszországgal, nyugaton pedig Németországgal és Franciaországgal.

europe_new_containment.jpg


(egy másik variáció az Intermariumra)
intermap.gif
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 889
113
Szuvorov

Nem tudom hogy Lengyel-e , azt írta hogy Filozófus :)

Csak az intermarium miatt kérdeztem.
A lengyelek gondolkodásmódját ismerem, sajnos megvannak győződve hogy ők bizony nagyhatalom, egyenlők Amerikával és Oroszországgal, nekik vannak ilyen elmebeteg elképzeléseik (amit egyébként teljesen komolyan vesznek) mint az intermarium!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Hát igen, meglátszik, hogy filozófus, mert különben nem pont egy amerikai stratégiát javasolt volna megoldásnak :)
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 889
113
<blockquote rel="haubagoi">Hát igen, meglátszik, hogy filozófus, mert különben nem pont egy amerikai stratégiát javasolt volna megoldásnak :)</blockquote

Volt már egy hasonló francia stratégiai javaslat, rögtön az első világháború után, az "egészségügyi övezet" létrehozása a Szovjetúnió ellen.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
NI interjú Henry Kissingerrel sok érdekes témáról
http://nationalinterest.org/feature/the-interview-henry-kissinger-13615
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 844
113
A jnekik 2021 -re fejlesztenek egy UAV gépet amelynek lézerfegyvere lesz.
A feladata az lesz hogy felszálló ágban intézze el az orosz Ballisztikus rakétákat.

De biztos ami biztos a szabad demokratikus nyugatnak nagyon kell Oroszország.Ha kell háború árán is .
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kísért a 2008-as összeomlás - sötét a jövő
Már-már pánikszerűen áramlik ki a tőke a feltörekvő országokból, ami a világgazdasági kereslet csökkenésével fenyeget. Egyelőre nem találnak pozitív jeleket a szakértők: a kínai lassulás, a Fed várható kamatemelése és politikai bizonytalanságok is sötétté teszik a jövőt.
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/kisert_a_2008-as_osszeomlas_sotet_a_jovo.601996.html
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Szerintem viszont egyáltalán nem lenne hülyeség az EU helyet egy Visegrádi négyek+ Horvátország Unió.
Gyakorlatilag egy 2 tengeri kijárattal rendelkező, közel azonos gazdasági és bérszínvonallal rendelkező övezet lenne, hasonló geopolitikai érdekekkel.
Szerintem ez nem butaság hanem egy nagyon jó ötlet!
 
T

Törölt tag 008

Guest
Miért kellene mindenféle szörnyszülött országokba beletenni különböző népeket? Ebből csak baj lehet hosszútávon. Mindenki legyen csak meg a saját országába.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Fennek

Nem tudom nekem szólt-e, de azért válaszolok.
Én nem arról beszélek, hogy az 5 országból csináljunk 1-et, hanem arról, hogy ez az 5 ország működjön szorosabban együtt az EU-n kívül.
A jogharmonizáció az EU miatt már megtörtént, közös VÁM övezet már van.
Csak az EU-ból kellene kiválni és közös politikai célokat megfogalmazni. Így például azzal kereskednénk akivel csak akarunk.
(Se EU-s, se USA, se Orosz , se Kínai nyomás nem lenne rajtunk, se most sem később)
Azért egy ilyen 75 milliós övezetnek már lenne súlya Európán belül és betölthetnénk együtt a komp szerepet.
Ráadásul hosszútávon ez egy önellátó övezet is lehetne, hiszen mind termőföldünk, uránunk, bauxitunk, szenünk lenne az övezeten belül.
A 10%-os vám miatt meg egy komoly nyugati cég se menne el tőlünk, főleg, hogy nem lenne hova...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 951
113
Szerintem viszont egyáltalán nem lenne hülyeség az EU helyet egy Visegrádi négyek+ Horvátország Unió.
Gyakorlatilag egy 2 tengeri kijárattal rendelkező, közel azonos gazdasági és bérszínvonallal rendelkező övezet lenne, hasonló geopolitikai érdekekkel.
Szerintem ez nem butaság hanem egy nagyon jó ötlet!

Szerintem meg hülyeség. A lengyel meg ukrán mivel nagy területű és népességű majd irányítani akarna. A román dettó. A baltiakhoz mi közünk volt valaha is egyáltalán ? Semmi. Ki van még ebben a csóró táborban? Szlovák? Cseh? Melyik országgal vagyunk jó viszonyban? Mi a különbség egy xar de pénzt adó eu, Vagy egy szintén xar de csóró kelet eu? Csak a pénz. Nem mindegy hogy Varsóból vagy Brüsszelből ugatnának? Közös lónak túros a háta, ennyi.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
antigonosz

Olvasd már el figyelmesen amit írtam légyszíves! Hogy jönnek ide az ukránok vagy a baltiak? ROMÁNOK ????
Én konkrétan 5 országról írtam! Ezek jelenleg is együtt működnek úgy-ahogy.
A másik meg hogy miért is kellene bárkinek is pénzt adni?
Nem is értem miről beszélsz mert nem arról amiről én....

<i>"Melyik országgal vagyunk jó viszonyban?"</i>

A lengyelekkel és a csehekkel nem szoktunk veszekedni, szlovákokkal normalizálódott a helyzet, horvátokkal meg csak az INA kapcsán rúgtuk össze a port, amúgy minden rendben. Szerintem.
 
Status
Not open for further replies.