[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Aki azt hiszi, hogy az araboknak nincs fekete humoruk, az téved. Irakban manapság a következő vicc járja. Kétféle iraki létezik, az egyik, akinek van pénze arra, hogy vállalja az Európáig tartó menekültút költségeit, és a másik, aki felfedezte magában a patriótát, azaz nincs pénze a kivándorlásra.
Az Európába eljutott menekültekről szóló sztorik és képek felkeltették azoknak az irakiaknak és nigériaiaknak az érdeklődését is, akik elégedetlenek kilátástalan életükkel, de eddig nem gondoltak a kivándorlásra - derül ki a Wall Street Journal (WSJ) riportjából. Ebből még nagy gondja támadhat azoknak a döntéshozóknak, akik úgy vélték, hogy főként a szíriai menekültek problémáit kell kezelniük.
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/csak_most_jon_a_java_utnak_indul_irak.602782.html
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://mno.hu/kulfold/nem-fogunk-menekulteket-menteni-azzal-ha-a-sajat-orszagunkat-elpusztitjuk-1303430

Tényleg úgy gondolják, hogy a »Germany!«-t skandáló, kemény, fiatal férfiak tömegei Budapest szívében menedékkérők vagy menekültek? A menekülők nem szegülnek ellen azon ország rendőreinek, ahol menedéket kérnek. Nem skandálnak vagy feküdnek keresztbe a vasúti síneken, (…) hanem kérnek és remélnek.

********
Végre egy józan cikk!
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Ezt a mocskos rasszista cikket!!! HÁÁÁÁT felháborító!!!

Családokat visznek komppal csak úgy ni! mondván :"én el akarok jutni Németországba!! "

Bezzeg én tőlem elvárná a pocakos hajókapitány hogy fizessek érte.
De sebaj Európa prostituált ként feküdt le a jenkiknek mnodja ezt egyre több nyugati politikus .

Persze még pár évvel ezelőtt tudta ezt fade vagy molni ellensúlyozni "hogy ez nem így van" De Mistral úgy már felrakta az I-re a pontot és a tortára a habot .
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://www.hirado.hu/2015/09/08/a-dan-rendorseg-menekulteket-kuldott-vissza-nemetorszagba/

Azokról van szó, akik nem kértek menedéket, és ezért illegálisan tartózkodnak Dániában" - közölte a dél-jütlandi rendőrség. Mindannyiukat kiutasították, és kétéves beutazási tilalmat léptettek életbe ellenük. Mintegy tucatnyi emberről van szó.
Vasárnap óta a dán rendőrség becslései szerint több mint ezer menekült érkezett Dániába. Közülük mintegy 160-an kértek menedéket, 300-nak nyoma veszett, és körülbelül 500-an felügyelet alatt vannak.

A menekültek egy része Svédországba akar eljutni, és nem hajlandó regisztráltatni magát, illetve nem engedi meg, hogy ujjlenyomatot vegyenek róla.

Schleswig-Holstein északnémet tartomány rendőrsége kedden közölte, hogy továbbengedi Dániába azoknak a menekülteknek a nagy részét, akiket korábban feltartóztatott a lübecki főpályaudvaron. A mintegy 250 menekült Koppenhágába akart utazni egy vonattal, de a német rendőrség ezt megakadályozta, mert többségüknek sem vízumuk, sem igazolványuk nem volt. Ezután a tűzoltóság és a vöröskereszt gondoskodott róluk, és befogadóállomásokra szállították őket.

Joachim Gutt lübecki rendőrségi igazgató később közölte, hogy nagy részüket továbbengedik Dániába. Hangsúlyozta, hogy ez "nem politikai, hanem operatív rendőrségi döntés".

170 menekült megtagadta, hogy német befogadóállomásra vigyék őket, 70-en közülük már úton vannak Koppenhága felé, további 100-an kedden este szállnak vonatra Lübeckben. További 30 menekültet schleswig-holsteini létesítményekben helyeznek el.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egységes uniós menekültpolitika nincs, több 10 ezer útnak induló migráns azonban van. Nagyjából így lehetne jellemezni az Európát jelenleg uraló helyzetet. A szerb-magyar határon ismét végeláthatatlan sorokban érkeztek a bevándorlók, akiket a hatóságok sem tudtak visszatartani és áttörték a rendőri sorfalat Röszkénél. - See more at: http://www.echotv.hu/video/107429/20150908_Napi_aktualis_1_resz
 

czulu

Well-Known Member
2014. február 1.
2 274
95
48
Végre egy normális ötlet:

<i>"Németország és Franciaország fogadná be a tervezett kvóták alapján a menedékkérők oroszlánrészét, utána Spanyolország és Lengyelország következik. A grafikonban Magyarországot azon országok között említik, amelyekre nem vonatkozik az EU-s kvótarendszer."</i>

Grafikon: Így osztanák szét a menekülteket egymás között az európai országok

COXWWIFWIAEU8kY.jpg
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
http://www.hirado.hu/2015/09/08/kielezodott-a-feszultseg-a-migransok-es-a-leszboszi-rendorok-kozott/

"Már itt vagyok nyolc, vagy kilenc napja. Magam sem emlékszem már!" - jelentette ki Aleddin, egy építészhallgató, aki testvéréhez akar kijutni Németországba. Hozzátette: néhányan tizennégy, tizenöt napja is ott vannak már. A görög bevándorlásügyi miniszter, Jannisz Muzalasz szerint "a helyzet valóban robbanásig feszült" a 85 000 ezer lakosú, az Égei-tenger északkeleti részén, a török partok közelében fekvő szigeten. Leszbosz az európai migráció első állomása azon tízezrek számára, akik a szegénység és a háborús konfliktusok elől menekülnek Törökországon át a Közel-Keletről.

********************

Bevallom, én ezt nem értem! Sokallja a 15 napot. Mit gondol, meddig tart egy menekültkérelem elbírálása. Az nem két hét! Azt akarják, hogy néhány napon belül Németországban legyenek? Van fogalmuk az uniós szabályokról?
Erről kellene kimerítő tájékoztatást adni abban a pillanatban, amikor Európa földjére lépnek: milyen eljárást kötelező lefolytatni, és ez mivel jár!

Par eve amikor ideiglenes lakcimkartyat kertem Magyarorszagon, en is kellett varjak ra par napot. Pedig en EU-s orszagbol mentem, plusz kaptam igazolast a leendo munkahelyemrol, hogy amint megkapom a lakcimkartyat, rogton fel is vesznek es a lakhatasom is biztositva volt. Es nem kezdtem ket nap utan vergodni az utcan, hogy marpedig nekem adjak ide 2 oran belul.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 577
18 489
113
Káosz Európában:
https://www.youtube.com/watch?v=ciYEXiU9KXE

Érdekes volt meghallgatni a 2 srácot a videó végén. Ezzel kapcsolatban merült fel bennem 2 apró kérdés. 1. Ha annyira szereti a hazáját miért nem maradt ott és védi meg fegyverrel? 2. Vagy háromszor elmondja, hogy amint rendeződik a helyzet Szíriában vissza akar menni. Na most ha csak ideiglenesen menekült el az országából akkor miért nem egy szomszédos országban várja ki a háború végét? Miért kell neki több ezer kilométert utaznia és ide jönni Európába, hogy aztán pár év múlva visszamenjen?
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://www.hirado.hu/2015/09/09/nogradi-gyorgy-szerint-europa-alairhatja-sajat-halalos-iteletet/

Beszélt arról is: felmérések szerint jelenleg a csehek 94 százaléka nem akar migránst. A probléma az, hogy Európában nem következett be a bevándorlók integrációja. Mindkét oldal, mind a lakosság, mind a bevándorlók rendkívül gyorsan radikalizálódnak. Senki nem meri leírni, hogy Stockholmban vannak olyan városrészek, ahová a svédek be sem merik tenni a lábukat, a migránsok olyan felfordulást okoznak.

Líbiából nem líbiaiak jönnek, hanem az országon keresztül fekete-afrikaiak. A pakisztániak arra hivatkoznak, hogy őket üldözik, miközben az ország 99 százaléka muzulmán. Ilyen a tipikus gazdasági migráns. Ha Európa ezt az embertömeget fölveszi, aláírja közép- és hosszú távon a saját halálos ítéletét. Erre nincs szükség. És szó nincs iszlámellenességről. Csak arról van szó, hogy Európa tartsa meg saját identitását – érvelt Nógrádi György.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ez a szezonnyitó adás. Május végén, amikor programunk nyári szünetre ment, Magyarországon még a bevándorlásról szóló, komoly európai visszhangra talált nemzeti konzultációs kérdőíveknél és a menekültek ellen uszító plakátoknál tartott. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának adatai szerint a világon 60 millióan élnek olyanok, akik kényszerből hagyták el a lakhelyüket, közülük mintegy 19 millióan
menekültek, akiknek óriási többségét egyébként a világ legszegényebb országai fogadják be. Csak a négy éve tartó szíriai polgárháborúnak eddig 240 ezer halálos áldozata volt és 7 millió 600 ezren voltak kénytelenek elhagyni a lakóhelyüket. Ezek a hírek talán még a napi híradók szintjén sem érdeklik az európai emberek többségét. Így volt ez egészen addig, amíg a napi halálos fenyegetettség elől menekülők tízezrei meg nem jelentek Európa határain. Ezt a műsorunkat, amelyben a nyár külpolitikai
eseményeit foglaljuk össze, meghatározza ez a helyzet, azaz a menekült-kérdés. Szakértőink: Nagy Gábor, a Heti Világgazdaság vezető szerkesztője és Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő.
https://www.youtube.com/watch?v=v-WodF0UGMY
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nógrádi György szerint Európa aláírhatja saját halálos ítéletét
A migránsok döntő része nem hajlandó visszamenni, nem hajlandó megmondani, honnan jött, „bujkál”, így papíron ki lehet utasítani, a valóságban azonban ez igen nehéz feladat. Németországban ez tartományi hatáskör, és a tartományok a kiutasítást egyszerűen nem tudják végrehajtani – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
http://www.hirado.hu/2015/09/09/nogradi-gyorgy-szerint-europa-alairhatja-sajat-halalos-iteletet/
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 231
15 942
113
Nógrádi György szerint Európa aláírhatja saját halálos ítéletét
A migránsok döntő része nem hajlandó visszamenni, nem hajlandó megmondani, honnan jött, „bujkál”, így papíron ki lehet utasítani, a valóságban azonban ez igen nehéz feladat. Németországban ez tartományi hatáskör, és a tartományok a kiutasítást egyszerűen nem tudják végrehajtani – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
http://www.hirado.hu/2015/09/09/nogradi-gyorgy-szerint-europa-alairhatja-sajat-halalos-iteletet/

A szakértők közül Nógrádi és Földi azok, akik vágják a helyzet súlyosságát és lényegét.
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://www.atv.hu/kulfold/20150909-juncker-nincs-jo-allapotban-az-eu-meg-kell-erositeni-a-hatarorizetet

Nincs jó állapotban az Európai Unió, mert kevés benne az "Európa" és kevés benne az "unió" - mondta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerdán Strasbourgban.

***********

Azt, hogy kevés benne az Európa, majd egy 30 év múlva mondja el!
 

ecso

Active Member
2014. szeptember 15.
1 201
0
36
http://vs.hu/kozelet/osszes/juncker-hiaba-epitunk-keritest-jonni-fognak-a-menekultek-0909?utm_source=hrstrt&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s140

23 millió munkanélküli van Európában, de nekünk kellenek a tehetséges bevándorlók. Miért nem azon országok fiataljait juttatjuk munkához, ahol magas a fiatalok munkanélkülisége. Ők nem elég tehetségesek? Az európaiak nem tehetségesek? A civilizáció nem ezt bizonyítja!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Spöttle: nem árt komolyan venni az érkező terroristákról szóló híreket
http://www.hirado.hu/2015/09/09/spottle-nem-art-komolyan-venni-a-beszivargo-terroristakrol-szolo-hireket/
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
http://vs.hu/kozelet/osszes/juncker-hiaba-epitunk-keritest-jonni-fognak-a-menekultek-0909?utm_source=hrstrt&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s140

23 millió munkanélküli van Európában, de nekünk kellenek a tehetséges bevándorlók. Miért nem azon országok fiataljait juttatjuk munkához, ahol magas a fiatalok munkanélkülisége. Ők nem elég tehetségesek? Az európaiak nem tehetségesek? A civilizáció nem ezt bizonyítja!

En is ezt kerdeztem a multkor. Ezert is a profitehes cegek a felelosek. Inkabb felveszik az analfabeta munkast minimalberert, minthogy megfizessek az egyetemistakat.
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Hiánypótló, amíg elkezdődnek a német nyelvleckék... :)

http://444.hu/2015/09/09/radikalis-szalafistak-teritenek-a-nemet-menekulttaborokban/
 
Status
Not open for further replies.