[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Azt írják a lapok, hogy az USA és Oroszország megegyezett.
<i>Ekkora baromságot...</i>
Az USA nem volt képes bedönteni Putyint, nem volt képes lenyúlni Ukrajnát, nem tudta megakadályozni a Krím csatlakozását a Föderációhoz, nem tudta elszigetelni Putyint és most kénytelen jó pofát vágni ahhoz is, hogy Oroszország beszáll a szíriai buliba. (Sőt, rövidesen Kína is.) Az USA vagy lelövi az orosz gépeket, vagy ismét lép egyet hátra.

http://tldr.444.hu/2015/09/30/a-menekulthullam-naggya-tette-oroszorszagot/
Na persze, mi más, mint a menekülthullám…
<i>„A két nagy beszéddel két világnézet került szembe egymással: a birodalmi logika és az egyének boldogulását központba állító politika.”</i> – írja doktor MagyariP.
Abban persze még lehet reménykedni, amit a 444! egyik lelkes kommentelője írt, hogy az USA ezt már ezerszer lemodellezte és most éppen beengedik a tuti csávába az oroszokat.
<i>Szegény hülye nem tudja, hogy Keleten is vannak stratégák, akik szintén gondolkodnak és modelleznek mindent.</i>
A másik komment sokkal aranyosabb volt:<i> „Most a Medvének volt igaza a Majommal szemben.”</i>

Valaki elmagyarázhatná végre, hogy most a nem létező orosz hadsereg támadja a létező IÁ-t, vagy a létező orosz hadsereg támadja az egyébként nem létező IÁ-t?
http://24.hu/kulfold/2015/09/30/szokdosnek-az-iszlam-allam-harcosai-mert-keves-a-zsold/
<i>Zsuga nem, de a ruszkik jönnek.</i>

http://vs.hu/kozelet/osszes/nem-jott-be-a-pentagonnak-a-szir-felkelok-kikepzese-0930?utm_source=hrstrt&utm_medium=rss&utm_campaign=main
… sem.

http://www.globoport.hu/133997/putyint-bojkottalta-a-nasa/
<i>A betyárját! Képzeld el, amikor Putyin bojkottálja majd a NASA-t, oszt nem lesz mivel felmenni a zűrbe.</i>

A viccet félretéve éppen most borul meg az egypólus, de korai még ünnepelni. Nem biztos, hogy az amerikai (<i>sohavégetnemérő</i>) hegemónia vége jobb világot hoz majd a nyakunkra.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
"A viccet félretéve éppen most borul meg az egypólus, de korai még ünnepelni. Nem biztos, hogy az amerikai (sohavégetnemérő) hegemónia vége jobb világot hoz majd a nyakunkra."

Én nem merném leírni a jneki hegemónia bukását DE!!

Nyakik szarban lesz mindenki ha az bekövetkezne mert mindenkinél elszabadulna az indulat és még ott is harcok törnének ki ahol azt korábban el sem képzeltük.

Szaúd-arábia mire vesz majd 1000 db modernizált bmp3?
Mire számít? irán ellen? Iraknál elmegy 500 mert oda kell az isis ellen.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
Roni
Ki hozta létre az Al-Kaidát, Talibant, IG-t, Boko Haramot...stb -t , tehát a terrorizmust, háborúkat ?
 
T

Törölt tag 008

Guest
IG? InstaGram? :)

Amúgy jó lenne ha borulna az 1 pólus. Monopol helyzet sose jó (kivéve annak aki monopol helyzetben van)
4 pólus kellene, de európa töketlen. :(
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Borul, ez nem kérdés.
Más: az oroszok valóban arra kérték az amerikaiakat, hogy ne repüljenek be Szíria fölé, az USA jelezte, hogy nem változtatnak a terveiken.
Az orosz bombázás Homsz közelében történt, ahol elvileg IÁ nincs ellenben az USA által kiképzett <i>"mérsékelt"</i> lázadók bőven.
<i>Tényleg, milyenek a mérsékelt muzulmán lázadók? Kevesebb nőt és gyeereket erőszakolnak meg és kevesebb hitetlen fejét vágják le, mint a nem mérsékeltek?</i>
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
"Tényleg, milyenek a mérsékelt muzulmán lázadók? Kevesebb nőt és gyeereket erőszakolnak meg és kevesebb hitetlen fejét vágják le, mint a nem mérsékeltek?"

Talán azért mérsékeltek, mert hagyták magukat kiképezni a cia által, hogy késobb csatlakozhassanak az Al-Kaidához(azok voltak legeloszor a mérsékeltek) :)
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
ajánlott olvasmány: http://landdestroyer.blogspot.com/

a kizoomolás kedvéért

soros elképzelései alapján a világ leggazdagabb országa aki szó nélkül kétmillió menekültet fogadott be majd engedett tovább európába szó nélkül (és az eu tudtával), aki azonos országgal, aki a z IS-t támogatja, aki azonos az országgal, aki a kínában működő terrorszervezeteket támogatja - törökország
+
egy panaszosan visító helybéli atomhatalom...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Borul, ez nem kérdés.
Más: az oroszok valóban arra kérték az amerikaiakat, hogy ne repüljenek be Szíria fölé, az USA jelezte, hogy nem változtatnak a terveiken.
Az orosz bombázás Homsz közelében történt, ahol elvileg IÁ nincs ellenben az USA által kiképzett <i>"mérsékelt"</i> lázadók bőven.
<i>Tényleg, milyenek a mérsékelt muzulmán lázadók? Kevesebb nőt és gyeereket erőszakolnak meg és kevesebb hitetlen fejét vágják le, mint a nem mérsékeltek?</i>

Nem ragaszkodnak a Sariához, annyira...! És igen, nem vágják le a fejeket, csak szimplán telelőnek "ólommal".
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Oroszország légicsapásokat kezdett Szíriában.
Az orosz államfői hivatal vezetője szólt arról is, hogy az orosz hadműveletek időben korlátozottak, de a bevetendő fegyverzetek számáról nem nyilatkozott. Azt mondta: "a katonai akció nem tarthat a végtelenségig, teljesen meghatározott időkerete van. Hogy ez pontosan mennyi - hány napig tart, és hány légi járművet vetnek be - azt érthető okokból most nem közölhetem" - szögezte le.
http://www.atv.hu/belfold/20150930-oroszorszag-legicsapasokat-kezdett-sziriaban
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
Majd meglátjátok , hogy az orosz bombázások után eloveszik a propagandát, hogy mennyi civil áldozata volt a bombázásoknak , így hergelve a hangulatot és a kozvéleményt az oroszok ellen.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Minden, a katonai repülés, de főleg a szovjet/orosz vasak iránt érdeklődő (és az azokat utálók is :D) kíváncsian várja, hogy szíriai háttérrel harci bevetést repülő orosz gépekről fotók és videók jelenjenek meg, valamint, hogy kiderüljön, hogy a hadiipari fejlesztésekbe fektetett orosz olajpénzek megtérülnek-e, azaz az új és a fejlesztett gépek többet és jobban tudnak-e a régieknél. No, meg a sérülésállóság megismerése is nyilván érdekes lehet, ahogy az is, hogy hogyan muzsikálnak az oroszok a szárazföldön a szovjetek afganisztáni szerepléséhez képest. Erről a témáról jelenleg igen korai lenne posztot írni, így nem is ez lesz a mai témánk, hanem az, hogy egyáltalán mi a fene zajlik Szíriában, mit keresnek ott az oroszok és érintjük a menekülteket is. Azt már most jelezném, hogy a témáról eszméletlenül sokat lehetne írni, de mivel szerkesztőségünk egyik tagját sem az itt elkövetett karakterek számáért fizetik, így igyekszünk rövidre fogni a dolgot, de sejthető, hogy nem nagyon fog menni: ehhez a témához képest az ukrán-orosz balhé faék egyszerűségű. Az írás célja alapvetően az, hogy a “mértékadó” (más elnevezéssel mainstream) média által előadott, jellemzően az amerikai álláspontot képviselő, illetve az “alternatív” média által sugallt összeesküvés-elméleteket sem nélkülöző értelmezések mellett egy harmadikat mutassunk be, annak ellenére is, hogy most sem gondoljuk azt, hogy nálunk lenne a bölcsek köve.
http://www.kerozingozos.hu/2015/09/30/sziriaesazoroszok/
 

skara

Member
2014. június 4.
38
1
8
http://www.portfolio.hu/vallalatok/vizum_nelkul_repulhetnek_ryanairrel_a_menekultek_az_eu-ban.3.220350.html

A Ryanair ír diszkont légitársaság bejelentette, hogy a menekültek esetében a jövőben nem fogja ellenőrizni, rendelkeznek-e az Európai Unióba (EU) való beutazáshoz szükséges engedéllyel.

A tájékoztatásból kiderül, hogy a vállalat október 12-től a görögországi Kósz szigetéről, valamint Pozsonyból és Budapestről induló járataira anélkül felengedi majd az utasokat, hogy megvizsgálná, joguk van-e az EU-n belüli utazáshoz.

A schengeni megállapodás részét képező egyik uniós irányelv szerint a légitársaságok érvényes vízum nélkül nem szállíthatnak utasokat. Amennyiben ezt mégis megteszi egy vállalat, minden egyes esetben legalább 3 ezer eurós (közel 1 millió forintos) pénzbírsággal kell számolnia.

Kenny Jacobs, a Ryanair marketingigazgatója a lehetséges büntetéssel kapcsolatban szerdán azt mondta, hogy a légitársaság "büszkén" fogja vállalni ennek a szabályszegésnek a teljes költségét.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az orosz légierő gépei bombáztak Szíriában – erősítették meg Moszkvában szerda délután. A légicsapásokat a polgárháború sújtotta arab ország nyugati részén, Homsz környékén hajtották végre. Az oroszok előzetesen tájékoztatták az Egyesült Államokat a hadműveletekről. Eközben a damaszkuszi kormány közölte, hogy az orosz katonai segítséget a szíriai állam kérte. Röviddel korábban az orosz parlament felsőháza felhatalmazást adott a hadsereg külföldi bevetésére.
http://www.youtube.com/watch?v=QeUIVyOr3NM
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
http://www.portfolio.hu/vallalatok/vizum_nelkul_repulhetnek_ryanairrel_a_menekultek_az_eu-ban.3.220350.html

A Ryanair ír diszkont légitársaság bejelentette, hogy a menekültek esetében a jövőben nem fogja ellenőrizni, rendelkeznek-e az Európai Unióba (EU) való beutazáshoz szükséges engedéllyel.

A tájékoztatásból kiderül, hogy a vállalat október 12-től a görögországi Kósz szigetéről, valamint Pozsonyból és Budapestről induló járataira anélkül felengedi majd az utasokat, hogy megvizsgálná, joguk van-e az EU-n belüli utazáshoz.

A schengeni megállapodás részét képező egyik uniós irányelv szerint a légitársaságok érvényes vízum nélkül nem szállíthatnak utasokat. Amennyiben ezt mégis megteszi egy vállalat, minden egyes esetben legalább 3 ezer eurós (közel 1 millió forintos) pénzbírsággal kell számolnia.

Kenny Jacobs, a Ryanair marketingigazgatója a lehetséges büntetéssel kapcsolatban szerdán azt mondta, hogy a légitársaság "büszkén" fogja vállalni ennek a szabályszegésnek a teljes költségét.


Egyre inkább úgy tűnik, hogy az európai politikai és gazdasági elit meghülyült...!
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Az alábbi két mainstream hír figyelemre méltó fejleményeket sejtet:

<b>Washington kész a katonai konfliktusmegelőző tárgyalásokra</b>
http://www.klubradio.hu/cikk.php?id=135&cid=191769
Miután az oroszok bombáztak egyet, Kerry azonnal tiltakozott, ez már szinte „régi” hír. Ugyanakkor délutánra kiderül, hogy az USA már akár a héten kész a katonai konfliktusmegelőző tárgyalásokra Moszkvával.
<i>Nofene, ez a Putyin ma ezek szerint csak odaüzent az USA-nak, hogy egyébként indulnak a bombázók és legyenek kedvesek ne keveregjetek addig arra? Se puszi, se pá, se előzetes egyeztetés, netán „engedélykérés”…</i>

http://www.bumm.sk/kulfold/2015/09/30/moszkva-a-harc-hatekonysaga-erdekeben-kesz-a-kommunikalni-az-iszlam-allam-elleni-koalicioval
<b>Oroszország kész állandó kommunikációs csatornákat létesíteni az Iszlám Államot (IÁ) Szíriában bombázó, az Egyesült Államok vezette koalícióval a terrorista csoportok elleni harc erősítése érdekében</b> – szól a másik hír.
<i>Nofene, ezek szerint Putyin először bombázott egyet majd szólt, hogy egyébként akár kész beszélgetni is az USA vezette koalícióval a további bombázásokról, ha gondolják…, persze nem kötelező a disznótor.</i>

Mestereim, amiről itten szó van az annyi, hogy Putyin fogta és falhoz állította Obamát, gyakorlatilag kész tények elé állítva az Egyesült Államokat (ez amúgy olyan amerikás szokás volt eddig a geopolitikában).
Itt nem engedélykérés és megegyezés, hanem az orosz katonai lépések – ha tetszik, ha nem – szimpla közlése történt tegnap az orosz-amerikai csúcstalálkozón, ami után Obama szó nélkül lelépett a sajtó elől. Megértem.

Ez már csak hab a tortán – figyeljétek, ahogy Abe Sindzso odarongyol a kiközösített kis Putyóhoz. Csak jelzem, japánéknál ez nem annyira kultivált viselkedés, pláne nem Japán miniszterelnökétől.
<i>Aki esetleg nem érti, hogy miről beszélek vagy mit látott, az bátran kérdezzen meg egy japánt. ;D</i>
http://888.hu/article-a-japan-miniszterelnok-nagyon-izgalomba-jott-putyintol
 
Status
Not open for further replies.