<blockquote rel="papajoe"><blockquote rel="zsolti"><blockquote rel="Veér István">Azért az oktatásból kiszorított roma magyar szófordulat Pulitzer gyanús
Ott azért elvigyorodtam én is, mikor olvastam. </blockquote>
Mi a gyanús abban?Ahogy kiszorította az oktatási rendszer,rögvest foglyul is ejti a szociális háló.....
</blockquote>
Tudod mi az a Pulitzer díj?
Nem lehet minőségi szarkazmust alkalmazni, ha a fogadó közönség nem elég felkészült. (ezt a tudást nem tekintem műveltségnek, de trivialitásnak gondoltam)
Nem szorítja ki őket az oktatási rendszer. Maguk, a családjuk, környezetük szorítja ki őket. Nagyszüleim nyomorban nottek fel, megsem szorította ki őket az oktatás. A rendszerváltáskor a családom nagyon nehéz gazdasági helyzetben volt, mégsem szorított ki az oktatás... (legalabbis nem ugy, ahogy erted)
Mellesleg az internet korában remgeteg tudás ingyen elérhető, ha valaki el akarja erni. A legtöbb"roma magyar" sajat maga, illetve a jogvédők hasonló jajj mindig mas a hibas szövegének az áldozata.
A tiedhez hasonló szöveg szorítja őket ki az oktatásból.
</blockquote>
Persze,hogy nem szorítja ki őket semmi,csupán ők magukat,a fele rokonságom a hármas határ mellett él,köztük 1 tanár az álltalános iskolában,magam 20+ éve dolgozok az építő iparban,nem kell a segítség a témában,köszi.