Hmm,nato-Orosz háború,V4-ek,meg miniállamok körülöttünk.
Ha az oroszok tényleg megindulnak Ukrajnában,és nem állnak meg Záhonynál,akkor ahogy már mondta valaki a tengerentúli országoknak sürgős karbantartani valójuk,akármijük lesz,és egy pillanat alatt letipliznek innen,még a ny. európai országokért sem fognak full kontaktozni az Oroszokkal,legfeljebb fedezik a saját kivonulásukat.
Innentől kezdve,órák alatt szétkapják a román, a Lengyel,a szlovák,a Magyar,meg az összes miniállam fő ütőerejét,légi erejét,azt csókolom.Miről beszélünk?
Milyen szövetségek részünkről,kivel,kikkel?Ki,mért szövetkezne velünk,az Oroszok ellen a 6 tankunk,meg a pár vontatott lövegünk miatt?
De tényleg!?
Csak magunkra számíthatunk,nekünk kell magunknak valamilyen egyezséget kötni az Oroszokkal,különben minden körülöttünk lévő ország a mi kárunkra akar majd/fog egyezkedni velük,tudjuk mekkora szerelem részükről,irányunkba.
Ha valós full kantakt lakul ki,mindenki az oroszokkal akar majd egyezkedni,nem velünk,vagy egymással.
Ne vicceljünk már.
Bírom a Lengyeleket,értem is a barátságot,de semmi értelme mellettük/bárki(k) mellett nekimenni az Oroszoknak,ostobaság ahogy van.
Sajnos onnantól kezdve,hogy átjönnek Záhonynál,nincsenek számunkra,a V4-ek számára,sem a miniállamok számára jó megoldások.
Viszont szerintem az Oroszok nem akarják elfoglani közép európát,minket sem,legalább is tartósan,mert csak púp lenne a hátukra,gazdaságilag,katonailag is itt maradni évekig,év tizedekig.Szerintem arról lesz/lehet szó,hogy ha lerohanják ukrajnát,akkor a románok,Lengyelek kapnak valami ultimátumot,hogy vigyék hátrább a rakétáikat,vagy rácsapnak a bázisaikra,ha nem teszik,akkor Putyin nem fog csokizni,első körben távolsági csúzlikkal szétkapja a hülye kis elhárító rakétáikat,bázisostul.
Ezzel szerintem meg is elégedne Putyin,csak ha pattognak a Lengyelek,románok akkor foglalná el őket,vagy támadná meg őket a földön is.Mi,meg a miniállamok kb érdektelenek vagyunk katonai szempontból Putyinnak,nálunk nincs érdemi nato erő,bázis,és azok is tipliznének az első jelre.
Megjegyezném,hogy szerencsénkre/szerencsétlenségünkre,fordult a világ,a távoli nagytesó (usa) lett egyre agresszívabb,erőszakosabb,nem a szomszéd nagytesó,láthatóan Oroszország mindent megtesz,hogy diplomáciával rendezze az ellentéteit,a végsőkig elmegy,hogy elkerülje a katonai megoldást,viszont-érthető módon-nem töketlenkedhet a végtelenségig,a s@ggébe telepített támadásra is alkalmas fegyverek miatt,dűlőre kell vigyék,előbb,utóbb.
Még egy gondolat,azért most,hogy megmutatta magát az usa/ny európa,mármint az igazi arcát,és összevetjük a saját,vagy az egykori su országok fejlődését,az Oroszokéval,a szu összeomlása után,minimum ideje van újragondolni a meglévő szövetségünket a nyugattal.Nem mondom,hogy azonnal arccal kelet felé,de a sarkunkra lehetne már állni,hogy eddig,és ne tovább a gyarmatosítással.szerintem vagyunk páran,akik érzik,hogy attól,hogy nato tagok lettünk,meg nem kell vízum nyugatra,és lehet venni okostelefont,tabletet,műanyag kaját,német autót,akármilyen fogyasztási cikket,gyakorlatilag megszűnt az önrendelkezésünk,nagyságrendieket esett az életszínvonal,a lakosság lehetőségei,egész régiók szakadtak le,iparágak szűntek meg.Pofázhatunk,van sok tv csatornánk,meg rádió,közösségi média,sokkal több megmondó embert láthatunk a sajtóban,de a csoda nem jött el....
Nagyon nem.
Tegye fel a kezét,aki szerint egy lépésre vagyunk a ny európai életminőségtől?!
Ráment majd 30 év,a semmire,94-ben,21 évesen kint éltem 1 évet az usában,dolgoztam,kint is maradhattam volna,de hazajöttem,mert bíztam a jövőben,az új rendszerben,a szabadság ígéretében.Rá 11 évre el kellett mennem,mert olyan pénzügyi termék is volt a piacon,hogy ha nem jövök ki,elmegy a házunk,mindenünk,most feszülök mint gitárhúr,hogy elérjük a kitűzött célt,és haza tudjak menni,erre is ráment 11 év.....
"elmúlsz 30,elmúlsz 40,elmúlsz szépen lassan,és csendben"
Mit várunk még az eu-tól,a nyugattól?
Mondjon valaki,valami biztatót.