[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 882
5 218
113
A vilaghatalmak élete már csak ilyen. Előbb utóbb el jön a befelé fordulás időszaka...
A kérdés mit kezd a bürokráciával...
Mert eddig az összes annak következménye be bukott bele. Mert ha nincs visszavagva elburjanzik és bedonti az államot legyen az kicsi vagy nagy


Ez alatt mit értesz?
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 879
35 277
113
Megfigyeled a vilagtortenelmet az összes "világhatalom" nagyjából ugyan azt az utat járta be... végülis ciklusokra osztható. Ez nem meglepő mert ugyan azok a problémáik attól függEtLenül hogy az egyik papiruszt a másik allatbort a harmadik klaviaturat használ... amikor vilaghatalomma válnak az erejüket kívülről táplálják. A belselyukbe jobb létét biztosítanak. Törvényekkel szabvanyokkal stb. Ez növeli a bürokráciát... (római limes. Csak egy pl. Már nem volt jo a helyben megtalálható építőanyag már nem volt jo a legiok hadmernokeinek a tudása... nekik szabvány kellett a szakaszokra. Azonos építőanyag azonos bányából teglaegetokbol fafeldolgozó üzemből. Azonos terv alapján. De meg ellenőröket is alkalmaztak hogy minden fainul működjön... működött is. A bánya fatelep teglaegeto tulajdonosa jól járt...)
Ezzel nem lenne semmi gond de egyre többen végeztek bürokratikus nem termelő munkát a birodalom határain belül... (az előtt se tudta volna fenntartani magát az adott szintén a birodalom de így már végképp nem) egyszerűen lezsugorodott a termelés senki nem akart fizikai munkát végezni... erre megoldás volt komplett törzsek betelepitese... ezeket nem szedhettek szét és iszthattak szét a falvaik közt mert szabadok voltak... adott iparban jo munkások..de ez se volt megoldás a bürokrácia rájuk is vonatkozott mint polgárok tehát burokratak is kellettek ugyan ott voltak ahol előtte csak egy csomó idegen kultúrájú barbarral többen...) majd ahogy az ellenség kezdte elfoglalni a kereskedelmi oarznereit a birodalomnak vagy egyszerűen felvásárolni azok termekeit igy dragitva azt es hianyt okizni... lett egyre nagyobb baj a birodalomba... és mivel a birodalomba alig volt aki termelő munkát végzett és a hiányában könnyebb lazongani az rlkenyelmesedett rétegeknek mint az alantas fizikai munkába állni...

A befelé fordulasegy ciklus. A birodalmak a sok külső erdekervenyesitesbe kimerulnek (sok pénz kiadas kusza szálak kiigazdhatatlanna val kik egy idő után akarmerre lépő előző megegyezést rúg fel ami következményekkel jár a belső dolgok elkanadzodnak mert a koncentráció kívülre volt eddig. Tehát időnként minden államnak befelé kell fordulnia a belső ügyekre koncentrálni rendet tenni otthon kibogozni a kszalakatulfoldi szalakat majd elvagni amit el kell. Anyagilag gazdasagilag egyenesbejonni megerosodni hogy ujhabb x évigújra lehessen külföldre koncentrálni...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 879
35 277
113
A robotizaciotol és hogy nem kell majd semmit dolgoznunk nem kell félni...
Volt már robotizalt korszaka a világnak mégsem jött az ingyen fizetés...
Csak akkor humanrobitok dolgoztak úgy hívták őket hogy rabszolga. Evezredeken keresztül . Mégis kellett dolgozni mindig van olyan munka amit nem lehet robotra/rabszolgara bízni.
A fejlődéshez viszont nagyban hozzájárul
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://mno.hu/kulfold/kemeny-napok-jonnek-lengyelorszagban-1377027
"Napokig tartó kormányellenes tüntetésekre szólítottak fel a lengyel ellenzék vezetői szombaton, és fogadkoztak, hogy továbbra is akadályozni fogják a szejm üléstermébe való belépést.
Több ezren tüntettek a nap folyamán Varsóban és más lengyel városokban, miután a rendőrség hajnalban feloszlatta a törvényhozás alsóháza épületének bejáratait eltorlaszoló tüntetést..."
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Nigel Farage arról, hogy már a Brexit kapcsán is orosz hackerek támadásáról képzelegnek egyes politikai erők (ezt nevetségesnek tartja), az európai hadsereg tervéről, amelyet határozottan elutasít, és arról a Juncker-Merkel-féle tervről, hogy Ukrajnát bevonják az EU-ba, ezt pedig oroszellenes provokációnak tartja.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.hidfo.ru/2016/12/nemet-forrasbol-jutott-2500-titkositott-dokumentumhoz-a-wikileaks/
"Német sajtóhírek szerint nem orosz hackerek adták át a WikiLeaks-nek a hatóságok tömeges megfigyelési programjával kapcsolatos információkat. A kiszivárogtatásért német országgyűlési képviselő felelős, aki ellen hivatali titok megsértése miatt eljárás indult..."


De biztos csak azért, mert az oroszok túl lusták voltak, és ezért is az oroszok a felelősek.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/12/18/kis...rtamadas-elokeszitesenek-vadjaval-belgiumban/
"Több mint tíz kiskorút helyeztek zárt intézetbe Belgiumban, amiért az Iszlám Állam vagy más terrorszervezet utasításait követve karácsonyi vásárok ellen készíthettek elő terrortámadást – közölte Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője.
A szóvivő tájékoztatása alapján a La Libre Belgique belga napilap szombati cikkében arról számolt be, hogy több mint tíz kiskorút helyeztek megfigyelés alá, amiért a hírszerző szolgálatok szerint internetes üzenetekben kapott útmutatás szerint és oktatóvideókon keresztül terrortámadások előkészítésére és elkövetésére készítették fel őket..."


Ehhez semmi kedvem kommentet írni. De mégis, mi a fenét csinálnak a titkosszolgálatok, nemzetvédelmi tanácsadók... hogy ez a helyzet egyáltalán kialakulhatott? És még mázli, hogy ezt a tizet fel tudták deríteni. Csakhogy ez már egy folyamat, ami mögött nagy valószínűséggel külföldi titkosszolgálatok állnak. És ehhez hozzátartozik, hogy a csúnya oroszok tehetnek mindenről, de ezrével működik a Török titkosszolgálat, és nincsenek arról hírek hogy korlátoznák őket. - Akkor mit csinálhat pl Szaud-Arábia titkosszolgálata a "migránsok "között. Értem én hogy a politikusok, de nincsenek törvények arra, ha akadályozzák a szakemberek munkáját, és elképzelhető hogy veszélyeztetik az országukat és egész Európát, a nyilvánosan egyébként teljesen törvényesnek tűnő eljárásukkal?
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://karpathir.com/2016/12/19/don...roszorszag-ellen-elrendelt-unios-szankciokat/
"Újabb hat hónappal meghosszabbította az Európai Unió az Oroszország ellen Ukrajna destabilizálása miatt elrendelt gazdasági szankcióit – jelentette be hétfőn a tagállami kormányokat tömörítő miniszteri tanács sajtószolgálata..."

http://karpathir.com/2016/12/19/az-ukranok-miatt-leallhat-az-europai-gazszallitas/
"A Gazprom csökkentheti vagy leállíthatja a gázszállítást az Európai Uniónak, ha Kijev megcsapolja az országon áthaladó gázvezetéket – figyelmeztetett Alekszej Miller, az orosz gázipari holding vezérigazgatója hétfőn Moszkvában.
Miller szerint kérdéses, hogy lehűlés esetén Ukrajna képes lesz-e a saját forrásaiból és a megfordított (az EU felőli) gázszállításokból kielégíteni a belföldi fogyasztói keresletet. Szavai szerint Ukrajnának még sohasem volt ilyen kevés tartaléka gáztározóiban..."

Vajon kinek mi fog fájni jobban?
 
T

Törölt tag 008

Guest
Gittegylet in action.
http://888.hu/article-brusszel-csak-ket-honapot-adunk-a-lengyeleknek

"a jogállamiságot rendszerszintű fenyegetés éri Lengyelországban."

"Az Európai Bizottság két hónapot adott a lengyel kormánynak arra, hogy rendezze az aggályos kérdéseket és tájékoztasson az e célból megtett intézkedésekről."

Én a lengyelek helyében megkérdeztem volna, hogy különben....???? Vicces lesz 2 hónap múlva az a dühös levél vagy jegyzék amit kiad az EU. :)
 

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
663
705
93
PRESS TV

Döbbenet a nyilvánosságra került, Pentagonnak szóló Trump-prioritásokban: Oroszország a veszélylistán sincs!

Az iráni tévé ismerteti, hogy az amerikai Foreign Policy magazin hozzájutott ahhoz a december 1-jei keltezésű memorandumhoz, amely felsorolja, hogy Donald Trump amerikai elnök milyen, az Egyesült Államokat fenyegető veszélyprioritásokat sorol fel a Pentagon számára.

A listán az USA-t állítólag fenyegető Oroszország egyáltalában nem is szerepel, amit a liberálisokat „furcsának” találnak, mivel most vizsgálják, milyen szerepet játszott Moszkva az idei elnökválasztásokban és hogy e „beavatkozásuk” volt-e a döntő tényező.

Trump e helyett az Iszlám Állam Irakban és Szíriában működő terroristáira koncentrál.

A memorandum még nem végleges, de így is megrökönyödést keltett.
http://lovasistvan.hu/2016/12/21/tr...cs-rajta-oroszorszag-de-az-iszlam-allam-igen/
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi and lgabo

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 899
56 761
113
PRESS TV

Döbbenet a nyilvánosságra került, Pentagonnak szóló Trump-prioritásokban: Oroszország a veszélylistán sincs!

Az iráni tévé ismerteti, hogy az amerikai Foreign Policy magazin hozzájutott ahhoz a december 1-jei keltezésű memorandumhoz, amely felsorolja, hogy Donald Trump amerikai elnök milyen, az Egyesült Államokat fenyegető veszélyprioritásokat sorol fel a Pentagon számára.

A listán az USA-t állítólag fenyegető Oroszország egyáltalában nem is szerepel, amit a liberálisokat „furcsának” találnak, mivel most vizsgálják, milyen szerepet játszott Moszkva az idei elnökválasztásokban és hogy e „beavatkozásuk” volt-e a döntő tényező.

Trump e helyett az Iszlám Állam Irakban és Szíriában működő terroristáira koncentrál.

A memorandum még nem végleges, de így is megrökönyödést keltett.
http://lovasistvan.hu/2016/12/21/tr...cs-rajta-oroszorszag-de-az-iszlam-allam-igen/
En azt olvastam, hogy Oo nincs az elsö 3 között, de ott van a 10-es listàn.
Valòban az Is a No.1 ellensèg, aki ellen Trump akàr az oroszokkal együtt is harcolna.
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 292
68 360
113
Akkor jövőre jön Putyin, Netanjahu, és lehet még Trump is Orbánhoz? Mi készül itt gyerekek, bedöntik a németeket meg Brüsszelt? Mert az apróságokat az alacsonyabb rangú diplomaták is elintézhetik.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 292
68 360
113
Kínához meg a Közel - Kelethez nem sok közünk van, kb semmi, ez nem téma. Baráti hátba veregetéshez meg drága mulatság. 2006 júniusában voltak itt Bush meg Putyin mikor a Nabucco meg a Déli áramlat közt kellett választania fletónak. Déli áramlatot választotta ,szeptemberre már el is kezdték buktatni az akkor kiszivárgott öszödi beszéddel. Szóval kis dolgokért nem repülnek.
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
Akkor jövőre jön Putyin, Netanjahu, és lehet még Trump is Orbánhoz? Mi készül itt gyerekek, bedöntik a németeket meg Brüsszelt? Mert az apróságokat az alacsonyabb rangú diplomaták is elintézhetik.
Ebből látszik ki a világ elsőszámú vezetője :)
Ideje lenne felfogni végre itthon is és az EU-ban is ;)
 
Status
Not open for further replies.