[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Látod haubagoi nem kell ide Oroszország hogy megállítsák Kínát

Ezeket az "összomlás" típusú cikkeket úgy kell kezelni, mint egyfajta "ráolvasást": összeomlasz, hallod ÖSSZEOMLASZ... aztán majdcsak összeomlik a szóban forgó fél.
Ha meg nem, akkor jöhetnek a konkrétabb lépések.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ritkán látható egyetértés formálódik az amerikai kormányzati stábban a Kínával folytatott kereskedelmi háború ügyében: bár igazi nyertese nem szokott lenni a kereskedelmi háborúknak, egyre inkább úgy tűnik, hogy Peking most valóban veszíthet. Trump eltökélt, érzi, hogy nyerésre áll és esze ágában sincs visszakozni - ez még jól jöhet a novemberi választáson.
Az Axios friss összeállítása szerint körvonalazódik egy ritkán látható egyetértés az elnöki tanácsadók körében Kína kapcsán - ha sikerül meggyőzni Trumpot, hogy a világ többi részével folytatott kereskedelmi háborút vegye takarékra, akkor az ázsiai fronton tényleg összezárhatnak az amerikai erők. Az Axios forrásai szerint a kereskedelmi politikában Trump nagyon otthonosan mozog, és teljes mértékben meg van győződve arról, hogy helyes, amit tesz. Ő akar lenni az ember, aki átalakítja a világkereskedelem rendszerét, akár áldozatok árán is; és bár a (főként Európát érintő) autóipari vámokról szinte mindenki le akarja beszélni, Kínával kapcsolatban az adminisztráció teljes támogatását bírja.
Fordulat: végre egy háború, amit tényleg megnyerhet Trump


Donald Trump hétfőn egy interjúban nekiment a Fed kamatpolitikájának, zavarja ugyanis, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő szervezet kamatemelései erősítik a dollárt. Ez ugyanis rontja az amerikai külkereskedelem pozícióit, holott ő kereskedelmi háborújával pont ennek ellenkezőjét próbálja elérni.
Trump alávágott a dollárnak
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 891
113
Volt már? Híradó mindig később adja le, de érdekesÉ
https://www.hirado.hu/kulfold/kulpo...ai-katonak-kozos-hadgyakorlaton-vesznek-reszt

3200 Kínai katona részvétele a Vosztok hadgyakorlaton, Oroszországgal.

Kínai katonák mellett mongol katonák is részt vesznek. 40 éve nem volt ilyen nagyszabású-területileg két katonai körzet vesz részt benne a Központi(Szibéria) és a Keleti (orosz távol kelet)katonai körzetek, mellette még az Északi flotta is részt vesz. A Zapad 81-hez lehetne hasonlítani. De ez Orosz topikos téma.
 

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
461
366
63
Kínai katonák mellett mongol katonák is részt vesznek. 40 éve nem volt ilyen nagyszabású-területileg két katonai körzet vesz részt benne a Központi(Szibéria) és a Keleti (orosz távol kelet)katonai körzetek, mellette még az Északi flotta is részt vesz. A Zapad 81-hez lehetne hasonlítani. De ez Orosz topikos téma.
Ez sajnos nem tudja feledtetni a tényt, hogy Oroszország és Kína hosszútávon vetélytársak/ellenségek.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A globális felmelegedés a sarkvidéken sokkal látványosabb eredményeket produkál, mint a Föld többi részén. Az örök fagy birodalma csaknem száz évvel korábban kezdett el felolvadni, mint amire a klímakutatók eddig számítottak, a helyi lakosok pedig már a saját bőrükön is érzik a klímaváltozás hatását. A sarkvidéken a téli átlaghőmérséklet általában -20 Celsius fok környékén mozog, idén azonban meglepően enyhe tél köszöntött be északon: volt olyan nap, amikor alig csökkent fagypont alá a hőmérséklet.
A NASA mérései szerint a sarkvidéken nem szokatlanok a melegebb telek, de itt már a -10 fok is enyhének számít, a fagypont környéki hőmérséklet pedig már valóságos kánikula, ráadásul a melegebb téli időszakok az elmúlt harminc évben sűrűbben fordulnak elő, és egyre tovább tartanak. Ez nem csak azt jelenti, hogy a sarkkörön túl a tél közepén már beköszöntött a bikiniszezon, hanem azt is, hogy a jég ott is elkezd olvadni, ahol eddig az örök fagy uralkodott, a mélyéből pedig olyan dolgok kerülnek elő, amelyek közül még a bubópestis a legkevésbé ijesztő: egyre több szén-dioxid és metán kerül a Föld légkörébe, ami tovább gyorsítja a globális felmelegedést, emiatt pedig az olvadás is gyorsul.
Lépfene, himlő, szén-dioxid: ha felolvad a permafroszt, nekünk annyi



Csak azért, mert a héten futott ki Vlagyivoztokból a Maersk egyik közepes konténerhajója fagyasztott csirkre rakománnyal. Szentpétervár az ulticél, és próba képen az Északi-átjárón keresztül vezet az útjuk.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 889
35 358
113
Enyhen off de lattatok a felveteleket a venezuelai foldrengesrol?
Egyaltalan nem olyan elokepek voltak mint itt sokan linkelnek.
Es lattatok a boltokat hogy csurig voltak toltve?
/biztos propaganda tudtak hogy jon a foldrenges es gyorsan berendeztek mindent mintha nem is lennenek uresek a polcok./vagy utolag egy studioba levegovel toltott zavskokat es dobozokat halmoztak a polcokra es csontsovany emberek raztak hatulrol./
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
https://sputniknews.com/military/201808221067393244-china-firms-army-offer/

Na tessék.

"Cégünk infravörös hőképes technológiát kínál, mivel Oroszország nem képes infravörös képalkotó szenzorok előállítására belföldön, hanem a Franciaországból, az Egyesült Államokból vagy Izraelből származó importra támaszkodott. Az utóbbi években korlátozott, mivel Kína és Oroszország közötti kétoldalú kapcsolatok az utóbbi években felmelegedtek, az orosz fél inkább Kínából származó érzékelőket szeretne importálni.
 
Status
Not open for further replies.