[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Törökország atomfegyver kifejlesztésébe kezdhet, ha a Nyugat magára hagyja, legalábbis Sigmar Gabriel volt német miniszter szerint. Európai politikusok akár Donald Trump ellenében is készek támogatni a muzulmán országot. Az USA messze van, de mi isszuk meg a levét, ha valami történik – tartják.
Atombomba után nyúlhat Törökország, ha magára hagyják
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 347
2 352
113
Törökország atomfegyver kifejlesztésébe kezdhet, ha a Nyugat magára hagyja, legalábbis Sigmar Gabriel volt német miniszter szerint. Európai politikusok akár Donald Trump ellenében is készek támogatni a muzulmán országot. Az USA messze van, de mi isszuk meg a levét, ha valami történik – tartják.
Atombomba után nyúlhat Törökország, ha magára hagyják
523cd67be691b254287d9296_736.jpg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Kína és az USA viszonya az elmúlt negyven évben nem látott veszélyes szakaszába érkezett – vélik a kínai elit tagjai. A Trump-adminisztráció vámintézkedéseivel és más követeléseivel kést tart az ázsiai ország torkához, ám az nem fog engedni az erőszakoskodásnak.
Az USA rozsdaövezetei mellett Peking a világnak az a része, ahol véresen komolyan veszik Donald Trumpot, az Egyesült Államok elnökét. A kormányzati hivataloktól kezdve az egyetemeken át az állami kézben lévő média szerkesztőségekig mindenütt azt találgatják, mi lehet Trump célja a Kína elleni gazdasági fellépéssel, és a választ elég egyértelműnek tartják: meg akarja akadályozni, hogy az ázsiai ország világhatalommá váljon - kezdődik a Bloomberg pekingi helyszíni riportja.
A Trump-adminisztráció világossá tette, hogy Kínában készült termékek büntetővámokkal sújtása mögött, az ország fejlődésének akadályozása az igazi célja - véli Ho Vej-ven volt kereskedelmi minisztériumi tisztviselő jelenleg a Center for China and Globalization intézet vezető kutatója. Ezt a véleményt széles körben osztják az ország vezető rétegeiben, bár persze nem vállalják nyilvánosan.
Sokan fogalmazzák meg aggodalmukat amiatt, hogy a két ország hosszú harc előtt áll a világtársadalom feletti dominancia megszerzéséért. Olyan hidegháborútól tartanak, amilyet négy évtizeden át vívott egymással a múlt században a Szovjetunió és Kína. Ennek a küzdelemnek gazdasági és katonai vonatkozása is lehet - teszik hozzá arra utalva, hogy a huzavona kiterjedhet Észak-Koreára, Tajvanra és a Dél-kínai-tengerre.
Kínában már háborúra készülnek
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 562
5 233
113
Merkel elvei????!!! :cool: Azt a vállalkozók pénztárcájának hívják. Ha nekik megy akkor az országnak is. Ha nem igy lenne nem sokáig maradhatna. Az oroszokon 22% hoztak + ba, mennyit nyertek Iránban?
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
Látod haubagoi nem kell ide Oroszország hogy megállítsák Kínát

Ezeket az "összomlás" típusú cikkeket úgy kell kezelni, mint egyfajta "ráolvasást": összeomlasz, hallod ÖSSZEOMLASZ... aztán majdcsak összeomlik a szóban forgó fél.
Ha meg nem, akkor jöhetnek a konkrétabb lépések.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Ritkán látható egyetértés formálódik az amerikai kormányzati stábban a Kínával folytatott kereskedelmi háború ügyében: bár igazi nyertese nem szokott lenni a kereskedelmi háborúknak, egyre inkább úgy tűnik, hogy Peking most valóban veszíthet. Trump eltökélt, érzi, hogy nyerésre áll és esze ágában sincs visszakozni - ez még jól jöhet a novemberi választáson.
Az Axios friss összeállítása szerint körvonalazódik egy ritkán látható egyetértés az elnöki tanácsadók körében Kína kapcsán - ha sikerül meggyőzni Trumpot, hogy a világ többi részével folytatott kereskedelmi háborút vegye takarékra, akkor az ázsiai fronton tényleg összezárhatnak az amerikai erők. Az Axios forrásai szerint a kereskedelmi politikában Trump nagyon otthonosan mozog, és teljes mértékben meg van győződve arról, hogy helyes, amit tesz. Ő akar lenni az ember, aki átalakítja a világkereskedelem rendszerét, akár áldozatok árán is; és bár a (főként Európát érintő) autóipari vámokról szinte mindenki le akarja beszélni, Kínával kapcsolatban az adminisztráció teljes támogatását bírja.
Fordulat: végre egy háború, amit tényleg megnyerhet Trump


Donald Trump hétfőn egy interjúban nekiment a Fed kamatpolitikájának, zavarja ugyanis, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő szervezet kamatemelései erősítik a dollárt. Ez ugyanis rontja az amerikai külkereskedelem pozícióit, holott ő kereskedelmi háborújával pont ennek ellenkezőjét próbálja elérni.
Trump alávágott a dollárnak
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 085
82 705
113
Volt már? Híradó mindig később adja le, de érdekesÉ
https://www.hirado.hu/kulfold/kulpo...ai-katonak-kozos-hadgyakorlaton-vesznek-reszt

3200 Kínai katona részvétele a Vosztok hadgyakorlaton, Oroszországgal.

Kínai katonák mellett mongol katonák is részt vesznek. 40 éve nem volt ilyen nagyszabású-területileg két katonai körzet vesz részt benne a Központi(Szibéria) és a Keleti (orosz távol kelet)katonai körzetek, mellette még az Északi flotta is részt vesz. A Zapad 81-hez lehetne hasonlítani. De ez Orosz topikos téma.
 

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
461
366
63
Kínai katonák mellett mongol katonák is részt vesznek. 40 éve nem volt ilyen nagyszabású-területileg két katonai körzet vesz részt benne a Központi(Szibéria) és a Keleti (orosz távol kelet)katonai körzetek, mellette még az Északi flotta is részt vesz. A Zapad 81-hez lehetne hasonlítani. De ez Orosz topikos téma.
Ez sajnos nem tudja feledtetni a tényt, hogy Oroszország és Kína hosszútávon vetélytársak/ellenségek.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A globális felmelegedés a sarkvidéken sokkal látványosabb eredményeket produkál, mint a Föld többi részén. Az örök fagy birodalma csaknem száz évvel korábban kezdett el felolvadni, mint amire a klímakutatók eddig számítottak, a helyi lakosok pedig már a saját bőrükön is érzik a klímaváltozás hatását. A sarkvidéken a téli átlaghőmérséklet általában -20 Celsius fok környékén mozog, idén azonban meglepően enyhe tél köszöntött be északon: volt olyan nap, amikor alig csökkent fagypont alá a hőmérséklet.
A NASA mérései szerint a sarkvidéken nem szokatlanok a melegebb telek, de itt már a -10 fok is enyhének számít, a fagypont környéki hőmérséklet pedig már valóságos kánikula, ráadásul a melegebb téli időszakok az elmúlt harminc évben sűrűbben fordulnak elő, és egyre tovább tartanak. Ez nem csak azt jelenti, hogy a sarkkörön túl a tél közepén már beköszöntött a bikiniszezon, hanem azt is, hogy a jég ott is elkezd olvadni, ahol eddig az örök fagy uralkodott, a mélyéből pedig olyan dolgok kerülnek elő, amelyek közül még a bubópestis a legkevésbé ijesztő: egyre több szén-dioxid és metán kerül a Föld légkörébe, ami tovább gyorsítja a globális felmelegedést, emiatt pedig az olvadás is gyorsul.
Lépfene, himlő, szén-dioxid: ha felolvad a permafroszt, nekünk annyi



Csak azért, mert a héten futott ki Vlagyivoztokból a Maersk egyik közepes konténerhajója fagyasztott csirkre rakománnyal. Szentpétervár az ulticél, és próba képen az Északi-átjárón keresztül vezet az útjuk.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 843
35 200
113
Enyhen off de lattatok a felveteleket a venezuelai foldrengesrol?
Egyaltalan nem olyan elokepek voltak mint itt sokan linkelnek.
Es lattatok a boltokat hogy csurig voltak toltve?
/biztos propaganda tudtak hogy jon a foldrenges es gyorsan berendeztek mindent mintha nem is lennenek uresek a polcok./vagy utolag egy studioba levegovel toltott zavskokat es dobozokat halmoztak a polcokra es csontsovany emberek raztak hatulrol./