(Tegnap este néztem a Politika Hobbista c. műsort, tudom sokan zsigerből elutasítják, mert egy Fideszes csatorna, jobboldali műsora, de Magyarország washingtoni nagykövete volt a vendég és afgán dolgokról volt szó.)
Igy kimondva tévében még nem hallottam, de mindenesetre elég durván hangzott, hogy az USA több felszerelést hagyott Afganisztánban, mint amennyi a legtöbb NATO tagország teljes arzenálja.
Hozzávetőleg
85 milliárd dollárnyi fegyver maradt hátra.
A másik ami érdekes volt, hogy a nagykövet elmondta, hogy az USA média legnagyobb része győzelemként kommunikálja az elmúlt heteket, ez őszintén meglepett, mert nem tudom ezt, hogy lehet győzelemnek kommunikálni.
"A média siker propagandát folytat", "Sikeresen kivonultak és sikeresen lezárták a leghosszabb háborújukat".
Biden ellen nem "
kérhetnek impachment eljárást Afganisztán miatt", de a "
republikánusok nem is akarnak, mert nekik az a legjobb, ha Biden marad az elnök", viszont szavakban szinten akarják tartani a helyzetet.
A harmadik, hogy elmondta, hogy
"az amerikai hadseregről van egy Top-Gun kép Hollywood miatt, de teljesen áthatja már a gender ideológia".
"Megmondják világnak hogyan kell viselkedni és ebből nem is fognak visszavenni."
Ez meg a csúcsok csúcsa!!
Szóval úgy látszik, ez a blama sem rázza fel sem őket.