W
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Addigra nem volt mar stingerje a taliboknak. Elfogyott, es lejart az uzemidejuk. Emlekszem mikor bementek az amcsik 2001-ben,komolyan lamentaltak az egykori stingerekrol, de megnyugodtak hogy egy se mukodik mar. Nem is volt vele leloves, legvedelem hijjan meg ugye azt bombaztak ki amit akartak. Csakhogy az afganok leszaporodtak a vesztesegeiket mert jo vilag koszontott rajuk. Lett iskola, korhaz, kaja, ruha. Ha kilottek 5 talibot egy nap, szuletett helyette 20, na bumm.Most szigorúan a katonai részét összehasonlítva a dolgoknak, az SZU csapatait az afgánok nem egy alkalommal a terep adottságait kihasználva legyőzték az orosz légierőt különösen a szovjet taktika szempontjából fontos harci helikoptereket az afgánok a Stingerekkel egyértelműen sakkban tartották, ezt az amerikai haderővel nem tudták megtenni a tálibok, köszönhetően az amerikai hadsereg és légierő technikai fejletségének, amihez kétségkívül hozzájárult az utóbbi évtizedek haditechnikai fejlődése....
Kőkorszaki eszközökkel is megoldható. A képlet nagyon egyszerű,ha nincs ellenálló,akkor nincs ellenállás. Egy ellenállót kapával meg lapáttal is meg lehet szüntetni,nem kell hozzá high tech. Akarat kell hozzá. Ez most nem volt meg. Majd egyszer,talán,csak már nem ott,hanem lehet európában.Ebben 100%-ig egyetértünk.
Azért kíváncsi lennék, milyen eszközökkel tudták volna könnyen elérni a tálibok teljes megsemmisítését egy országban, ahol szinte mindenki potenciálisan tálib. Én inkább úgy gondolom, hogy a növekvő amerikai agresszió, növekvő ellenállást generált volna, aminek csak több halott lett volna az eredménye mindkét oldalon, viszont a végén úgyanígy kellett volna csomagolniuk a jenkiknek.
Fura hogy ha teheti ez is ledobja a bakancsot és papucsot húz...Az afgán légierő pilótája, aki Black Hawkjával a tálibokhoz repült, és csatlakozott a tálib légierőhöz. Ez megint csak arra a kérdésre utal, hogy ki vezeti a tálib helikoptereket. Ugyanazok az emberek, mint korábban.
Szerintem sok oka lehet pl félti a családja és saját életét, és abban bízik, hogy a táliboknak szüksége lesz a tudására,bár én meg vagyok arról győződve, hogy az UH-60-t a tálibok nem fogják tudni huzamosabb ideig üzemeltetni a MI-17-l ellentétben.Fura hogy ha teheti ez is ledobja a bakancsot és papucsot húz...
Jó volna megérteni hogy csak azért mert izzad a lába vagy ennek valami mélyebb jelentés tartalma van?
kérdezzen tőle, aki azt akarja hogy lezsibbadjonj az agya....
Szerintem sok oka lehet pl félti a családja és saját életét, és abban bízik, hogy a táliboknak szüksége lesz a tudására,bár én meg vagyok arról győződve, hogy az UH-60-t a tálibok nem fogják tudni huzamosabb ideig üzemeltetni a MI-17-l ellentétben.
Fura hogy ha teheti ez is ledobja a bakancsot és papucsot húz...
Jó volna megérteni hogy csak azért mert izzad a lába vagy ennek valami mélyebb jelentés tartalma van?
Láttam, érthető,hogy kedvébe akar járni az új hatalomnak, sokkal jobban mutat mintha bakancs lenne rajta a fűzők között a dögcédulájával....
Én értettem. Félre.Láttam, érthető,hogy kedvébe akar járni az új hatalomnak, sokkal jobban mutat mintha bakancs lenne rajta a fűzők között a dögcédulájával....