Persze, csak azt nem értem, hogy egy olyan területre áldoznak rengeteg pénzt, aminek az elvesztése meg sem ártana nekik.. Mégis, egy talib hatalomátvétel inkább a közeli országokat érintené, és nem az USA-t.. Ott van Közép-Ázsia, meg Irán, IPakisztán, stb.. A talibok be tudnának arrafelé is kavarni... A 9/11 az gyenge ok szerintem arra, hogy másfél évtizedig ott háborúzgassanak. Az biztos, ha kivonulnak, a jelenlegi kormány rgy éven belül bukik. Úgy tudom, a máktermelőkhöz így se nagyon nyúlnak, ezért a kábítószer ellenes kűzdelem is elég gyenge lábakon áll. Nekem az lenne a logikus, ha az amik onnan kivonulnának, és néznék, ahogy a környező országokat is felforgatják.... És aztán mehetne a segítség, politikai szinten, meg fegyvereladás szinten a baráti országoknak, a nem baráti országok tönkretételét pedig vígan szemlélnék. Ha így haladnak a dolgok, mint most, akkor szerintem 10 év műlva is ugyaott lesz minden mint most. De köszi a válaszod, gondolatébresztő volt, remélem mások is elgondolkodnak ezeken a kérdéseken és megosszak velünk az elképzeléseiket. Lehet, lesznek olyan okok a háttérben, amiről most még nem is gondolok..