[BIZTPOL] Afganisztáni helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 380
23 063
113
Béke van. Lassan negyven év óta először. Reméljük senki, mert jót tenne a világgazdaságnak, ha végre átjárható lenne Afganisztán!
Kína már ott van és ott is marad!
Épülni fog a vezeték Afganisztánon át Kínába, ami iráni kőolajat fog szállítani.
Ez az USA stratégiai hibája!


Amúgy ugye ez megvan:


De azért van fejlődés:

 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 092
33 364
113
Kína már ott van és ott is marad!
Épülni fog a vezeték Afganisztánon át Kínába, ami iráni kőolajat fog szállítani.
Ez az USA stratégiai hibája!


Amúgy ugye ez megvan:


De azért van fejlődés:

én nem akarok senkit semmit védeni pláne nem az opiumot.
De ha afgánba engedélyezik a termesztését az ő dolguk.
ez olyan mintha nekünk mondanák hogy tilos égetettszeszt előállítanunk.
az hogy a nyugati világnak ez probláma...
egyszerű elejét kell venni. hogy sok a heroinista amerikába az igazából nem az afgánok műve. hanem amerikaiaké akik ész nélkül osztogatták a kiskatonáknak a morfiumot. majd az amerikai vegyészeké akik kitalálták a heroint és miután rájööttek az első kisérletek alkalmával hogy milye veszélyes nem gondoskodtak annak eltüntetéséről inkább a siker reményébe nyilvánosságra hozták...
Sok a drogos nyugaton. nem kell csodálkozni ilyen életvítel mellett ami a nyugati világba folyik a folytonos túlfeszített hajtásba a folytonos fejlődési vágyba az embertelen rabszolga sors szintű kizsákmányolásba a közösség nélküliségbe teljesen szétzilált emberi társadalomba (mégha profitábilis is teljesen kapaszkodó nélküli világrendszer....)
Ha nem az afgán termelé termelné más vagy előállítanának mást a laborokba... Nyugaton sem a kábítószer fogyasztás a gondok forrása hanem az ami odajuttatja az embereket hogy kábítószerekhez forduljon... az elsilányított életébe amibe soha nem lehet elégedett tartósan mert a megelégedettség érzésétől fosztja meg az embereket hisz ez a hajtómotor. (egy évbe egyszer elmehetsz nayralni elégedettlehetsz kikapcsolódhatsz.) majd a hátralevő időbe hajthatsz az érzés töredéke után... pillanatnyi megelégedettség érzéséért.) ma már nincs megelégedetten ágyba fekvés a jólvégzett munka tudatában... haem jön a következő dolog amin lehet kattogni.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Talib túrák....


242796_900.jpg


Krasznojarszki vállalkozók megkezdték az előkészületeket, hogy turistautakat indítsanak az Iszlám Emirátusba, Afganisztánba az extrém sportok szerelmeseinek.

Miközben az emberek menekülnek Afganisztánból, egy krasznojarszki utazási iroda bejelentette, hogy üzleti utakat indít oda. Galina Zhdanova olyan vállalkozóknak ígért kényelmes utazást a tálibok* meglátogatására, akiknek látszólag sürgős üzleti ügyeik vannak egy forró ponton - ötcsillagos szállodával és a biztonsági őrök lefoglalásának lehetőségével.
A "360" utánanézett, hogy ez mennyire biztonságos.

Túrák szervezése Afganisztánban..

A szakember azt ígéri, hogy már 10 ezer rubelért választ egy
a célállomást. De a 350 000-be már beletartozik a dokumentumokhoz nyújtott segítség, egy 35 órás repülőút Isztambulon keresztül Kabulba, és egy ötcsillagos hotelfoglalás - medencével. Az üzletemberek megrendelhetik a gépkocsi- vagy személyi testőrséget. A túra orosz idegenvezetővel és fényképekkel a látnivalókkal és a helyi vezetőkkel szintén biztosítva vannak. Zhdanova ilyen közleményt tett közzé az egyik hirdetési szolgáltatásban.

Az üzenet azonban nem sokáig maradt ott - törölték. Zhdanova elmondta, hogy az afganisztáni utazás megszervezésének ötlete azután merült fel benne, hogy egy ismerőse ott járt. "A Talib*-túra ötlete azután merült fel, hogy az egyik állandó ügyfelem megkeresett. Ott üzleti partnerekkel folytatott megbeszélést. Mindent kiszámoltam és kidolgoztam ezt a túrát. Úgy döntöttem, hogy felajánlom minden érdeklődőnek. Végül is Afganisztán egy nagyon szép és kevéssé ismert ország. Én magam nem foglalkozom politikával, és nem tartok kapcsolatot terroristákkal. Minden hivatalos csatornákon keresztül történik" - mondta Zhdanova a Moszkovszkij Komszomolecnek.

Az utazási iroda ugyanakkor figyelmeztetett, hogy minden turistát teljes körűen tájékoztatni fognak az utazás előtt.

Az utazás veszélyei...

Az afganisztáni túrák az izgalmakat kedvelő, elszánt turisták számára jelentenek lehetőséget. Az ilyen túrák létezése pedig komoly kihívást jelent az orosz bűnüldözési rendszer számára - mondta a 360-nak Vlagyimir Orlov, a Politikai és Katonai Újságíró Központ szakértője. Véleménye szerint a hatóságoknak érdeklődniük kellene az ilyen utazások iránt, és ellenőrizniük kellene azokat. Végül is az Afganisztánba való utazás ma biztonsági kockázatot jelent az oroszok számára, függetlenül attól, hogy van-e testőrük vagy nincs. Afganisztán egy instabil állam. Ma már nem nevezhető teljes jogú államnak. A területet ellenőrző rezsim a táliboké, egy Oroszországban betiltott terrorszervezeté*, annak minden következményével együtt. A beszélgetőpartner elmondta, hogy vannak olyan esetek, amikor valakinek valóban egy instabil régióba kell utaznia munka vagy személyes okok miatt. Ehhez kommunikálnia kell a fogadó országgal, és meg kell próbálnia nem megzavarni az ottani életmódot. "Senki sem fogja a helyszínen kiválogatni, hogy megtudja, honnan jöttél - Oroszországból, Európából vagy máshonnan. Elég keményen fognak bánni veled,mondta Orlov.

Utazások a forró pontokra ...

Az afganisztáni túrák előtt az oroszok már más olyan régiókba is utaztak, ahol nem érezték magukat biztonságban. Szíria például sosem volt igazán lezárva - mondta Orlov. Moszkva és Damaszkusz között még a legnehezebb időkben - 2012-2013-ban - is voltak járatok. Pedig akkor már Damaszkusz körül volt véve. Sok orosz, akinek munka miatt kellett Damaszkuszba utaznia, például Bejrúton keresztül utazott oda, és megállapodott a kalauzokkal, és ajándékokat adott nekik. "Ennek ellenére Szíriát soha nem zárták le. Természetesen voltak terrorista ellenőrzés alatt álló régiók. De nem volt szükség arra, hogy odamenjünk. Azok a régiók, amelyek a jelenlegi kormány fennhatósága alá tartoztak , jól megközelíthetőek voltak, oda biztonságosan lehetett utazni" - magyarázta a beszélgetőpartner.

Ugyanakkor felidézte az ukrajnai túrákat. 2014-ben elég sok hirdetés jelent meg az interneten, amelyek üzletembereknek különböző túrákat ajánlottak - "szeparatistákra lőni". Orlov szerint néhányan, akik odamentek, meghaltak. Közben a szervezők "csak megvonták a vállukat ".

Natalia Anstal, a Go travel utazási iroda vezetője a 360-nak elmondta, hogy a 2013-as egyiptomi katonai puccs idején az oroszok még mindig próbáltak utazásokat vásárolni oda. "Amikor Egyiptomban statáriumot vezettek be, az emberek annak ellenére vásároltak utakat, hogy nem volt oda-vissza járat. Vagyis úgy repültek oda, hogy tudták, nem tudják, hogyan térjenek vissza. Hajlandóak voltak így repülni. Tehát elvileg nem vagyok nagyon meglepve" - mondta.

Ugyanakkor Anstal megjegyezte, hogy a Talib*-túra költségei reálisak. Azonban ilyen utazások bejelentését elsősorban figyelemfelkeltő kísérletnek tartotta. Végül is Galina Zhdanova nemcsak utazásszervező, hanem modell és blogger is


De vajon milyen túra programot kínálhatnak nekünk jelenleg Afganisztánban...:)

A túraprogram:

1. Dostum marsall palotájának és az egykori afgán kormány tagjainak lakóházainak megtekintése. Térítés ellenében fényképet készíthet a marsall egyenruhájában, az összes kitüntetésével együtt.

2. Szállás a bagrami amerikai börtön átalakított celláiban. Az elit ügyfelek szobát bérelhetnek azokban a cellákban, ahol Afganisztán jelenlegi uralkodói voltak bebörtönözve.

3. Látogatás a mákültetvényeken, a termés megkóstolásával és a keményen dolgozó afgán gazdáktól való vásárlás lehetőségével.

4. Egy Shahid-mobilon való utazás Kabul körül egy tapasztalt vezetővel.

5. Éjszaka égő amerikai és brit zászlók (a zászlók válogatottak) és a levegőbe lövöldöző géppuskákkal

6. Részvétel a saría bíróság ülésén és nyilvános megkorbácsolás.

7. Kirándulás egy trófeabazárba, ahol lehetőség nyílik eredeti amerikai egyenruhák, kitüntetések, dokumentumok és a kései afgán kulturális élet egyéb tárgyainak megvásárlására.


Colonelcassad

https://360tv.ru/news/tekst/talib-tury/ -

elsődleges forrás

https://soldier-moskva.livejournal.com/526422.html
Kissé betegesnek tűnik, de a világban virágzik a katasztrófa turizmus. Ha van kereslet akkor nyit a piac erre is.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Az a baj Afganisztánnal, hogy az oktatás minősége egy kalap sz*r, a munkához való viszonyuk minimum érdekes. Külföldi cégeknek oda betelepíteni gyárat nem érdemes, mert az infrastruktúra elmaradott és nincs kinek munkát adni. Aztán ebből kéne főzni, a semmiből. Marad az, ami most van, mert nem tudnak hova meg miből előrébb lépni. Ha Kabul, mint főváros ilyen, akkor vajon milyen lehetőségek vannak a vidéki Afganisztánban? Még ennél is rosszabbak. Eleve Kabul is annyira fejlett, mint itt Borsodban a számozott utcák. vezetékes víz talán van, talán nincs.Áram szintén hol van, hol nincs. Erre hosszútávon nem lehet építeni jövőt.
Ameddig x évtizede folyamatosan háborúztak, nem fejlődtek érdemben semmit. Azt most a semmiből kell olyan dolgokat felépíteni, amit évtizedekkel ezelőtt kellett volna, csak nincs miből.
Jó esetben majd 1-2 ország befektet, de az is csak porhintés lesz összességében, mert ugye nem azért fektetnek be, mert sok pénzt akarnak elkölteni. Például Kína nyersanyagokat szerezhet be tőlük, de abból 40 millió szájat nehéz etetni.

Stabilitást hozhat a tálib vezetés, de csak addig, ameddig nem kezdik el egymást feldarabolni, mikor nem lesz mit enni.
szerintem meg nem csak hogy az oktatas szar, hanem meg azokat is, akik ertek valamit, es volt vmennyi tudasuk, azokat az amcsik es az europaiak kivalogattak es elvittek onnan.

nem hiaba rinyalnak a talibok hogy kellenek a pilotak, kellenek ezek... kellenek amazok..megbocsajtunk mindenkinek, csak mennjenek dolgozni vissza.

amikor 20 evig csak harcoltak, meg bujkaltak, es ott is beutott a kontraszelekcio (a tokosebb/batrab/jo genekkel rendelkezo talib mar reg halott mert azok mennek altalaban a csataba, nem a fogyatekosok) akor rajosz hogy egy atlagos talib, a civil elethez nem ert semmit, es eselyuk sincs sikeresen vezetni egy orszagot.

van itt meg egy erdekes dolog. mi lesz azokkal talibokkal akiknek most le kell tenniuk a fegyvert es menni kell dolgozni? persze csak kemeny fizikai munkat mert masra nem kepes...
es, ezekbol sok van, lesz ott meg cirkusz, ha ezek a fegyveres talibok elkezdenek lazadni, mert dolgozni nem fognak, fel eletukon at nem csinaltak mast csak a ak47 maszkaltak a barlangban.
 
  • Tetszik
Reactions: KoviUbi
W

Wilson

Guest
Több száz ember tiltakozott kedden a dél -afganisztáni Kandahar városában, azon tálib utasítás miatt, hogy a polgárok a tél előestéjén hagyják el otthonukat.

A tüntetők a város kormányzói hivatala előtt vonultak fel, miután a kormány tulajdonában lévő lakónegyedben élő 3500 embernek három nap türelmi idő után el kell hagyni az otthonaikat mondta két tüntető telefonon a CNN-nek dolgozó helyi újságírónak.
A tüntetők, akik szintén a környék lakói, azt mondták, hogy nem mondták meg nekik miért kell elhagyni az otthonaikat.

"Nincs máshova mennem" - mondta az egyik tüntető, aki a megtorlástól tartva nem akarta elmondani a nevét. Azt mondta, szegény volt, miután családja számos tagját elveszítette a legutóbbi konfliktusokban.

A környék összes családja a kevés pénzből építette fel házát, és nem engedheti meg magának, hogy elköltözzön - mondta a nő.

Szemtanúk szerint a tálibok zaklatták a vörös, fekete és zöld afgán nemzeti zászlót viselő tiltakozó nőket. A helyi televíziós felvételek azt mutatják, hogy a tüntetők, köztük nők és gyermekek, elzárták az utat, amikor lefelé vonultak.

Mohammad Ibrahim, Kandahar civil aktivistája elmondta, hogy a tartomány fővárosa szélén fekvő Ferqa-e Kohna terület kormányzati tulajdonú terület, és az előző kormány idején földet osztottak szét a kormány alkalmazottainak. Ibrahim elmondta, hogy az ingatlanok átruházása valószínűleg szabálytalanságokat és korrupciót von maga után, ami az ingatlanok illegális eladását eredményezi. A családok egy része több mint 20 éve Ferqa-e Konnán élt-mondta.

A tálib szóvivőket nem sikerült elérni, hogy kommentálják a kilakoltatásokat.

A helyi híradó, a Millat Zagh Radio értesülései szerint a tálibok megakadályozták a helyi újságírók munkáját, és megvertek egy másikat, miközben ő közvetítette a demonstrációt. A CNN nem tudja ellenőrizni ezeknek az eseteknek a hitelességét.

Local residents march against a reported announcement by the Taliban, asking them to evict their homes built on state-owned land in Kandahar on September 14.

A helyi lakosok a tálibok bejelentése ellen tüntetnek, szeptember 14-én, és arra kérik őket, hogy ne tegyék ki őket a Kandahar állam területén lévő földterületre épített otthonukból .

A tálib uralom elleni tiltakozások törtek ki Afganisztán több pontján, mióta a fegyveres csoport átvette az ország irányítását a múlt hónapban, miután az Egyesült Államok kivonult az országból. A tálibok lecsaptak a tüntetésekre , gyakran erőszakosan, újságírókat és aktivistákat tartóztattak le és bántalmaztak.

A múlt héten az EtilaatRoz afgán online hírlap újságírói a CNN -nek nyilatkoztak hogy őrizetbe vették őket, miközben az afgán nők tiltakozásáról tudósítottak akik a pakisztán afganisztáni részvétele ellen és az egyenlő jogok miatt tüntettek a fővárosban, Kabulban. A tiltakozás a rendőrség előtt zajlott, és a két férfi azt mondta, hogy bevitték , és súlyosan megverték őket.

A múlt héten egy másik tiltakozás során a tálib harcosok ostorokat és botokat használtak a Kabulban tiltakozó nőcsoport ellen, miután a keményvonalas, csak férfiaknak szóló ideiglenes kormányt bejelentették.

Taliban fighters use whips against Afghan women protesting the all-male interim government

A tálib vezetők a Twitteren elutasították a nők által vezetett tüntetéseken elkövetett erőszakkal kapcsolatos online videókat. A Kulturális Bizottság vezetője, Muhammad Jalal azt mondta, hogy ezek a tüntetések "szándékos kísérlet arra, hogy problémákat okozzanak", hozzátéve, hogy "ezek az emberek nem is képviselik Afganisztán 0,1% -át sem".

A tálibok a tüntetések visszaszorítására is törekedtek, és a tálib belügyminisztérium múlt héten kiadott nyilatkozata szigorú feltételeket határoz meg a jövőbeni tüntetésekre, beleértve az Igazságügyi Minisztérium előzetes jóváhagyását is.

Az ENSZ a múlt héten felszólította a tálibokat, hogy "haladéktalanul fejezzék be a békés gyülekezéshez való jogukat gyakorló személyek és a tüntetésekről beszámoló újságírók elleni erőszak alkalmazását és önkényes fogva tartását".

A tálibok válasza az afganisztáni békés felvonulásokra "egyre erőszakosabb", és magában foglalja az éles lőszerek, botok és ostorok használatát, ami legalább négy ember halálát okozta - mondta Ravina Shamdasani, az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője pénteken. sajtótájékoztatón Genfben.

Még a tálibok hatalomra való visszatérése előtt az elhúzódó konfliktusok, a szegénység, az aszályok, a gazdasági hanyatlás és a koronavírus-járvány súlyosbította az amúgy is súlyos helyzetet.
A tél közeledtével a hónap végére sokan elfogyhatnak az élelemből - mondta a hét elején António Guterres ENSZ -főtitkár, hozzátéve, hogy a tálibok hatalomra kerülése óta megugrott a szegénységi arány .

 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 454
10 544
113
Több száz ember tiltakozott kedden a dél -afganisztáni Kandahar városában, azon tálib utasítás miatt, hogy a polgárok a tél előestéjén hagyják el otthonukat.

A tüntetők a város kormányzói hivatala előtt vonultak fel, miután a kormány tulajdonában lévő lakónegyedben élő 3500 embernek három nap türelmi idő után el kell hagyni az otthonaikat mondta két tüntető telefonon a CNN-nek dolgozó helyi újságírónak.
A tüntetők, akik szintén a környék lakói, azt mondták, hogy nem mondták meg nekik miért kell elhagyni az otthonaikat.

"Nincs máshova mennem" - mondta az egyik tüntető, aki a megtorlástól tartva nem akarta elmondani a nevét. Azt mondta, szegény volt, miután családja számos tagját elveszítette a legutóbbi konfliktusokban.

A környék összes családja a kevés pénzből építette fel házát, és nem engedheti meg magának, hogy elköltözzön - mondta a nő.

Szemtanúk szerint a tálibok zaklatták a vörös, fekete és zöld afgán nemzeti zászlót viselő tiltakozó nőket. A helyi televíziós felvételek azt mutatják, hogy a tüntetők, köztük nők és gyermekek, elzárták az utat, amikor lefelé vonultak.

Mohammad Ibrahim, Kandahar civil aktivistája elmondta, hogy a tartomány fővárosa szélén fekvő Ferqa-e Kohna terület kormányzati tulajdonú terület, és az előző kormány idején földet osztottak szét a kormány alkalmazottainak. Ibrahim elmondta, hogy az ingatlanok átruházása valószínűleg szabálytalanságokat és korrupciót von maga után, ami az ingatlanok illegális eladását eredményezi. A családok egy része több mint 20 éve Ferqa-e Konnán élt-mondta.

A tálib szóvivőket nem sikerült elérni, hogy kommentálják a kilakoltatásokat.

A helyi híradó, a Millat Zagh Radio értesülései szerint a tálibok megakadályozták a helyi újságírók munkáját, és megvertek egy másikat, miközben ő közvetítette a demonstrációt. A CNN nem tudja ellenőrizni ezeknek az eseteknek a hitelességét.

Local residents march against a reported announcement by the Taliban, asking them to evict their homes built on state-owned land in Kandahar on September 14.

A helyi lakosok a tálibok bejelentése ellen tüntetnek, szeptember 14-én, és arra kérik őket, hogy ne tegyék ki őket a Kandahar állam területén lévő földterületre épített otthonukból .

A tálib uralom elleni tiltakozások törtek ki Afganisztán több pontján, mióta a fegyveres csoport átvette az ország irányítását a múlt hónapban, miután az Egyesült Államok kivonult az országból. A tálibok lecsaptak a tüntetésekre , gyakran erőszakosan, újságírókat és aktivistákat tartóztattak le és bántalmaztak.

A múlt héten az EtilaatRoz afgán online hírlap újságírói a CNN -nek nyilatkoztak hogy őrizetbe vették őket, miközben az afgán nők tiltakozásáról tudósítottak akik a pakisztán afganisztáni részvétele ellen és az egyenlő jogok miatt tüntettek a fővárosban, Kabulban. A tiltakozás a rendőrség előtt zajlott, és a két férfi azt mondta, hogy bevitték , és súlyosan megverték őket.

A múlt héten egy másik tiltakozás során a tálib harcosok ostorokat és botokat használtak a Kabulban tiltakozó nőcsoport ellen, miután a keményvonalas, csak férfiaknak szóló ideiglenes kormányt bejelentették.

Taliban fighters use whips against Afghan women protesting the all-male interim government

A tálib vezetők a Twitteren elutasították a nők által vezetett tüntetéseken elkövetett erőszakkal kapcsolatos online videókat. A Kulturális Bizottság vezetője, Muhammad Jalal azt mondta, hogy ezek a tüntetések "szándékos kísérlet arra, hogy problémákat okozzanak", hozzátéve, hogy "ezek az emberek nem is képviselik Afganisztán 0,1% -át sem".

A tálibok a tüntetések visszaszorítására is törekedtek, és a tálib belügyminisztérium múlt héten kiadott nyilatkozata szigorú feltételeket határoz meg a jövőbeni tüntetésekre, beleértve az Igazságügyi Minisztérium előzetes jóváhagyását is.

Az ENSZ a múlt héten felszólította a tálibokat, hogy "haladéktalanul fejezzék be a békés gyülekezéshez való jogukat gyakorló személyek és a tüntetésekről beszámoló újságírók elleni erőszak alkalmazását és önkényes fogva tartását".

A tálibok válasza az afganisztáni békés felvonulásokra "egyre erőszakosabb", és magában foglalja az éles lőszerek, botok és ostorok használatát, ami legalább négy ember halálát okozta - mondta Ravina Shamdasani, az ENSZ emberi jogi főbiztosának szóvivője pénteken. sajtótájékoztatón Genfben.

Még a tálibok hatalomra való visszatérése előtt az elhúzódó konfliktusok, a szegénység, az aszályok, a gazdasági hanyatlás és a koronavírus-járvány súlyosbította az amúgy is súlyos helyzetet.
A tél közeledtével a hónap végére sokan elfogyhatnak az élelemből - mondta a hét elején António Guterres ENSZ -főtitkár, hozzátéve, hogy a tálibok hatalomra kerülése óta megugrott a szegénységi arány .

És az Eu még euroszázmilliókat küld segélyként, (Franciák 100 millát) a legnagyobb gond pedig hogy a tálib "kormány" nem elég heterogén, azaz a kisebbségek , ideológiák nincsenek kellöen reprezentálva. Komolyan, néha nem tudom hogy sírjak e vagy nevessek.
 
W

Wilson

Guest
És az Eu még euroszázmilliókat küld segélyként, (Franciák 100 millát) a legnagyobb gond pedig hogy a tálib "kormány" nem elég heterogén, azaz a kisebbségek , ideológiák nincsenek kellöen reprezentálva. Komolyan, néha nem tudom hogy sírjak e vagy nevessek.
Bizony, ezt én is így látom, folyamatosan figyelve az afgán információkat számomra az a kép rajzolódik ki,hogy a tálib kormány Kabulban sok esetben nagyon "messze" van a vidéki Afganisztántól de sok esetben nagyvárosoktól is, hogy hogyan fogja majd megvalósítani a "light" kormányzást azzal kapcsolatban napról napra egyre nagyobb kétségeim vannak...
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 454
10 544
113
Bizony, ezt én is így látom, folyamatosan figyelve az afgán információkat számomra az a kép rajzolódik ki,hogy a tálib kormány Kabulban sok esetben nagyon "messze" van a vidéki Afganisztántól de sok esetben nagyvárosoktól is, hogy hogyan fogja majd megvalósítani a "light" kormányzást azzal kapcsolatban napról napra egyre nagyobb kétségeim vannak...
Nem lesz semmiféle "light". Csak a parasztvakítás megy a nagyvilágnak, az is csak azért mert tudják hogy rábaszhatnak ha mindenkit magukra haragitanak. Kutyából nem lessz szalonna, mint mondják, beltenyésztett ,agymosott pszichopata vallási radikálisok irányítják most Afganisztánt. Szerintem egyszerüen le kellene szarnunk hogy mi történik ott, a saját érdekünkben. Ha befogadjuk a menekülteket akkor csak importáljuk a szart, ha beavatkozunk az ügyeikbe az rengeteg pénz és katona életbe kerülhet.
 
W

Wilson

Guest
Nem lesz semmiféle "light". Csak a parasztvakítás megy a nagyvilágnak, az is csak azért mert tudják hogy rábaszhatnak ha mindenkit magukra haragitanak. Kutyából nem lessz szalonna, mint mondják, beltenyésztett ,agymosott pszichopata vallási radikálisok irányítják most Afganisztánt. Szerintem egyszerüen le kellene szarnunk hogy mi történik ott, a saját érdekünkben. Ha befogadjuk a menekülteket akkor csak importáljuk a szart, ha beavatkozunk az ügyeikbe az rengeteg pénz és katona életbe kerülhet.
Pedig ha nem akarják, hogy olyan ország legyen Afganisztáni ahol újra térdig járnak a vérben akkor valamit "virítaniuk" kell.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 380
23 063
113
Mondjuk leginkább sehogy, mert arra szerintem kínosan vigyáztak hogy semmi fontos anyag ne kerüljön a tálibok kezébe, bár már Kína úgy is tud mindent


 
W

Wilson

Guest

A művész, aki elvesztette a hitét​

E_in8AMX0AIgypy


Az afgán művész ebben a műben fejezte ki a véleményét Ashraf Ghani volt afgán elnökről , akiben korábban bízott.