Pénzért. De csak írtam vmit. Tőlem deportálhatják őket máshová is. Az angolok pl. Ruandával kötöttek ilyen egyezményt. Csak az első 1.000 lenne nehéz, aztán már mki tanulna a rendet.Líbia miért is engedné, hogy az EU kirakjon ott bárkit is?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pénzért. De csak írtam vmit. Tőlem deportálhatják őket máshová is. Az angolok pl. Ruandával kötöttek ilyen egyezményt. Csak az első 1.000 lenne nehéz, aztán már mki tanulna a rendet.Líbia miért is engedné, hogy az EU kirakjon ott bárkit is?
És nem csak nekik lesz fontos:Találtam egy érdekes cikket, Niger egész európának fontos, mert a 2027 Ben elkészülő transszaharai gázvezeték rajta keresztül vezet(ne).
Nigeriábol a földközi tenger partjáig.
Így már érthetőbb, megoldás keresnek az orosz gáz pótlására, nem véletlen hogy az oroszok elég tevékenyek arrafelé
Ez a csávó demekkora polisztirol.És nem csak nekik lesz fontos:
NIGER ÉS AZ ÁBRÁNDOS, SZÉP CSAPOK
Szóval, miért is fontos Niger?
Az utóbbi napokban mindent hallottunk már.
Urán, La Gloire és a szabályokon alapuló anyánk kínja.
A lényeg persze ennél prózaibb, amint azt a két csatolt térképen látjuk.
Nigeren halad át két rendkívül fontos jelenlegi, illetve tervezett csőrendszer.
Az egyik a migrációé, a másik az energiáé.
A jelenlegi küzdelem a két nigeri csap birtoklásáért folyik. Az egyik az egyik fentemlített csövön lovagol, a másik a másikon.
A franciák és az őket támogató európai államok azt akarják, hogy az energia folyjon csőből, a migráció pedig ne folyjon.
Oroszország azt akarja, hogy az energia sohase folyjon, a migráció viszont annál inkább. Az utóbbival, a migránsfegyverrel a célja Európa destabilizálása. Az előbbivel pedig az európai energiafüggőség fokozása.
Ez utóbbiban Oroszország bízvást számíthat azoknak a játékosoknak a segítségére, akik nem akarják elveszíteni a jelenleg jól tejelő és/vagy jövőbeli európai energiapiacukat:
India, Szaúd-Arábia és talán szép csendben és kizárólag ebben a szűk kontextusban, még az USA is.
A régi-új orosz érdeklődés Nyugat-Afrika iránt, a muzsikusok kalandjai Maliban, a régión végigsöprő puccsjárvány, stb. nem a véletlen műve és nem is egyfajta nosztalgizáló orosz birodalmasdi.
Amit itt látunk, és amit egy közepesen decens gojátékos már három lépéssel korábban felismert volna, az egész egyszerűen Európa bekerítése.
Innen:
erről már írtam több mint egy éve! Nem niger volt a fontos hanem mali és persze algéria.Találtam egy érdekes cikket, Niger egész európának fontos, mert a 2027 Ben elkészülő transszaharai gázvezeték rajta keresztül vezet(ne).
Így már érthetőbb, megoldás keresnek az orosz gáz pótlására, nem véletlen hogy az oroszok elég tevékenyek arrafelé
Polihisztor volt a keresett szóEz a csávó demekkora polisztirol.
Abból amit mondtál ha jól sejtem te szolgáltál ezen a területen, és gondolom vannak ismerőseid akik jelenleg is ott vannak. Az én véleményem az hogy ez a vezeték sosem fog megépülni, és ha meg is épül sosem fog stabilan szállítani, 30 milliárd m3 nem kevés, de nem is sok, viszont sokkal olcsóbb lenne mint az lng módszer.Találtam egy érdekes cikket, Niger egész európának fontos, mert a 2027 Ben elkészülő transszaharai gázvezeték rajta keresztül vezet(ne).
Igen jártam ott ,legutóbb épp Nigerben, bezártuk Malit és átköltöztettük az évek alatt összegyűlt technikát és egyéb hadianyagot, októberben jöttem haza.Abból amit mondtál ha jól sejtem te szolgáltál ezen a területen, és gondolom vannak ismerőseid akik jelenleg is ott vannak. Az én véleményem az hogy ez a vezeték sosem fog megépülni, és ha meg is épül sosem fog stabilan szállítani, 30 milliárd m3 nem kevés, de nem is sok, viszont sokkal olcsóbb lenne mint az lng módszer.
Viszont Afrika legveszélyesebb területén halad keresztül, kizárt dolognak érzem hogy megtudják védeni, miközben ti is csak konvojban tudtok mozogni a semmi közepén, egy pár járműből álló járőrt bármikor csapdába csalnak, folyamatos légi megfigyelés sem ér semmit mert oda is kell csapni, azt meg tudod jól hogy ha a helyi katonák tennék is a dolgukat, üzemanyag és ellátmány attól függ hogy a parancsnokaik mit gondolnak a dologról.
Sok érdeket sértene ez a vezeték, ezért a hagyományos iszlamista szponzoroknak is megéri dolgozni az ellehetetlenítésén, + ugye az orosz jelenlét.
A nigériai hadsereg a saját északi területeit sem uralja 100% magabiztossággal, az algériai hadsereg erős, de még ők sem tudják teljesen ellenőrizni a déli területeiket, nekik előnyük annyi hogy az oroszok a szövetségeseik, de Marokkó már örömmel tesz alájuk a saját területükön is, hisz ezzel a befolyásuk akkorát nő amit ők nem hagyhatnak.
Szóval szerinted lehetséges lenne ezt a vezetéket megvédeni?
Nekem megvan a saját vízióm,de az Kelet Afrika specifikus, ott látom a lehetőségét a modern társadalom megtemetésére, de Nyugat Afrika az nekem reménytelennek tűnik.
Vicces kis elírás, de Nyugat-Európára igaz lehet pár évtizeden belűl.Kelet európából csak Dzsibutit ismerem, arrafelé is van néhány gyöngyszem mint pld Szomália vagy Szudán ( közép Afrika tele van szudáni zsoldosokkal).
Na ebből mi lesz?
Miért, a franciák a szaros AMX-eken, a mutatóba odadobott AD rendszereken meg most a SCALP rakétákon kívül hogyan képviseltették magukat az ukrán háborúban?Na ebből mi lesz?
Kérdezem, h szerintetek ezzel a húzással a franciákat leválasztották az ukrán háborúról?
Arra gondoltam, h a közeljövőben jóváhagyandó további végtelen euro csilliárdok esetén előfordulhat e, h elkezdenek akadékoskodni, h “Niger, Mali meg izé, szóval van éppen elég bajunk hagyjatok már Ukrajnával, különben is hol a picsában van az a koszfészek” és hasonló beszólásokkal.Miért, a franciák a szaros AMX-eken, a mutatóba odadobott AD rendszereken meg most a SCALP rakétákon kívül hogyan képviseltették magukat az ukrán háborúban?
Vagy ponthogy az ellenkezőjeArra gondoltam, ha a közeljövőben jóváhagyandó további végtelen euro csilliárdok esetén előfordulhat e, h elkezdenek akadékoskodni, h “Niger, Mali meg izé, szóval van éppen elég bajunk hagyjatok már Ukrajnával, különben is hol a picsában van az a koszfészek” és hasonló beszólásokkal.
Akkor ezek szerint Afrikát elengedik?Vagy ponthogy az ellenkezője
Vagy egyiket sem, és lesz még egy topic ahol kiteljesedhet az orosz-nemorosz hitvita.Akkor ezek szerint Afrikát elengedik?
Vagy a francia - afrikai háborút Párizsban fogják megvívni.Vagy egyiket sem, és lesz még egy topic ahol kiteljesedhet az orosz-nemorosz hitvita.
Minden postomhoz hozzá kell trollkodni?Vagy a francia - afrikai háborút Párizsban fogják megvívni.
Jogos. Mondjuk Afrikában szerintem inkább a kínai-nem kínai hitvita lesz a fősodor. Itt szerintem az oroszok a kínaiak pénzén fogják védeni a kínai érdekeket.Vagy egyiket sem, és lesz még egy topic ahol kiteljesedhet az orosz-nemorosz hitvita.