1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Afrika

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Phoenix által indítva @ 2013. május 30..

 1. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 2. plushun

  plushun Well-Known Member

  SilvioD, Pogány, fip7 and 2 others like this.
 3. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 4. plushun

  plushun Well-Known Member

  fip7 and SilvioD like this.
 5. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Épp az elmúlt hetekben volt téma itt a fórumon az interjú Steven Van Zandttal, aki büszke rá, hogy segített lerombolni az apartheid rendszert. Jobb lett, mint volt? Vagy legalább van rá jó esély?
   
  Pogány likes this.
 6. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Amiket én láttam, az alapján züllés.
  Ugyanúgy két társadalom él párhuzamos, csak az erőszak mértéke nőtt meg.

  Rendőrségnél rasszista alapon a fehéreket lefokozták, feketéket fel, sokszor írástudatlan emberek kerültek főnöki pozícióba.
  Fehérek szinte mind fel is mondtak, privát cégeket hoztak létre, amik pénzért tartanak rendet a fehér környékeken, de sokszor a szegény feketék is összekaparják a pénzt a bérlésükre, mivel a rendőrök iszonyatosan korruptak.

  Rendszeresek a farmerek elleni támadások, védekezés kb. lehetetlen, ha lelőnek egy támadót röpül az életfogytiglani.
  Feketéknek kiosztott földeket jobb esetben bérbe adják a fehéreknek, akiktől elvették, rosszabb esetben meg sem művelik.

  Brutális a bevándorlás az országba, nő a feketék közötti etnikai feszültség is, mivel az őshonos lakosság élősködőként tekint a bejövőkre.

  Ezt megfejelték egy csinos kis ivóvíz válsággal.
   
  fip7, gergo55, svajcibeka and 6 others like this.
 7. rudi

  rudi Well-Known Member

  D.Afrikában vidéken autózva döbbenet mennyi fehér keteszt van az utak mentén.
  Én azr hittem autóbalestek helyét jelölik, aztán el.agyarázták hogy azok a közeli farmokon lelőtt fehér farmereknek állítanak emléket.
   
  fip7 likes this.
 8. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Nah Európa és az USA őket simán cserbenhagyta..... Szomorú!!!
   
  fip7 and zeal like this.
 9. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Tanulság? Addig van országod ameddig van fegyvered... Miben bíztak kongó és Rodézia után ? Inkább szénné szankciózva harc mint ez,de hát az emberek többsége gyáva és rövidlátó.
   
  anonim999, borisz and SilvioD like this.
 10. rudi

  rudi Well-Known Member

  A ci
  A cikk írója nem valami penge földrajzból következetesen úgy hivatkozik a vasútra mint amely "összeköti Afrika Csendes-óceáni végét az Atlanti-óceánival"
  Hacsak nem gyorsult fel hihetetlen mértékben a kontinensek vándorlása akkor Afrika Ny.i felén az Atlanti óceán van (ezt eltalálta a cikk írója,) a K.in viszont az Indiai óceán és nem a Csendes.
   
  fip7 and BiancoGasto like this.
 11. BiancoGasto

  BiancoGasto Well-Known Member

  A poén az,hogy a cikkben a térkép is azt jelzi Indian Ocean. Legalább ránézhetett volna. Hihetetlen a kínai nyomulás a 3. világban.
   
 12. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Van értelme? Eleg instabil a terep. Par ezer dollárert fasza kis kormányellenes lázadást lehet szítani, aztán oda a befektetés.
   
 13. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Másnap kínai megtorlás, BT-ben Kína vetózik, Oroszország tartózkodik.
   
 14. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  A kínai befektetéseket kínai biztonsági szolgálatok őrzik. Ahová betették a lábukat már csak fegyverrel űzöd ki. De ki meri lelövöldözni a kínai őröket, ha tudja, hogy másnap a PLA megjelenik a partoknál.
  Amikor valamelyik afrikai országban fél éve kormányellenes lázadás volt, a lázadók először a kínaiakkal egyeztettek. Tudták, hogy először őket kell megnyugtatni, hogy biztonságban lesznek a befektetéseik.
   
  FilcTroll likes this.
 15. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Amire utalsz asszem Zimbabwe volt.
  De ez olyan eset volt, ahol nem a CIA vagy egy iszlamista csoporttal kerültek szembe. Igazából azt a puccsot Kina szervezte a befektetései védelmében, mert az előző diktator helyzete mar tarthatatlan volt.
  Én sztem meg fogjak Afrikában égetni magukat. Persze egyedi esetekben lehet plusszos az üzlet, de alapvetően qrvarizikós.
   
  Morishima likes this.
 16. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Ha fokozódni fog a kínai amerikai ellentét ezt a frontot is meg fogják nyitni én úgy gondolom, Afrika más mint a többi kontinens, olcsóbb az élet, Szudánba is odapörköltek a kínai kéksisakosoknak ( jó, az más jogkör) elég ha nem tudják használni az utakat vasutat, nem termelnek a bányáik, megjelenhet a PLA de hova fog támadni? a bozótosba lévő pár száz lázadóra? hamar lehet csökkenteni a kínaiak komfortérzetét.
  Viszont most még felesleges, építsék csak az infrastruktúrát, jelenleg ők finanszírozzák, ami nekik kell érte azt idő lesz még kitermelni, én akkor kezdenék a kiszorításukba ha már megépítették ami nekem is hasznos.
   
  megazez, therob and SilvioD like this.
 17. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Afrika nem közel-kelet, sokkal erősebb a család/törzs alapú szerveződés, ha felégeted a falvakat akkor éhen döglenek és a többi falu ezerszer meggondolja mielőtt ugrálni fog.
  Muszlimok a keleti partvidéken élnek, pofontávolságban, sub-szaharai Afrika nagy része keresztény (sokuk már akkor az volt amikor őseink még a keleti pusztákon kergették egymást).
   
 18. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Sindzsiangba és Tibetbe is megtalálták kit kell kiirtani. Afrikában már most vannak területek, ahová csak kínai útlevéllel lehet bemenni. Jelenleg 100 mililióval több kínai él a földön, mint afrika teljes lakossága. Afrika nem győzhet. Nincs semmilyen gátlás a kínaiakban.
   
  antigonosz likes this.
 19. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Nem engedte átszerkeszteni:

  Van a vonalban egy kis jelképesség is, mivel anno a római és korai muszlim kereskedők is a mai Dar es-Salaam kikötőjéig merészkedtek le, afrikai fűszerekre, elefántcsontra, rabszolgákra cserélve ékszereket és fegyvereket.
   
 20. Morishima

  Morishima Well-Known Member

  Tesznek ezek a többiekre, kongóba azt se lehet megmondani hány hangzatos nevű lázadószervezet írtja egymást és mindenkit, persze vannak szervezett és fejlődő államok is, az is igaz hogy nagyon vallásosak, de akkor is, össze lehet szedni mindig azt a pár száz embert vagy ezret akik csak eldobható eszközök a játékban és mindegy meddig vesznek benne részt.

  Igen a kínai nem egy töketlen banda, nem úgy mint az európai kultúra mentén szerveződő népek jelenleg, jól csinálják a gyarmatosítást de bele lehet erősen köpni a levesükbe. Igazából nem kell Afrikának győzni, az max Afrika érdeke lenne, a lényeg az hogy több pénzt vigyen el tőlük a dolog mint amit hoz, a fokozott jelenlét pedig pénzbe kerül, persze lehet ezt is jól csinálni, meglátjuk miben csinálják majd másként mint a fehérek csinálták.

  Szóval lehet igazatok van, de akkor is kulcsfontosságú megállítani vagy kiszorítani őket Afrikából ha a nyugat nem akarja ezt a nagyszerű bevételi forrást elveszíteni, és az meg majd kiderül mit szólnak ehhez a kínaiak :)
   

Ezen oldal megosztása