1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Afrika

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Phoenix által indítva @ 2013. május 30..

 1. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  És kinek van igaza?
   
 2. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Nem ez a kérdés. :)
  De ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
   
 3. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Mi megyünk afrikába, hogy lakásunk, autónk, csajunk legyen vagy ők jönnek ide?
   
  fonak9, KoviUbi, fip7 and 2 others like this.
 4. misinator

  misinator Well-Known Member

  A kétkarú mérleg - ha csak meg nem bütykölik - mindig működik.
  Nekik is vannak vágyaik, meg vélt vagy valós érdekeik, meg nekünk is.
  Tetszik, nem tetszik, a mérleg őszinte lesz.
   
 5. Veér István

  Veér István Well-Known Member

  Mert ezeket megkapjuk itt puszira, ezért is jönnek ide... Vagy mert egy hamis képük van... Vagy mert az ő szemléletükkel és igényszintjükkel de az itteni infrastruktúrával kényelmesen dolgozhat, hogy élhessen, és nem azért kell élnie, hogy dolgozhasson.
   
 6. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Mert az embercsempészek bemesélik nekik hogy itt minden is van, ingyen. Csak pár száz v ezer euróért elviszik őket az ígéret földjére. Mondjuk a migráns simogató politikusok és civilek (embercsempész segítők) erre rátesznek pár dömperrel. A végén mindenki szív, csak ők nem.
   
  anonim999, KoviUbi, fip7 and 3 others like this.
 7. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Van még ilyen vallás...
   
  zztop, tong djagbu, fip7 and 3 others like this.
 8. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Érdekes dolgokat olvastam erről. Igazából az embercsempészek állati sorban tartják a bevandorlókat, mivel kifogyhatatlan az utánpótlás és 1-2 ember élete a több ezerből nekik végképp nem számít.
  A legenda a Kánánról, Europáról már él minden kis faluban. A szülők célja, hogy a gyereküket elindítsák. A csempészeknek csak a zsé számít. Az a kérdés a migrisegítő szervezetektől is kapnak fejpénzt vagy csak a transzportban játszanak össze? Esetleg az illegális árucsemoészetben tesznek nekik szivesseget az "embermentő" hajók? Csak bevandorlókat pakolnak át a csónakokról vagy más szajrét is? Sztem ezt nagyon ritkán ellenőrzik. A politikusok védik ezeket a hajókat amióta Salvini körön kívülre került. Reméljük csak ideiglenesen és pár év múlva átveszi az irányítást. Csak nehogy baleset érje....
   
  b4l4g3, fonak9 and LMzek 2.0 like this.
 9. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Ez nem kérdés. Kapnak. Összehangolt propaganda és anyaga erőforrás kell ahhoz, hogy egyszerre többtízezer ember meginduljon. Ehhez súlyos euro ezrek kellenek, annyi ami már itt is pénz és nem terem a fán, ott meg kb egzisztenciád van belőle.
   
 10. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member


  Az Eu leghatékonyabb migráció elleni dobása az volt, mikor hirdetéseket tett fel afrikai TV/Rádiókban, +neten és cáfolta a generált "falusi legendákat": erről a területről töredékére esett vissza a migráció. Utána a párezer €-val visszatelepült helyiek -korábbi migránsok- meglincseltek néhány emberkereskedőt. :)
   
  Morishima and fonak9 like this.
 11. Serathis

  Serathis Well-Known Member

  Helyes. Még ilyet.
   
  KoviUbi, fip7, LMzek 2.0 and 2 others like this.
 12. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Jó néhány.
   
 13. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 14. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Miattuk vajon mikor fognak térdepelős tüntetést szervezni? Ha már aranykoporsóban kaparták el a drogos bünözőt...

   
 15. LMzek 2.0

  LMzek 2.0 Well-Known Member

 16. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  LMzek 2.0 likes this.
 17. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Nemerson, fishbed and fip7 like this.
 18. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

  antigonosz likes this.
 19. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  Tök értelmetlen összehasonlítás. Kit érdekelnek az egyiptomi tankok, amikor min. 1500 km-re vannak Etiópiától? Meg a tengeri flotta. Felhajóznak a Níluson?

  A legalább 1500 km hatótávú rakétaerőket és a légi bombázóképességet (+ hatótávot) kellett volna összehasonlítani az etióp légvédelemmel.
  Két verzióban: Szudán ad/nem ad repteret Egyiptomnak.
  De erről szó nincs.
   
  fip7, fishbed and tong djagbu like this.
 20. blogen

  blogen Well-Known Member

  Az egyiptomi légierő B&B utántöltésre képes a Mig-29 és Rafale gépein. Ez nagyjából az a csapásmérő kapacitás, amit bevethetnek etiópia ellen ezerötszáz kilométeres távolságból (asszuáni légibázis). Komolyabb fizikai kárt nem tudnak tenni magában a gátban, az egy masszív betontömb, de az energiatermelő létesítményeinek megrongálása jelentős anyagi kárral és az etióp program komoly hátráltatásával járna, erre a rendelkezésre álló egyiptomi technika képes kell legyen! Feltve, hogy a szudáni kormányzat átengedi a légterét, mert a Vörös tenger nemzetközi vizei felől eritreai engedély kellene a kétezer kilométeres bevetéshez, ez már kevésbé valószínű a B&B korlátai miatt. Szudáni egyetértés nélkül Egyiptom nem tudná megvalósítani a légicsapást, mert gépeinek a leggazdaságosabb üzemmódban kellene nyílegyenesen átrepülniük Szudán központi területei fölött és ehhez a szudáni légvédelem már hozzá tudna szólni!

  Ellenben az etióp légvédelem komolyabban hozzászólni nem tudna ehhez. A gát a szudáni határ mellett fekszik, megfelelő légvédelmi rendszerük már rég nincs szerintem, korai előrejelző rendszerük pláne a legközelebbi katonai repülőtér pedig a kétszázötven kilométerre található bahirdari légibázis, ahol néhány működőképes Mig-23-as állomásozik, ki tudja milyen állapotban.
   
  fonak9 and tong djagbu like this.

Ezen oldal megosztása