Bukták a puccsot, körbe Kína/Orosz barát országok, pát héten belül össze tudnak rántani az országba 5000+ wagnerest az esetleg beszálló egyiptomi és etióp önkéntesek mellett.
USA meg elsomfordált mögülük.
Akkor már ki is tört a béke gondolom?
Értem, az orosz bázis miatt fenyegetőző USA biztos nem volt, de mindenki más igen.
Segítenél ugye az USA a hibás a Darfur i népirtásért csak szólni kellet volna, és azonnal abbahagyják? Vagy akkor is pont leszarták, ahogy most is.
Adok én is egy konteo a két hadúr ép pöcs méregetésben van kié a nagyobb. Egyik 1 szem búzát kért a támaszpontért a másik 1-gyel többet erre az első közölte neki egyel több jár. Az orosz tárgyaló felhívott egy matematikust és megkérdezte mennyi búza is kell. A végeredmény az, hogy az egyik hadúr pöcsét olcsóbb levágni.
Egyre valószínűbb az a scenario, hogy egyik cél a Mig-ek lenyúlása volt ukrajnának (miután Egyiptom beintett, hogy nem ad lőszert), meg is semmisítette az RSF mikor bukták a repteret.
Merre mentek volna az Egyiptomi Mig-ek?
Volt ott ukrán pap? Tudod én töménytelen mennyiségű áldás és víz ellocsolása nélkül fel nem szálltam volna azokkal. Nem vagyok hívő de jobban bíztam volna Istenben mint Ali-ban a szerelőben (lehet ezért hibásodik meg kicsit sűrűbben a német haditechnika is mert Ali húzza a csavarokat és Kumár köti be az elektronikát) Li ben sem bíznék mert hajlamosak szerencsepénzt dobálni. Egyébként miért nem a Kínaiak által javítgatott Szudáni gépeket?
Nagyon nem jó ez így, Ukrajnában 1+ éve lövik egymást, Szudánban (ismét) polgárháború, Tajvan forrósodik, Izrael körül szorul a hurok, összezárnak a muszlimok, azeriak és örmények (ismét) ölik egymást...
Miért mit vársz, a jogászok kora leáldozóban jön, vissza az erőseb kutya baszik elv. Tudsz olyat, amikor egy birodalom bukott és nem vér és szenvedés kísérte? Afrikában, ha 1 helyett több hatalmi központ lesz, akkor mindig lesz, aki támogasson felkelőket és mondhassa azt, hogy ott az a bánya ingyen kirabolnak titeket, öljétek meg a gaz kihasználóitokat.
Ettől még bukjon az USA, mert nem jó irányba mennek a dolgok, de hogy rögtön jobb jönne, azt kétellem.