1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Grilleztek medvéd, mások csirkét szoktak. Most mi is van?:D
   
 2. jani22

  jani22 Well-Known Member

 3. borisz

  borisz Well-Known Member

  Nem vagyok benne biztos, hogy mennyi irónia is lehet ebben.
   
 4. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 5. misinator

  misinator Well-Known Member

  tindalos, Lord Gazember, fip7 and 3 others like this.
 6. plushun

  plushun Well-Known Member

 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 8. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  misinator, gergo55 and antigonosz like this.
 9. gergo55

  gergo55 Well-Known Member

  Kinek???
  Had tudjam már, hogy kinek????
   
 10. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Anunakik :D.
  komolyabban. Nincs az a gazdaság aki ekkora adoságlufit le tudna majd kezelni. Még a kinai sem. Menyivel is tartozik nekik az usa? Tehát vagy leírják vagy .......... lehet elmélkedni.
   
 11. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Izgatottam várom a híreket, a mudíz és a sztenderdendpúrz mikor minősíti le őket, mert visszafizethetetlen az adóságuk.
  [​IMG]
   
  gergo55, svajcibeka, fip7 and 2 others like this.
 12. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 13. zeal

  zeal Well-Known Member

  antigonosz and Lord Gazember like this.
 14. Python

  Python Well-Known Member

  Nagy pillanatra készülődik Donald Trump, elnöki pályafutása során először fog az ENSZ-küldöttek előtt beszélni a héten, ugyanakkor bőven lehet, hogy a reflektorfény messze nem rajta lesz. Vele tart ugyanis az a Nikki Haley is, aki bár hivatalosan „csak” Amerika ENSZ-nagykövete, valójában egyre inkább az amerikai külügy főszereplőjévé válik.
  http://privatbankar.hu/karrier/poli...llenlabasa-ki-trump-kedvenc-nagykovete-312045
   
 15. Loken

  Loken Well-Known Member

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20170919-trump-megsemmisulessel-fenyegeti-eszak-koreat.html
  Nos tegnap megtörtént a 41 perces elnöki beszéd az ENSZ székházban, ahol Trump kivillantotta a foga fehérjét és nyíltan megnevezte a legfőbb ellenségeit. Persze ezekről eddig is tudtunk, de ez akkor is nyílt színvallás. A kérdés az, hogy csak szájkarate vagy valóban tesz is lépéseket.
  Megígérte, hogy tovább folytatja "America Great Again" politikáját és kimondta, hogy csak az amerikai érdekeket veszi figyelembe minden egyes döntése kapcsán. "Minden ország felelős vezetőjének a saját polgárai érdeke szerint kell cselekednie."
  Továbbá nem köt olyan egyezményeket/megállapodásokat amiért az országa nem kap cserébe semmit. Nem fog megvédeni olyan országokat amelyek nem tesznek semmit a védelmi kiadásaik növelése érdekében.
  Menekült kérdésben a fő szempont szerinte, hogy a saját országukhoz lehető legközelebb kell őket elhelyezni. Szerinte a menekült válság egyik fő mozgató rugója az alacsony bérek.
  Egyértelműen hibás döntésnek nevezte az Obama éra Iránnal és Kubával szemben tett kedvezményeit. Mivel azokat olyan rezsimekkel kötötték amelyek nem változtak semmit.
  Meg fogja szavazni a költségvetést. Azonban a demokratáknak bele kell menniük a DACA program (gyermekkorukban Amerikába érkezettek helyzetének rendezése) rendezésébe. Mely eddig elnöki rendeletként érvényesült.
  http://24.hu/kulfold/2017/09/19/trump-ot-orszagnak-uzent-ma-hadat/
   
  antigonosz likes this.
 16. rudi

  rudi Well-Known Member

  Tanulságos szavak John Hyten tábornok szájából (ő a Strategic Command parancsnoka) Air Force Association konferenciáján.

  http://www.thedrive.com/the-war-zon...the-head-of-u-s-strategic-command-up-at-night
  Többek között kifejtette hogy szerinte az USA elvesztette azt a képességét hogy gyorsan és reális áron fejlesszen ki fegyver rendszereket.
  Egyik példának a Minuteman rakéta rendszert hozta.
  Mint mondja, annak idején - 60-as évek - a teljes rendszer megtervezése, 800 Minuteman rakéta telepítése (beleértve a command-control rendszert is) mai áron számolva 17 milliárd USD volt.
  Napjainkban u.ennek a rendszernek a felújítása előreláthatólag 12-17 évig fog tartani és 84 milliárd USD-ba fog kerülni úgy, hogy fele annyi rakéta lesz, a meglévő silókat fogják használni és nincs benne az árban a command-control rendszer felújítása.
  Hozott példát a repülő eszközök beszerzése kapcsán is.
  Ahogy elmondta anno a teljes KC-135 programot 3 év alatt lezavarták (1954-57), napjainkban a KC-46-nak csak a kiválasztási procedúrája 10 évig tartott és az új tanker még most sincs kész, ráadásul a program technikai nehézségek miatt csúszik.
  A gond szerinte az hogy pl. a KC-46 egyáltalán nem egy létező légijármű és jelentősen eltér a már régóta kidolgozott KC-767-től amelyet az Olaszok és a Japánok használnak utántöltőnek. A B-767-es egy olyan gép volt amelynek fejlesztését már teljes egészében kifizették. Ehelyett a KC-46 a B-767-200ER törzsét a 767-300F szárnyát, futóművét, rakományajtaját és padlóját ötvözi a 767-400-as szárnyával, plusz a B-787-es digitális repülésvezérlő rendszerét vették át.
  Az egészhez hozzátesznek egy "hatodik generációs" fly-by-wire távvezérlésű boom-ot.
  Létrejött tehát egy olyan rendszer amelynek az alrendszerei évtizedek óta léteznek - kivéve a boom - , de a KC-46A formában még soha nem léteztek ...

  Az KC-X verseny tanulsága az hogy az USAF valószínűleg messze jobban járt volna a már kifejlesztett és bizonyított KC-767-el, és ha kihagyják az összes olyan újítást mint a távirányítású boom hogy magát a kész rendszert a lehető leg olcsóbban, minimális működési kockázattal és gyorsana kapja meg az ország.
  Persze, a KC-767 kissé kisebb hatótávolsággal rendelkezik mint a KC-46, vagy valamennyivel hosszabb kifutópályára van szüksége, de ha olcsóbb és gyorsabban lesz meg és még megbízhatóbb is, akkor - mint mondja - kit érdekel ez?
  Szerinte az amerikai repülőgépipar utat tévesztett. Szerinte egy a boom csak egy boom lehet. Csak azért, mert új technológiát alkalmaznak valamire, nem jelenti azt, hogy az előnyös vagy költséghatékony is egyben.

  Szerinte a védelmi iparágban dolgozó vállalatoknak vissza kell nézniük a történelemben és meg kell találniuk, hogy az - akkori mércével mért - rendkívül összetett problémákat milyen módon sikerült gyorsan és hatékonyan megoldani.
   
 17. Roni

  Roni Well-Known Member


  Mire fejlesszen mikor mindenbe előrébb jár?o_O
   
 18. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Nem merte kimondani, hogy ha nem lopnák szét jobb lenne. Ja USA-ban nincs korrupció, csak lobby. Akkor az nem is lopás, csak drága. :)
   
 19. fapp_supervisor

  fapp_supervisor Well-Known Member

  Minek eszel ha úgyis kikúlod? :D
   
  blitzkrieg likes this.
 20. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Mert holnap nem lehet felülni a tegnapi sikerre. Különösen nem a védelmi iparban.
   

Ezen oldal megosztása