1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. Masztiff

  Masztiff Well-Known Member

  Gondolod, hogy jobboldaliak nem füveznek? Az anarchista eszmékről olvastál/tudsz valamit, vagy csak úgy bedobtad a köztudatba? Könnyen dobálózunk politikai fogalmakkal, amikor nem tiszta a jelentése, és csak hallottunk róla.
   
 2. megazez

  megazez Well-Known Member

  Van a youtubon fent egy pár videó erről a jún 4.-ről, de ez a felvonulás azokat megnézve elég gagyi lett (ruszkik fényévekkel jobb katonai parádét rittyentenek, még a fentlévő magyar katonai parádék is jobbak)
  Nekem egyedül ez a kapitólium előtti mini attrakció tetszik a többiről szót se....
   
  KoviUbi and jani22 like this.
 3. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Megmagyarázzák maguknak.

  "The United States Missile Defense Agency has examined how existing Aegis Ashore missile defense systems could be upgraded with new radar, software and interceptors to allow them to strike intermediate ballistic missiles and potentially cruise missiles, according to current and former officials briefed on the discussions."

  https://www.nytimes.com/2019/07/05/world/europe/nato-nuclear-missile-defenses-russia.html
   
 4. "Régen minden jobb vót'!"
   
  ghostface, szuvorov, fip7 and 6 others like this.
 5. Python

  Python Well-Known Member

 6. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Jövőre megnéznek pár orosz videót, és korrigálják majd. Vagy többet nem rendeznek. (Ha van eszük)

  Meg egy kis ínyecség MAGYAR! katonai parádé 1985-ből.
  (főleg a vége az érdekes)
   
  tindalos, b4l4g3, Premortem and 3 others like this.
 7. megazez

  megazez Well-Known Member

  Igen pont erre a parádéra gondoltam :hadonaszos:
   
 8. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://magyarnemzet.hu/kulfold/gaz...evasarlokozpontban-sokan-megserultek-7095569/
  "Gázrobbanás történt egy bevásárlóközpontban a floridai Plantation városában, Miamitól 40 kilométerre északra. Legalább 20 ember megsérült – közölte szombaton az NBC amerikai hírtelevízió a helyi rendőrségre hivatkozva.
  Joel Gordon, a helyi tűzoltóság vezetője egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy ketten súlyos sérüléseket szenvedtek.
  Halálos áldozatokról nem érkezett hír.
  A robbanás a bevásárlóközpont egyik pizzériájában történt, amely ennek következtében teljesen megsemmisült. A robbanás következtében kitörtek egy közeli fitneszterem ablakai.
  Az incidens helyszínén több tucat tűzoltó dolgozik jelenleg. A bevásárlóközpont melletti utcát lezárták a forgalom elől..."

  https://rusvesna.su/news/1562434908
  (még több kép a cikkben)
  ...A videoban láthatók szerint, a robbanásban megsérült a bevásárlóközpont, és a szomszédos épületek is... A helyi hatóságok szerint sok embert érintett a robbanás. Ezek pontos számáról állapotáról nincs hír, de több tucatról beszélnek.
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

   
 9. krokomach

  krokomach Well-Known Member

  https://index.hu/kulfold/2019/07/06/gazrobbanas_tortent_egy_floridai_bevasarlokozpontban/
  "... A New York Times szerint legalább húszan sérültek meg, és többen vannak kritikus állapotban. A hatóságoktól úgy tudják, hogy gázszivárgás okozhatta a robbanást, de ezt még hivatalosan nem erősítették meg. A robbanás a bevásárlóközpont egyik pizzériájában történt, amely ennek következtében teljesen megsemmisült.
  A Guardian arról ír, hogy a bevásárlóközpont nagyjából száz méteres környékén is törmeléket lehet látni, a CNN is nagy pusztításról írt, de ők sem tudják még, hogy pontosan hány sérültje lehet a robbanásnak.
  A Twitteren több videó és kép is kering a robbanás helyszínéről, mindenhol rengeteg a törmelék. A környéket a rendőrség lezárta...  Van, aki a bevásárlóközpont szomszédságában lakik, és így néz ki a terasza  Szemtanúk szerint a robbanás után legalább háromszázan siettek a vészkijáratokhoz, a parkolóban álló autók is megrongálódtak a törmeléktől. A 20 éves Daniel Hubert a bevásárlóközpontban található L.A. Fitness edzőteremben volt, azt mondta, hogy még a legnehezebb súlyok is beleremegtek a robbanásba, a terem berendezéseiben, és a szemközti étteremben is nagy pusztítást okozott a robbanás. "Három mérföldnyire laknak barátaim, ők azt hitték földrengés van" - mesélte a robbanás erejéről..."
   
 10. plushun

  plushun Well-Known Member

  Gyakorlat teszi a mestert. Ha elég sokáig csinálják, akkor belejönnek. Ha Trump nyeri a következő választást akkor még nlgy évig lesz ilyen bohóckodás. Aztán meg ki tudja. Vagy lesz belőle hagyomány vagy nem.
   
 11. borisz

  borisz Well-Known Member

  Nem rémlik, hogy Evola ilyet javasolt volna.
   
 12. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Trump elismerte Magyarországot stratégiai szövetségesének – Alex Hemingway a Mandinernek

  Trump most mindenki számára nyilvánvalóvá teszi, hogy mi a kemény hatalom; a liberálisok két nemzedéke megszámláltatott és gyengének találtatott; a konzervatívok célja pedig a szabadság és az emberi méltóság tiszteletének biztosítása. Alex Hemingwayt, a republikánusok magyarországi képviselőjét kérdeztük a magyar-amerikai kapcsolatok és Trump elnökségének kilátásairól.

  Egyelőre nem látszik az erős kihívó, ezért minden bizonnyal még négy évig Donald Trumpnak fogják hívni az Egyesült Államok elnökét. Trump két hete jelentette be, hogy elindítja újraválasztási kampányát. Feltétlenül jó hír-e ez Magyarországnak? És mi lehet majd a várhatóan hosszú Trump-elnökség öröksége az amerikai történelemben? Erről kérdeztük az amerikai Republikánus Párt magyarországi képviselőjét. Alex HemingwayNew Yorkból válaszolt nekünk.[​IMG]


  [​IMG]

  Alex Hemingway

  A 2016-os elnökválasztáson ön – sok republikánushoz hasonlóan – támogatta Donald Trumpot, de nem rajongott érte. Mára megváltozott a véleménye?

  Ez egy helytelen állítás. Az elnök ellenfeleinél tapasztalható az ilyen célzatosság, hogy rákoppintgatnak az általuk kellemetlennek vélt korábbi nyilatkozatokra. Amikor az elnök olyan intézkedéseket hoz, amelyek elfogadhatóak az én szemléletem szerint, azokban támogatom őt, amely ügyekben pedig más az álláspontom, azokban nem. Az ő habitusát és a magánéleti döntéseit illetően pedig: senkitől sem várható el, hogy ilyen ügyekben az adott személy helyett védekezzék. Én sem fogom megtenni. Ez az elnök személyes dolga, de ő meg tudja magát védeni.

  Trump eddigi elnöki teljesítményében mi volt ön számára meggyőző?

  Trump elnök megértette azt a létfontosságú tényt, amit nagyon sok politikus mind Amerikában, mind a nemzetközi porondon elfelejtett vagy semmibe vesz: ez pedig az, hogy az Egyesült Államok a legerősebb hatalom, amely a közjót védi. Ez nem vitás. Sok nemzetközi megállapodásnak semmilyen súlya nem lenne, ha mi nem tettük volna melléjük a hozzájárulásunkat. Ha mi nem akarnák együttműködni másokkal, az együttműködés rendszere leállna a világon. Ha nem állnánk a történések élére, rossz erők vennék át az irányítást. Az Egyesült Államok két nemzedéken keresztül hagyta, hogy külföldi politikusok bokszzsákja legyen, akik saját belpolitikai céljaikra használtak minket. Ez nagyon sokat ártott az Egyesült Államok megítélésének, a külföldiek rólunk kialakított képe romlott.

  A cikk további része itt:
  https://mandiner.hu/cikk/20190709_t...agot_strategiai_szovetsegesene_alex_hemingway
   
  zztop likes this.
 13. jani22

  jani22 Well-Known Member

  zeal likes this.
 14. ghostface

  ghostface Well-Known Member

 15. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  ghostface likes this.
 16. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Az, amelyiket otthon kendácsoltak össze.
   
 17. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Megnéztem a youtubon a július 4-ei parádét, ez nem az a kimondott katonai egységek felvonulása mint a július 14-ei párizsi, inkább egy virágkarnevál keverve egy falunappal és egy utcabállal.
   
  megazez and anonim999 like this.
 18. leplezo

  leplezo Well-Known Member

 19. jani22

  jani22 Well-Known Member

 20. kacsacsor

  kacsacsor Well-Known Member

  fishbed likes this.

Ezen oldal megosztása