1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 14..

 1. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Nem, ez egy szintetikus drog mellékhatása. (PCP). Londonban is gyakran előfordul ott leginkább néger exszőlőtermesztők sétálnak így az utcán. :D
   
 2. Python

  Python Well-Known Member

  Én szóltam...:

  A nap legnagyobb csapása sem az utcáról érkezett, hanem az elnök első védelmi miniszterétől, az aktuálpolitikai kérdésekben legendásan hallgatag James Mattis nyugalmazott tengerészgyalogos vezérezredestől, méghozzá Donal Trumpnak a washingtoni Szent János templomban elővezetett pózolása és a George Floyd meggyilkolása után kitört tiltakozások elleni militáns fellépés miatt.
  Mattis 2018 végén történt lemondását követően – széles körben ismert nézeteltéréseik ellenére – soha nem volt hajlandó közvetlenül kritizálni volt főnökét, még 2019-ben megjelent emlékirataiban is igen szőrmentén beszél Trumpról. A katonai és politikai pályafutása során végig karakán figuraként ismert Mattisnál akkor telt be a pohár, amikor az elnök utasítást adott a washingtoni békés tüntetők megrohamozására, hogy a a Fehér Ház közelében lévő Szent János-templom előtt egy bibliával fotózkodhasson. A templom megtisztítása során egyébként az ott szolgáló papok egy részét is sikerült könnygázzal lefújni. A volt hadügyminiszternek a The Atlantic folyóiratban közzétett esszészerű állásfoglalása szerint a tiltakozók csak lelkiismeretük szavát követik, amikor a törvény előtti egyenlőséget kérik számon, és a tízezernyi békés tiltakozót nem néhány törvényszegő randalírozón keresztül kéne megítélni. Trump fenyegetéseire utalva leszögezte, "Vissza kell utasítanunk minden olyan elképzelést, mely városainkra „csatatérként” tekint, melyet a hivatásos hadseregnek „uralma alá kell vonnia".
  A konfliktusok szofisztikált megközelítéséről ismert Mattis szerint tartózkodni kell egy, a katonaság és a civil lakosság közti, „teljesen felesleges és értelmetlen konfliktus kirobbantástól”, és a tiltakozásokra adott militáns válaszoktól. Ehelyett „egy közös ügy mentén kéne összefognunk, és ez az összefogás azzal kezdődik, hogy mindannyiunk számára garantáljuk a törvény előtti egyenlőséget”.
  A volt tengerészgyalogos vezérőrnagy a történtekért személyesen Donald Trumpot és minisztereit tette felelőssé: Esküt tettem arra, hogy támogatom és megvédem az Alkotmányt. Soha nem gondoltam volna, hogy hozzám hasonló esküt tevő embereket bármilyen körülmények között is honfitársaik alkotmányos jogainak megsértésére utasítanak. És még kevésbé gondoltam volna, hogy ez az utasítás semmi mást nem szolgál, minthogy lehetőséget teremtsen az elnök számára egy bizarr fotózáshoz.
  Mattis az elnököt a nácikhoz hasonlította, akik az „Oszd meg és uralkodj!” elvét alkalmazva akarták gyengíteni ellenfeleiket: Donald Trump az első elnök, aki meg sem próbálja egyesíteni az amerikai embereket, és még csak meg sem próbálja ennek a látszatát kelteni. (...) Ehelyett nyíltan a megosztásunkra törekszik.
  A volt hadügyminiszter szerint a nemzet egységét a végrehajtó hatalmi jogosítványaival visszaélő, az alkotmányból „gúnyt űző” Trump nélkül kell megvalósítani, mert tudom, hogy „ennél mi jobbak vagyunk”. A republikánus elitben is óriási tekintélynek örvendő Mattis szavai által kavart válság mélységét érzékelteti, hogy a Fehér Ház sajtóosztálya gyakorlatilag percekkel a nyilatkozat publikálását követően válságüzemmódba állt át, a BBC tudósítása szerint Kaleigh McEnyany szóvivő Trump a Szent János templomban tett látogatását Winston Churchillnek a második világháborúban lebombázott Londonjában tett szemléjéhez hasonlította.
  A Szent János templom előtt tartott fotózáson részt vevő Mark Esper védelmi miniszter ugyanis szerdán bejelentette, nem ért egyet az elnök azon ötletével, hogy katonai egységeket kéne küldeni a tüntetők/zavargók ellen, de – valószínűleg egy alaposabb fejmosást követően – néhány óra elteltével visszavonulót fújt önmagának, és leállította az elit 82. légiszállítású hadosztály katonáinak Washingtonból esedékes kivonását. Esper azzal is megrázta a fehér házi pofonfát, hogy nyilvánosság előtt állította, sem őt, sem Mark Milley vezérkari főnököt nem avatták be abba a tervbe, hogy a fővárosba vezényelt szövetségi karhatalmi erők könnygázzal fogják szétkergetni a békés tüntetőket.
  Trump három évig hallgató volt védelmi minisztere keményen beolvasott az elnöknek
   
 3. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  A charlottesville-i zavargás idején mondott valamit, hogy az ott felvonuló jobbosok is rendes emberek, azóta kapja az ívet. Bár anélkül is náciznák nyilván.
   
  jurgenbauer likes this.
 4. Python

  Python Well-Known Member

 5. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  Pro-BLM Demonstrations Sweep Across Europe
   
 6. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Akkor már csak egy kérdésem van, szerinted az teljesen rendben van,hogy egy földönfekvő hátrabilincselt kezű ellenállásra képtelen ember nyakára addig térdel egy ilyen véglény, amíg az meg nem fullad?Ja és arról sem szabad megfeledkezni,hogy maga az áldozat jó pár alkalommal jelezte,hogy nem kap levegőt és meg fog halni,sőt tovább megyek az intézkedés körül csoportosuló emberek is jelezték,hogy a rendőr hagyja abba mert Floyd meg fog fulladni és ők mondták a rendőröknek azt is,hogy Floyd nem mozdul.De nekik biztos könnyű dolguk volt hiszen valószínűleg mindegyiknek min fül-orr gégész orvosi diplomája volt,hiszen látták,hogy Floyd tényleg nem kap levegőt.És akkor még nem is beszéltunk arról a három másik rendőrről akik közvetlen közelről végig nézték az egészet és nem avatkoztak közbe.
   
  haubagoi and Ooorky like this.
 7. Python

  Python Well-Known Member

 8. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Tökéletesen rendben van.
  Miért? Mert tudod a zsaruk olyan dolgokat tudnak, amiket te nem. pl. hogy ez a Floyd nevű nigger egy többszörösen visszaeső fegyveres erőszakos bűnöző - tudod, a legaljasabb fajta, aki nőket támadott meg, mert egy hatalmas állat volt. Szemezgess a rendőrségi doksiból, íme a niggerek "hőse":
  [​IMG]

  Helyben lőttem volna szét a térdeit
  [​IMG]
   
  fip7, szegcsab, jimkirk and 8 others like this.
 9. Laci1970

  Laci1970 Well-Known Member

  Ki nem szarja le! Többszörösen visszaeső bünöző volt. Le kellett volna lőni és nincs probléma.
   
  borisz, svajcibeka and Heim like this.
 10. yangwenli

  yangwenli Well-Known Member

  Amugy regebben konnyebb volt az egyszeru embernek kepet alkotni ki micsoda, amig egy szervezetet ugy hivtak mint pl. "Voros Hadsereg Frakcio" - RAF stb. De utana azok is rajottek, hogy a PR szempontjabol jobb ha inkabb antifa meg ilyesmi a nevuk :p Bekeharc! . . .
   
  bartinieffektus and svajcibeka like this.
 11. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Már megint egy kemény beolvasás az indextől ... pedig már a Tankcsapda is megmondta mennyit ér az index és a 444 ...
  De hogy a beolvasásoknál maradjunk, már az origos Kovács vagy Deutsch keményen beolvasott jobbos hülyeségektől is tele a tököm. Ez is hasonló, csak liberális baromságokkal, amelyeknek semmi értelme, max. ha letagadja az a kretén Mattis a pornós, nőverő, pénzhamisító, drogos bűnöző tényeket. Akkor a saját hülyéinek (liberálisok) természetesen fincsi orrfika amit mond, amit meg lehet enni, de semmi több. Sehol sincs már, max. egy demokrata vagy Trump után egy töketlen republikánus marhában reménykedhet, hogy ismét visszatérhet a nagypolitikához. A szokásos nácizás meg maga az ember.

  Az utolsó értelmes beolvasást Obama segítője produkálta az utcán, amikor lequrta a lootereket. Bár vsz az is faxán megrendezett volt, de legalább értelmes. Az ilyen Mattis félék pedig nem tényezők. De imádják a liberálisok, ha valami volt saját valakinek akit gyűlölnek beolvas. Mattis lazán beolvashatott volna Obama kreténkedésekor az Arab tavasz kapcsán, mégse tette meg. Clingonné kapcsán se prüszkölt semmit az éterbe, pedig ugyanúgy pozícióban volt magas szinten, mint most.

  Pár percig örülhet az indexolvasó Trump fóbiás, hogy ugye, ugye, hogy megmondta! De ennyi. A karaván halad tovább ...
   
 12. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Kvótamajom. Másik hülye. Lapozzunk. Nem tényező.
   
  svajcibeka, megazez and zeal like this.
 13. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ha te logikádat követem akkor ez szándékos gyilkosság és önbíráskodás volt,hiszen a rendőrök tisztában voltak Floyd múltjával.Azok a rendőrök akik a törvényes rendre és az igazságszolgáltatásra esküdtek fel.
   
  haubagoi likes this.
 14. Python

  Python Well-Known Member


  Semmi köze az index -hez. Ez egy a USA haderejében félistenként tisztelt 4 csillagos tábornok, volt hadügyminiszter véleménye. Ugye aktív tábornok ilyet nem fogalmazhat meg nyilvánosan, de nem nyilvánosan kb. ez a véleménye a tábornoki és a főtiszti karnak is. (Előny, ha van valamelyik amerikai fegyveres erőben aktív szolgálatot teljesítő tiszt v. főtiszt ismerősöd, akik nem csak a Csillagok és Sávok nyilvános cikkeiből ejtenek el infómorzsákat.) Lefordítom, ha esetleg nem érthető: Az amerikai hadvezetés kihátrált Trump mögül, persze katonai hatalomátvételre nem kell számítani, de az egy elnöknek sem jó előjel, ha a fegyveres erők már félig nyíltan is arról elmélkedik, hogy jobb lenne nélküle...!

  Ha esetleg eredetiben akarod olvasni:
  James Mattis Denounces President Trump, Describes Him as a Threat to the Constitution
   
  haubagoi, Wilson and Nemerson like this.
 15. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  Ebbol is latni, kinek van felnivaloja a demokracia fellegvaraban. Ha nem lesz eroteljes fellepes, akkor a maganhazak fosztogatasa fog kovetkezni, sok - sok halottal. Kb. igy fog zajlani: A mob bekopog a feszitovassal. Ha nincs valasz bemegy, ha kilonek, tovabball egy hazzal. Kb. ezert allnak most hosszu sorok a fegyverboltok elott, mert a lakosok is tudjak ezt.
   
  fip7, szegcsab, misinator and 11 others like this.
 16. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Igazad van. Viszont érdemes elgondolkodni, hogy tényleg mitől halt meg.
  Folyamatosan térdelnek rá az ember nyakára bicajos rendőröktől sima járőrökön át egyebekig, ahogy a megmozdulások felvételein is látszik, mégse purcannak ki tőle. Ez a benga, drogos, pornós néger vsz fullra be volt drogozva. Mellé a fasznövelő meg a kék tabletták a szívre hatnak. Vsz, ha bekapott párat azelőtt, mielőtt hamis pénzzel ment bizniszelni, mondjuk, hogy ne hamis pénzzel fizessék ki a csajt akit éppen előtte gangbangeltek, vagy mit tudom én minek kellett neki hamis pénz helyett igazi, bármit kinézek ebből a fasziból, akkor nem csoda, hogy bekrepált.
   
 17. jurgenbauer

  jurgenbauer Well-Known Member

  Ugyan már! Senki sem hátrált ki Trump mögül, max. a média szeretné ezt sejtetni. Amikor Carter az iráni válságot kezelte szarul, ugyanúgy ment a fika. Már gyúrtak Reaganre. Tudták, hogy bukni fog. Mégis kihozták a túszokat. Tették a dolgukat. Most nem egy Reagan Trump ellenfele. Ha nem lenne ekkora médiaelőnyük, tényleg azt mondanám, hogy mindegy mit csinál Trump, ha Biden lesz az ellenfele, az lottóötös neki. De remekül manipulálják a közvéleményt a liberálisok. Lásd Desiree Barnes videóját, csak ott is miről szólt a történet? Ő is szavazó, mind azok, és el fognak menni, magyarul a szart Trump nyakába szeretnék a Desiree Barnesokon keresztül lapátolni, amiben a Trumpot kezdetek óta nem teljes szívvel támogató republikánusok is benne vannak. Félnek, hogy kiderül, lehet ezt jól is csinálni, főleg ha nincs ekkora szembeszél. 2002 Orbán elleni népfikára emlékeztet a történet, de a sors 8 éven át itthon is megmutatta mi jött helyette ...
   
  bartinieffektus and zeal like this.
 18. fonak9

  fonak9 Well-Known Member

  A republikánus elit mindig Trump-ellenes volt, csak egyesek kényszerűségből beálltak mégis mögé, amikor látták, hogy nem tudják megállítani (de pl. az idősebb és az ifjabb Bush is nyíltan elhatárolódtak tőle, ahogy számos "Never Trumper" republikánus is), most pedig a többi is elkezdett leugrálni a süllyedő hajóról. Mondjuk szerintem ostobák, mert az egyre balrább tolódó demokraták szemében ők attól még ugyanolyan ellenségek maradnak, úgy fognak járni, mint minden forradalomban a "mérsékeltek", ők lesznek a következők a nyaktiló alatt. Róluk is ki fogják deríteni, hogy rasszista tetvek, az alkotmányt, amit fétisként tisztelnek, a radikális demokraták egyáltalán nem tisztelik, el fogják törölni gyakorlatilag az öreg halott, rabszolgatartó fehér férfiak által írt alkotmányt, le fogják dönteni a szerzői szobrait, ahogy tehetik.
   
  b4l4g3 and jurgenbauer like this.
 19. ornagy

  ornagy Well-Known Member

  Valahol azert a rendoroket is flusztralja, hogy mar tizenX alkalommal gyujtik be ugyanazt a szemetet az utcarol, de valahogy ujra es ujra kikerul oda. Ez a sziszifuszi, ertelmetlennek tuno munka is tehet az ilyen fellepesekrol, az hogy hiaba fogjak el, 2-3 nap mulva mar ujra kinn "tevekenykedik". Tudom ez nem menti fel oket, de arnyalja a kepet.Mas kozeg mint nalunk, masfele fellepest is kovetel.

  Most azt kepzeld el, hogy az amerikai rendorok ugy lepnenek fel a gettoban mint par videoban a nemet vagy belga, sved rendorok. A niggerek perceken belul megennek oket. Amerikaban az intezkedesnel erot kell mutatni, maskepp szetszed, megesz a getto. Az szinten rombolna a fellepesek hatekonysagat, ha a kollega meg az intezkedo rendor ellen lepne fel. Max. szinfalak mogott szol neki, nyilvanosan biztos nem. Kemeny vilag az ott, a rendorok vilaga amerikaban, napi szinten a nyakig a mocsokban.

  Ettol fuggetlenul a rendor hibazott, el kell itelni, viszont az aldozatbol sem kell MLK -et csinalni, lehet par het mulva egy masik gettolako csinalta volna ki, mert osszevesztek az anyagon...
   
  fip7, szegcsab, FilcTroll and 7 others like this.
 20. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Évente 300 amcsi rendőr hal meg csak az autópályán igazoltatás közben. Nem szívrohamban meg balesetben, lelövik őket.

  Az amcsi zsaru vagy keményen lép föl, vagy meghal. Ez mondjuk a 9 perces térdelést nem magyarázza, de egy 2-3 percest igazolna amíg lenyugtatják, bilincselik és berakják a kocsiba.

  Az megvan már, hogy JFK-t ki kőtte le? Na ha az meglesz majd ez is kiderül. Addig pihi, chips, sör és looter videó nézés.

  Ez már megvolt? :D

   

Ezen oldal megosztása