Minden igaz amit leírtál.
Talán pongyolán fogalmaztam. Önvédelmi célra nem nagyon tud senki fegyvert venni. Ezért vannak nem kevesen, akik nekikezdenek az általad leírt útnak. Az hogy mennyire tartják be a tárolási szabályokat, az már egy más kérdés. Ellenőriztem már fegyvert, nem egyet. Udvariasan becsengettem, megvártam míg beengednek. Azt nem tudhatom hogy a sörétest hol tartotta a kedves ügyfél akár 1 perccel is azelőtt hogy beengedett. Erre céloztam kiskapu alatt. Portán belül szerintem jópáran tartják önvédelmi célra is a sport/vadász fegyvert. Ha használni kell, még akkor sincs gáz saját portán belül. Ha annyit nyilatkozik a tulaj a lőfegyverhasználatot követően, hogy épp takarította, vagy szárazgyakorlást csinált, vagy csak nézegette mikor megtámadták, már nem követett el semmilyen jogsértést. Élet elleni közvetlen támadás elhárítása érdekében meg sportfegyvert is használhat az élete megvédésére, meg láncfűrészt.
A gázfegyverek meg kb annyit érnek, hogy használat után el tud futni az ember. A saját szobájából problémás elfutni azért. Én már nagyon sok gázt szívtam, volt hogy liftben állva telibe fújt a kolléga, mert vicces volt szerinte, hogy ő is és mi többiek is megdöglünk amig felér az emeletre a lift. Volt hogy zuhanyzóban fújkáltuk egymást, mert az egyik barom elkezdte. A párás levegőben külön "élvezet" volt. Meg volt hogy csak a kedves KR permetjét fújta át rajtunk a szél, aztán volt aki beokádott közülünk a padka melletti csatornanyílásba, de a java csak köhögött, meg folyatta a nyálát. A gáz csak azt állítja meg, aki nem akar igazán támadni. A lövészegyletek egy jó része kimondatlanul bár, de alternativaként jött létre az önvédelmi fegyvert akaróknak.
Egyébként én talán azt az utat tartanám járhatónak, hogy a bitang erős gumilőszeres fegyvereket nem korlátoznák, azzal is lehet súlyos sérülést okozni, de az valahol nonszensz, hogy 2021-ben a saját házamban a fizikai erőm (esetleg meghosszabbítva egy fémbottal, vagy más hidegfegyverrel) adja az egyetlen védelmet az esetleges támadók ellen.