Végső elkeseredésében mi a faszt fogjon rájuk?
Használtál már gázspray vagy pisztolyt?
Szerintem még nem. Szabad téren ha nincs szembeszél akkor jó, de akkor is csak közelről. Szobában gyakorlatilag magadat is harcképtelenné teszed vele. Veszélyesen közel kell lenni a támadóhoz a sprayhez. Emellett, vannak olyan állatok akik kifejezetten bírják, még az is lehet, hogy csak magaddal szúrsz ki, a támadó meg könnyek között egyszerűen megkésel amíg te a földön fetrengsz a fájdalomtól.
Kapásból a legdurvább opcióval indítottál, pedig gázspray jó ötlet. Aztán ott van a szomszéd-riasztó, külső mozgásérzékelők, reflektorokkal, hevederzár, ilyesmik. A rendőrséget is lehet fejleszteni, a polgárőrség is számít. Nem kell egyből cowboyként hősködni, mert csak másokkal szúrsz ki.
Ez baromság. Egy bűnözőnek, fajtájától függően a fegyver befektetés, presztízs 'riszpekt' a társaitól stb.. vagy csak simán hosszabbnak érzi a cerkát két centivel. Szerinted mennyibe kerül egy "szamuráj" kard amit lóbálnak az erőforrásaink? Mást mondok, ugye hallottál már a palotákról, tele arannyal, márvánnyal és úgy, hogy nincs bekötve a vezetékes víz? Vagy ha egy reteknek futja a legújabb iPhonera akkor az kizárja, hogy betörő legyen? Itt most butaságot írtál..
Mondom, ez csak spekuláció a részedről, de a számok nem támasztják alá a nézeted.
Nem kétséges, hogy lenne erre is példa.
Teljesen önkényesen kezeled a tényeket. Az usában valami évi 250 ezer+ fegyver kerül így a bűnözők kezébe. Az átszámolva mennyit is jelentene idehaza? 7000+, minden évben. Ez azért több lenne mint néhány példa...
De ez is olyan mint a halálbüntetés. Idő kell neki amíg a retkek megtanulják, hogy súlyosabb következmények várnak rájuk. Ha bárkit agyon lehetne lőni aki engedély nélkül lépi át a portán határát, csökkeni fog a piti betörések száma. Lehet, hogy a nagy stílű profikra nem, vagy csak minimális hatással lenne, de a baj nagy részét nem azok okozzák.
Ez már megint csak feltételezés. Miért gondolod, hogy az agyatlan sutyerákok majd elgondolkoznak a tetteik következményén. Ők inkább csak azt látnák, hogy hatalmat kapnak a fegyvertől.
Bocsánat, nem azt mondom, hogy mindegyiknek van. Azt mondom, hogy aki akarja, annak van. DE, számomra mindegy, hogy ha megtámadnak az otthonomban van-e vagy nincs fegyvere. Azt akarom, hogy nekem ettől függetlenül jogom legyen használni a jogosan tartott fegyveremet.
Kevés lőfegyveres bűnöző van. És meg azt akarom, hogy ez maradjon is így.
Jó reggelt, ott tartunk. Olyan generációk nőttek már fel akiknek a szüleik is kockák voltak. Okkal használtam a google-t példának. A dark webet elérni ugyanolyan könnyű. Lehet, hogy neked nem, sőt nekem sem annyira, de már egy nyolc éves is eléri ha akarja, könnyebben mint mi. És talán időset is mondtam.
Nincs annyi lőfegyveres rabló, mint amennyivel te megpróbálsz érvelni. Lehet, hogy nem is olyan könnyű beszerezni?
Az esélyeid egyszerűen jobbak, teljesen függetlenül a támadók felszereltségétől.
Ez sem igaz. Egy fegyveres összecsapásban, főleg több támadó ellen, ahol te csak védekező fél vagy... Nem sok esélyt adok.
Ezzel szemben általában sértetlenül megússzák a rablásokat az áldozatok Magyarországon. (Még ahol lőfegyverrel fenyegetőznek, ott sem használják, csak ijesztgetésre. Legutóbb ezekről mindről linkeltem be hazai statisztikát is, de már vissza nem keresem. Megvannak valahol az oldalon.)
Beképzelek vad szituációkat? Gondold már ezt végig, vagy csak trollkodsz? Lapozd már fel a kurucot, hogy hány embert öltek már meg a retkek mondjuk csak Borsodban, köztük az én falumban is.
Igen, beképzeled. Egyáltalán nem számolsz a negatív következményekkel, és mindig győztesen jössz ki a képzeletbeli pisztolypárbajokból... Nem trollkodom, csak úgy érzed, mert nem passzol a véleményedhez a kritikám.
Én nem adnék senkinek sem fegyvert, csak lehetőséget amivel vagy él, vagy nem.
A bajt meg mindenkire ráhozod, de ebbe bele sem gondoltál.
Pl. sok idős ember nem is kaphatna engedélyt lőfegyverre, de a támadások brutálisabbak lennének, és csak még nagyobb veszélynek tennéd ki őket.
Fütyörésszél csak te szerencsétlen, a falumbeli is fütyülhetne még ha nem ölik meg az udvara közepén, mert meg tudja magát védeni egy fegyverrel.
"Szerencsétlen"? Folyton Ilyen hamis magyarázatokkal érvelsz. Hányszor ennyien haltak volna meg a faluban, ha fegyveres betörők járnák a környéket? Több vagy kevesebb áldozat lenne?
Amint halálbüntetést kap minden rablógyilkos, erőszaktevő, drog, ember és fegyverkereskedő az országban visszavonom minden érvemet a fegyvertartás oldalán. Emellett szüntessék be a felfüggesztett büntetést, a háziőrizetben töltött büntetést, és vezessék be a halmozottit, vagyis ha már az unió baszakodik a tényleges életfogytiglannal, akkor adjunk nekik 300 évet per fő.
Ez van, ha teljesen elszakadsz a valóságtól.