A vidéki kisnyugdíjasok esetében nem tudom mi a megoldás, de az tény hogy a bűnözők gyorsan alkalmazkodnak az új helyzetekhez, minél elterjedtebb a lőfegyver annál valószínűbb hogy egy ellened intézett támadás lőfegyverrel történik, az a primitív állat amelyik megkötözi a nyugdíjast képes lesz megölni olyanokat akiket amúgy nem tudna.Ebben nagyot tévedsz. Hány olyan bűncselekmény is volt illetve van is, amiről nálunk egyik média sem számol be csak a kuruc.info? Lehet szélsőségesezni a portált, mert az is, csak éppen az esetek úgy 90%-ban az igazat írja hazai viszonylatban. Vajon hány idős férfi és nő menekült volna meg a fertőzött részeken a haláltól és a megerőszakolástól ha lett volna egy töltött revolver a fiókjában? Mert ezek az állatok a mai napig ezt teszik. A három csapás valamennyit ugyan segített, de ne felejtsük el, hogy a büntetés mindig a bűn elkövetése után jön. Az agyonvert kisnyugdíjason kurvára nem segít az, hogy az elkövető börtönbe került. Rajta az segített volna ha van egy fegyvere amivel agyonlövi a retket aki betört a házába.
Ne magyarázd, hogy nálunk ilyen nincs, mert ha ezt őszintén mondod akkor legfeljebb szerencsés vagy, akit és akinek az ismerőseit elkerülte még ez az élethelyzet. Én csak olyan településeken éltem eddig ahol szörnyűbbnél szörnyűbb gyilkosságok voltak és mindet a retkek követték el. A TV híradóiban és a netes portálokon persze ezek nem szerepeltek. Pontosan tudom, hogy a megyének minden részén rosszabb a helyzet mint ahol most én élek. Vannak települések ahová szívem szerint már a honvédséget küldeném be.
Azt meg leszarom, meg a kisnyugdíjas áldozat is leszarja, hogy a három reteknél van-e fegyver, mert hárman puszta kézzel is agyonvernek ha nem vagy elég gyors. Mindenkit aki engedély nélkül átlépi az én tulajdonom határát, jogom kellene legyen, hogy agyonlőhessem. Pont. Egy normális, ideális világban ennek nem lenne szabad vita tárgyát képeznie.
Az egyik legalapvetőbb probléma az önvédelemnél az hogy a védekező mindig hátrányos helyzetből indul. Nem tudom beszéltél e olyanokkal akik betöréseket követek el, de én beszéltem néhánnyal és mindegyikük tudta hogy hova fog betörni tudta hogy hányan laknak ott és tudta hogy otthon vannak e vagy nem mert megfigyelte a házat. Egyikük még kis térképet is rajzolt hozzá de ő mondjuk kiskorú volt. Tehát ők fel lesznek készülve te pedig nem, a kezdeményezés náluk van.
Alap esetben amit érteni kell a bűncselekményeknél hogy a jelentős többsége a vagyon ellen van elkövetve. Nincs veszélyben az életed. Azzal hogy bedobod a fegyvert a képletbe nagyobb veszélyben leszel mert az elkövető azzal fog számolni hogy megölheted. Ergo sokkal agresszívabban fog eljárni.
Sajnos az öregek akiket gyakran kisebbségi kiskorú bűnelkövetők gyilkolnak meg brutálisan nem tudnak mit csinálni. Nem hiszem hogy a fegyver sokat számítana, biztos van helyzet ahol számít, de egy lerobbant idős ember nem igazán tud sokat tenni ha hirtelen rátörnek.
Ráadásul olyan kevés esetről beszélünk amiért nem éri meg a társadalmat kitenni a fegyverviselés kockázatának. 146-szor nagyobb az esélyed hogy lelőjennek amerikában mint itthon, és ez csak a halálos kimenetelű lövöldözés. Szerintem a fegyverek sokkal több áldozatot szednének mint ahány embert megmentenének.
Arról nem is beszélve hogy senkinek nincs szüksége egy felfegyverzett kisebbségre.