[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 830
6 685
113

"Nem igaz, hogy csak egy útja van a mateknak."

De örülnék, ha ezt mondjuk levezetné nekem valaki :D
Elfogadok bármilyen eredményt, ami cáfolja, hogy 5+5=10.
Én hülye azt hittem, hogy pont a matek az, amiben csak egy jó válasz van...

• Tetszik
Reactions: tomcat1

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 194
73 712
113
"Nem igaz, hogy csak egy útja van a mateknak."

De örülnék, ha ezt mondjuk levezetné nekem valaki :D
Elfogadok bármilyen eredményt, ami cáfolja, hogy 5+5=10.
Én hülye azt hittem, hogy pont a matek az, amiben csak egy jó válasz van...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 479
58 949
113
Hogy mi??? o_O o_O o_O
---
"Vegyük például egy nemrég megjelent oktatási programot, amit Bill és Melinda Gates Foundation pénzelt, és amelynek partnere a Berkeley, és nemrég minden oregoni iskolának ki lett küldve” – írja a szerző.
..
A program szerint a fehér felsőbbrendűség jele, ha a „helyes válaszon van a hangsúly matek órán,” valamint az is ha egy diáknak be kell mutatnia a példát. A dokumentum azt is leírja, hogy a matek nem objektív tudomány."

A kedves Gates házaspár vajh milyen rasszba sorolja magát, hogy így kuzd a fehér fellsobbrenduség ellen?

• Vicces
Reactions: Kim Philby

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
460
1 533
93

Ezt jól értem, s irónia ? :)

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 194
73 712
113
Ezt jól értem, s irónia ? :)
Nem. A figura bizonyítja elméleti matematikával, hogy 1=2. Ha leülnénk egy kocsmában két három sör mellett, akkor én is bebizonyítanám neked matematikailag helyesen, hogy 1=0=-1, 1=2...100..., valamint feltételezés szintű kiindulás helyett axióma szintre emelem az imaginárius egység létét.

• Tetszik
  • Vicces
Reactions: gergo55 and geseft

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113

Utolsó pár másodpercben megoldódik a rejtély, a=0=b
És mivel 0-val osztás értelmezhetetlen, ezért jöhet ki fals eredmény.
Jó kis szemléltető példa, miért nem szabad 0-val osztani.

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
460
1 533
93
Nem. A figura bizonyítja elméleti matematikával, hogy 1=2. Ha leülnénk egy kocsmában két három sör mellett, akkor én is bebizonyítanám neked matematikailag helyesen, hogy 1=0=-1, 1=2...100..., valamint feltételezés szintű kiindulás helyett axióma szintre emelem az imaginárius egység létét.
Hát ez nem matek topik, nem megyek bele a részletekbe, de egyes műveletek nem értelmezettek, az első videóban a 0-val való osztás, ahogy @leplezo is említette vagy a másodikban a nem folytonos fgv. deriválása ... nem tudom mennyire komolyan műveli ezt a fickó ( az első videó alapján mintha csak érdekességként hozza fel, hogy milyen könnyen tévútra lehet menni ), de ha mégis komolyan gondolja akkor ez a tipikus "mindenki hülye csak ő helikopter" esete :)

• Tetszik
Reactions: Pogány

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 939
26 031
113
Brexit után Texit!
..
amer.jpg
Texas szembemegy a hivatalos kánonnal! Nem kell a maszk, és kinyitnak.
Hmm...
---
"Texas Governor Greg Abbott has lifted many of the Covid-19 restrictions in his state, permitting businesses to operate at 100-percent capacity and repealing the requirement for people to wear face coverings."

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
22 194
73 712
113
Utolsó pár másodpercben megoldódik a rejtély, a=0=b
És mivel 0-val osztás értelmezhetetlen, ezért jöhet ki fals eredmény.
Jó kis szemléltető példa, miért nem szabad 0-val osztani.
Valójában igazából a legmélyén nem az. De ehhez tényleg le kellene ülnünk. De ezzel nem támogatólag lépek fel a sötétfehér matematika jövője mellett, csak jelezni akartam, hogy ilyen is van. :) Mármint, én tényleg be tudom elméletileg bizonyítani.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 638
5 491
113
Valójában igazából a legmélyén nem az. De ehhez tényleg le kellene ülnünk. De ezzel nem támogatólag lépek fel a sötétfehér matematika jövője mellett, csak jelezni akartam, hogy ilyen is van. :) Mármint, én tényleg be tudom elméletileg bizonyítani.
Csak a gyakorlatban bukik. Nem választhatod szét a tudományt csak elméleti és csak gyakorlati részre. mert egymás nélkül nem jók semmire. Az elméletiből filozófia lesz, a gyakorlatiból meg kókányolás, ha nem támogatják egymást.

• Tetszik
Reactions: Pogány