Az aktivista jelenség újabb ékes példája.
A woke-jelenséggel szembeni ellenállás záloga a vakcina-tagadás. És fordítva.
A lényeg a permanens mellébeszélés és a feszültség állandósítása.
A normális, csendes többség nem náci, nem rasszista, nem érzi magát elnyomva, szeretne élni és lehetőleg nem belehalni a vírusba se.
De a politikai aktivisták elképesztő mértékben polarizálnak.
Döntened kell, különben homofób vagy, náci vagy, buzi vagy, zsidó vagy, rasszista vagy, nigger vagy.
Tehát vagy woke és akkor inklúzívan befogadod a gendersemleges fekete jogokat, akkor jár az oltás és progresszív vagy;
Vagy patrióta vagy, konzervatív, ferde szemmel figyeled az összes zsidót, buzit és niggert, tehát elutasítod a vakcinát.
Elég kretén egy összefüggés, de a frakciók kb így állnak fel.
Lényegében ebből van már nagyon elege a gondolkodni sem rest csendes többségnek.
Ha Amerikara gondolsz, az emberek tulnyomo tobbsege leszarja az egesz elmeroggyant woke vs retardalt repub vitat, no meg ennel azert komplikaltabbak a politikai toresvonalak.
A Twitterrol meg az itteni trollok spamjebol ugy tunhet, itt valamifele allando cirkusz van, de valojaban ez egy elenyeszo kisebbseg, aki hangos Twitteren meg ilyesmi szemet SM csatornakon, de a tobbseget ez el sem eri.
Lemesz egy barba vagy koncertre, ugyanugy ott vannak az emberek, koztuk mindenfele nezetu es elfer egymas mellett. Hogy egy peldat hozzak: en tudom, hogy ki a lelkes, sikhulye cionista egy elozenes barban, ahova havonta 1-2x lemegyek, akivel errol mar vitaztam parszor es emiatt szentul meg van gyozodve, hogy en naci vagyok es biztos untermenschnek gondolom ot.
Ettol fuggetlenul nincs feszultseg, en legalabbis vastagon teszek ra, hulyek mindig voltak es mindig lesznek (neha latom, hogy mereget, amikor mar kicsit sok mehetett le a borbol - a loteri doglott kutyat nem erdekli.
Mondjuk rola eleve sokat elarul, hogy a fickot soha meg novel nem lattam az evek soran, viszont mindig meresztgette a szemet, amikor egy-egy baratnommel megjelentem.
)
Minden ilyesmi hir kapcsan mindig emlekezz, hogy az ennyire aktivan politizalo nepesseg egy szinte elhanyagolhato toredeke az orszagnak - sot, meg itt NYS is egy toredek. A korrupt, mukodeskeptelen rendszerek sokkal husbavagobban erintik az embereket, mint azon porogni, hogy mit akar par shemale es hasonlok...