Csak annyiban másabb, hogy az Oroszország háborút indított egy nyugat barát ország ellen, és erre válasz a szankció. Amit törvénybe foglaltak, kihirdettek és nem minden Orosz állampolgárra vonatkozik. Míg a kínai esetben semmi ilyenről nincs szó, csak nem tetszik a dolog a hatóságoknak, és indoklás nélkül visszatartják a pénzt.Én ezt értem, de miben másabb ez a sztori attól, hogy az orosz befektető megvette a yachtját egy francia cégtől - jó vásárló volt - majd fizette a Monaco-i üzemeltetést, kikötői díjat tisztességese - jó ügyfél volt - s hirtelen egy mocskos orosz lett, akinek nincs is tovább yachtja, ha jönne érte le van foglalva?!
Itt rúgta el a pöttyöst kurva sok gazdag embernél a nyugat. Nem engem kell meggyőzni, én nem számítok, hanem őket. Ők viszont jellemzően nem hülyék, és mentik a pénzüket/vagyonukat diverzifikálva ki ki mibe tudja. Annyi arany persze nincs ami ehhez elég, de azért jól láthatóan inkább kifelé áramlik a zseton egy ideje a nyugatról, mint befelé, ami régen nem így volt.
Amúgy szerintem nagyon érdekes hogy az összes harmadik világbeli diktátorról előbb vagy utóbb kiderül, hogy valahol nyugaton tartja a pénzét. Nagyra értékelik nyugati jogállamot és jogbiztonságot, amit otthon eszük ágában sincs megvalósítani.
Az orosz elitet is azért érintik kellemetlenül a szankciók, mert eddig azt a pénzt amit biztonságban akartak tudni, előszeretettel vitték nyugatra.