[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 653
17 237
113
Én amúgy nem vagyok benne biztos, hogy egy Trump kormány olyan túl jó lenen Magyarországnak.

A társadalompolitikája szimpatikus, de ha belegondolok az előző ciklusába, borzasztó rossz emberismerő, egy rakás oylan emberrel vette magát körül, amik elárulták vagy hátbaszúrták.

Egy demokrata kormányannyiból jobb, hogy őket könnyebb utálni. Trump esetén nehéz lett volna nemet mondani egy DCA-ra ill. lenyomták a torkunkon a NASAMS üzletet is.

Trump és a republik őrült Kínaellenessége nekünk finoman szólva sem jönne jól.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 101
12 343
113
Én amúgy nem vagyok benne biztos, hogy egy Trump kormány olyan túl jó lenen Magyarországnak.

A társadalompolitikája szimpatikus, de ha belegondolok az előző ciklusába, borzasztó rossz emberismerő, egy rakás oylan emberrel vette magát körül, amik elárulták vagy hátbaszúrták.
Ebből tanulta a legtöbbet. A minapi JRE podcastban konkrétan emlegette a példákat, pl. az elmeroggyant Boltont, hogy totál whackjob, de annyiból jól jött, hogy ha vele a háta mögött bukkant fel, akkor totál elhitték neki az agresszív, mindjárt-lebombazlak tárgyalási retorikai húzásait, mondván ha ilyen örültek vannak a stábjában, mint Bolton, bizosan nem viccel. (Dehogynem, ez volt a taktikája, a bullying ill. hogy nem hátrál meg, nem áll le addig, amíg nem kapott legalább valamit.)
Egy demokrata kormányannyiból jobb, hogy őket könnyebb utálni. Trump esetén nehéz lett volna nemet mondani egy DCA-ra ill. lenyomták a torkunkon a NASAMS üzletet is.
A NASAMSot senki nem nyomta le, az messze a legjobb megoldás a témában. Néhány fogalmatlan írogat itt hülyeségeket róla, ne figyelj rájuk.

Trump és a republik őrült Kínaellenessége nekünk finoman szólva sem jönne jól.
Az nem, de ha csak leállítja az ellenzék finanszírozását, kinyirja az europai woke-globalista finanszírozást, azzal azonnal új világrendet csinálhat, ami mind pozitív lenne a magyar érdekeket tekintve. A kínai üzleteket meg érti, mert üzletember.

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
218
2 260
93
A nő ügyész volt,ha jól tudom,tehát jogi diplomája van,ehhez képest képtelen összefüggően beszélni,alelnökként viselkedni,azt sem értem,hogy ha elhívják egy baráti tv showba,vagy bármilyen médiába,akkor ott nyilván egyeztetett kérdéseket kap,azt a 10 mondatot sem képes,legalább tartalmában elmondani válaszként,mint elnökjelölt?
Akkor én miért nem vagyok a világkormány elnöke élethosszomig?
De tényleg?!
Keresek egy 40 iq-s versenyzőt baz megyéből,aki a galaktikus tanácsot fogja vezetni,kb.
Az átkosban,amikor kotrók kanalait hegesztettem,meg egyéb lakatos munkát végeztem a javító műhelyben,ha odajött az ágazatvezetőnk,aki nyilván foximaxit végzett,amúgy valami textil mérnök volt,de a javító műhelyt vezette,de a lényeg,hogy tudott értelmesen beszélni,volt rendes modora,udvarias volt,amivel ott foglalkoztunk,ahhoz magas szinten értett,el tudott magyarázni fémipari,kohászati eljárásokat séróból,fejben tartotta a 40 embere dolgait,munkáját,feladatát,stb.
Tinédzser fejjel is láttam,hogy ő egy tanult ember,diplomás,mérnök,akkor még nem volt olyan szó a szockóban,hogy elit,de fel lehetett nézni rá,ez volt 1988-ban,falusi tsz,szocializmus.
A mostani,nyugati "elit" meg konkrétan debil,a szó klinikai értelmében,úgy a 90%-uk,egy kóbor macskát sem bíznék rájuk,nem az országos politikát,a ny európaiak szintén zenész.
Sajnos ezen nem kell csodálkozni! Pont az a lényeg, hogy egy értelmes mondatot magától ne tudjon elmondani. Ne gondolkodjon, csinálja azt amit a háttérhatalom elvár tőle. Zsarolható legyen. Biden ugyan ez! Nekik csak egy arc kell. Markon és Scholz nem ugyan ez? A diktatúrát így álcázzák demokráciának, szabadságnak. Baj az, hogy a sok ösztön-lény választót ez sem érdekli. CNBC-s producer pont ezt mondja el az étteremben a rejtett kamerának.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 736
28 711
113
Az nem, de ha csak leállítja az ellenzék finanszírozását, kinyirja az europai woke-globalista finanszírozást, azzal azonnal új világrendet csinálhat, ami mind pozitív lenne a magyar érdekeket tekintve. A kínai üzleteket meg érti, mert üzletember.
Nem tud. Semmilyen zajló folyamatot nem tudna visszaszorítani, csak katalizálni. Agresszív taktikája úgy, hogy a világ joggal látja egy egykori uralkodó szuperhatalmat, máig egyetlen és domináns szuperhatalomnak képzelő vezető csak nem fog bejönni, hanem vállatvonnak a megfenyegetettek és ráhagyják. Nem lesz jutifalat, viszont ha beragad a fenyegetődzésbe és valamit fel is akar mutatni, max eszkalálhat olyan eseményeket, amik tovább erodálják az USA hatalmát és keményebb, háborús koalíciókba tömörítik a világ többségét, ami még mindig eléggé fél az USA-tól ahhoz, hogy már nem eléggé félve bátrabban fogjon össze ellene! Márpedig a világ négyötödéről beszélünk, ami fölött az USA így vagy úgy elvesztette a dominanciáját.

Nem lesz jobb világ Trumppal, ismerve a személyiségét, módszereit, szocializációját és életkorát megjósolható, hogy ő még különleges és domináns szuperhatalomnak hiszi azt az USA-t, amiről a demokraták háttérhatalma már rég tudja, hogy "B" terv kell, mert már nem az és ezen a terven is dolgozik a nyugati civilizácó USA birodalommá összerántásán. Erről szól például az EU államainak vazallusi státuszba taszítása (sikerrel, mert a demokraták jól építik az USA birodalmát ebből a szempontból). Trump személye eszkalációt, keményebb háborús szituációkat fogja hozni Trump miatt, aki bizonyítási kényszerbe fogja kergetni a saját államát és jajj a világnak, amikor visszaütnek az USA-ra meg az egész megroggyant Nyugatra!

Orbán meg pislogni fog a két világ közt, hogy én nem ilyen lovat akartam! Ez ugyanis már most látszik, hogy döglött és rég le kellett volna szállni róla. Csak nincs hova (pontosabban van, de az drasztikus fordulat lenne, a gazdasági semlegességhez képest és gazdaságilag ki tudja mit hozna magával, de el fogja hozni, amikor majd Trump választás elé állít mindenkit, hogy azonnal megszakítasz minden kapcsolatot a BRICS-el mondjuk vagy totális embargó lesz elleened is. Ez kábé akkor fog bekövetkezni, amikor a fenyegetésére válaszfenyegetéssel reagálnak, mert az USA már nem akkor kutya, hogy akkora hanggal ugasson, amivel Trump fog próbálkozni. Ukrajnába se lesz szája íze szerinti béke, bármilyen illuzórikus tervei is legyenek, az oroszok a saját tervükért dolgoznak).

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 101
12 343
113
Nem tud. Semmilyen zajló folyamatot nem tudna visszaszorítani, csak katalizálni. Agresszív taktikája úgy, hogy a világ joggal látja egy egykori uralkodó szuperhatalmat, máig egyetlen és domináns szuperhatalomnak képzelő vezető csak nem fog bejönni, hanem vállatvonnak a megfenyegetettek és ráhagyják. Nem lesz jutifalat, viszont ha beragad a fenyegetődzésbe és valamit fel is akar mutatni, max eszkalálhat olyan eseményeket, amik tovább erodálják az USA hatalmát és keményebb, háborús koalíciókba tömörítik a világ többségét, ami még mindig eléggé fél az USA-tól ahhoz, hogy már nem eléggé félve bátrabban fogjon össze ellene! Márpedig a világ négyötödéről beszélünk, ami fölött az USA így vagy úgy elvesztette a dominanciáját.

Nem lesz jobb világ Trumppal, ismerve a személyiségét, módszereit, szocializációját és életkorát megjósolható, hogy ő még különleges és domináns szuperhatalomnak hiszi azt az USA-t, amiről a demokraták háttérhatalma már rég tudja, hogy "B" terv kell, mert már nem az és ezen a terven is dolgozik a nyugati civilizácó USA birodalommá összerántásán. Erről szól például az EU államainak vazallusi státuszba taszítása (sikerrel, mert a demokraták jól építik az USA birodalmát ebből a szempontból). Trump személye eszkalációt, keményebb háborús szituációkat fogja hozni Trump miatt, aki bizonyítási kényszerbe fogja kergetni a saját államát és jajj a világnak, amikor visszaütnek az USA-ra meg az egész megroggyant Nyugatra!

Orbán meg pislogni fog a két világ közt, hogy én nem ilyen lovat akartam! Ez ugyanis már most látszik, hogy döglött és rég le kellett volna szállni róla. Csak nincs hova (pontosabban van, de az drasztikus fordulat lenne, a gazdasági semlegességhez képest és gazdaságilag ki tudja mit hozna magával, de el fogja hozni, amikor majd Trump választás elé állít mindenkit, hogy azonnal megszakítasz minden kapcsolatot a BRICS-el mondjuk vagy totális embargó lesz elleened is. Ez kábé akkor fog bekövetkezni, amikor a fenyegetésére válaszfenyegetéssel reagálnak, mert az USA már nem akkor kutya, hogy akkora hanggal ugasson, amivel Trump fog próbálkozni. Ukrajnába se lesz szája íze szerinti béke, bármilyen illuzórikus tervei is legyenek, az oroszok a saját tervükért dolgoznak).
Hallgass Trump interjúkat. Nagyon nem érted,
mit miért csinál, meg egyáltalán nem ismered a fickót, úgy tűnik.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 097
16 964
113
@perceptron

Egyébként érdekelne hogy valòban el is hiszik az ottani emberek amit adnak nekik? Vagy jobban mögé gondolva hùzzàk az X-et? Te, hogy làtod? Valòban értelmes, megvalòsïthatò programjaik vannak? Az egyszerű, hétköznapi emberek, hogyan viszonyulnak ehhez a vàlasztàsi kutyakomédiàhoz?

• Tetszik
Reactions: fishbed and Venom85

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 653
17 237
113
Hallgass Trump interjúkat. Nagyon nem érted,
mit miért csinál, meg egyáltalán nem ismered a fickót, úgy tűnik.

Én elhiszem Trumpról, hogy jót akar, és hogy ne megy gátlástalan, elvtelen politikus, de mint írtam nagyon rossz emberekkel vette körül magát, akik a háta mögött - vagy néha a szeme előtt - olyan dolgokat csináltak, ami a teljes ellentéte volt annak, amit hirdetett.

Lehet hallani pl., hogy Pompeio ismét külügyminiszter vármányos. Jó lenne ez nekünk?

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 199
35 806
113
Én elhiszem Trumpról, hogy jót akar, és hogy ne megy gátlástalan, elvtelen politikus, de mint írtam nagyon rossz emberekkel vette körül magát, akik a háta mögött - vagy néha a szeme előtt - olyan dolgokat csináltak, ami a teljes ellentéte volt annak, amit hirdetett.

Lehet hallani pl., hogy Pompeio ismét külügyminiszter vármányos. Jó lenne ez nekünk?

Az érdekes lesz, mert Pompeo kb. ugyanaz, mint Bolton, akit leszólt a Rogan-interjúban.

• Tetszik
Reactions: tarzaan

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 199
35 806
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
14 199
35 806
113
@perceptron

Egyébként érdekelne hogy valòban el is hiszik az ottani emberek amit adnak nekik? Vagy jobban mögé gondolva hùzzàk az X-et? Te, hogy làtod? Valòban értelmes, megvalòsïthatò programjaik vannak? Az egyszerű, hétköznapi emberek, hogyan viszonyulnak ehhez a vàlasztàsi kutyakomédiàhoz?

Sokan (a többség) elhiszik, szerintem.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 101
12 343
113
@perceptron

Nincs olyan, hogy atlagos amerikai, tul sok es sokfele ember el itt.
Aki ideologiai alapon all mindenhez hozza, annak felul kell kerekednie egyeni erdekein. Egy jo reszuk ostoba, oket konnyu behulyiteni, igy vagy ugy. Az okosabbja erti, hogy maga ellen szavaz esetleg, de akkor is ugy tesz, ezt legalabb el tudom ismerni, mint meggyozodeses akarkit (komcsit, neocont, globalistat stb.)
A maradek meg a jozan, ket labon jaro, aki a sajat erdekei szerint szavaz. A milliomos Trumpra, mert kevesebb adot akar fizetni, avagy Harrisra, ha a haborukbol jon a penze netan pedofil fereg volt Epstein korul. A csoro meg atlagember aszerint, mikor elét jobbanÉ Trump alatt, vagy most.

De azert valami valtozik: tegnap itt a Garden csurig tele volt (kb 20k nezo), es az utcakon kinn masik 60-70 ezer (!) ember koszalt a Midtownban, akik mind a Trump gyulesre jottek. Jegy nelkul, csak megmutatni, a konnyfakasztoan draga NYCbe.

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
218
2 260
93
Sokan (a többség) elhiszik, szerintem.
Az biztos. Franciaországban a média irányít, ezért Macron az elnök. Finneknél minden hülyeséget elhisznek a híreknek, mert régen amikor még semlegesek voltak a hírek is az volt. Németországban, ha ellenállsz és nem baloldali vagy, akkor automatikusan szélsőjobbos nácinak mondanak.

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 088
8 471
113
Teljesen abszurd, ahogy semmit mást nem tudnak, mint előhúzni a megfakult gyűrött nácikártyát.
Ez a mém most jött szembe velem, jól leírja az emberek véleményét a dologról.
fernaz.jpg

• Tetszik
Reactions: Loken and Pogány

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 663
65 680
113
Teljesen abszurd, ahogy semmit mást nem tudnak, mint előhúzni a megfakult gyűrött nácikártyát.
Ez a mém most jött szembe velem, jól leírja az emberek véleményét a dologról.
fernaz.jpg
Kicsit eltűnődve ezen a meme-en, a "Náci", mint pejoratív jelző, mi több, mint bélyeg hatákonysága abban rejik, hogy egy faltól-falig jól definiálható bukott rossz, amihez még egyenruha is tartozott. Világos szimbólum, könnyű alkalmazni.

De a pedofilnak, vadkapitalistának, antifának, neokonnak, globalistának, mindenféle pederaszta progresszív aberráltnak és rosszban sántikálónak nincs arca, nincs imázsa és még csak nem is bukott karakterek ezek, így vígan félhetnek a náciktól, máris ők lesznek a "jó oldalon".
Erről eszembe jut a lengyel haverom kifakadása, hogy "értsem meg, a nacionalizmus rossza globalizmus az egyetlen jó és alig várja, hogy az ellenzék nyerjen Varsóban, mert csak amerika oldalán menekül meg Lengyelország. Ugyanő mondta nekem azt is, hogy higyjem el, ha most megindulnának Oroszország ellen, akkor a lengyel haderő egy héten belül porig égetné Moszkvát és ezt amúgy az oroszok is várják, mert ő tudja jól, hogy sok orosz felszabadítóként tekintene rájuk, hiszen szegények. Szegények, mert még LCD TV-jük sincs..."

Ezt így levezette nekem és én nagyot csodálkoztam.