Az itteniek olyasmit mondtak hogy a középosztàlyt verték szét az Oxy-val,( akik visszaminősülnek heroinistàvà ahogy fogy a pénz a tablettàkra.)...az utcàt meg beborította a fentanyl.Ahol en lakom, ott nemigen latsz ilyen skid rowt, de a legnagyobb varosokban ketsegtelenul igy van, nem tulzas, videken meg a meth es hasonlo rettenetek eszik a redneckeket.
En itt lakom lassan 30 eve - szinte vegig NYC - es mar az elso heten mellbevago elmeny volt, milyen szinten ra van kattanva az amerikai tarsadalom a kabitoszerekre. Valami egeszen elkepeszto, mennyire nincs onkontrollja a tarasadalom szerintem vagy 30 szazalekanak, amibol mondjuk a fele (=az egesz tarasadalom 10-15%) biztosan drogos, egy masik maradek 10-15% meg "csak" alkoholista (funkcionalis, nem vegstadiumura gondolok). Meg a hivatalos statok is valami evi 70M+ droghasznalorol beszelnek - ez persze a weedtol a gombakon at a legkemenyebbekig mindenki, de a valosag szerintem a tarsadalom harmada biztosan drogozott mar ill. meg fog is.
Az oxys hullam csak a vegso 'adagot lotte be' a tarsadalomnak, amikor evi 100 ezer (!) fole szokott a halalozasok szama, csak akkor kezdett mindenki kapkodni, hogy mi az uristeni folyik itt, ki mindenkit fizetett le ez szar szemet (persze kivalasztott, galiciai lengyel ortodox zsido) Sackler csalad, hogy ilyesmit szabadon folytathatnak.
Annyira brutalis volt a korrupcio es a befolyasuk, hogy meg a botrany utan is sikerult ezeknek az arrogans, gatlastalan tokorruaknak mindent meguszni eveken at, lifetime (!) immunitast kaptak egy "megegyezesben", aztan vegul a SCOTUS iden juniusban halistennek szettepte az egesz megegyezest, hogy alkotmanyellenes.
Egyre tobben elhiszik, hogy a kartellekkel egyuttmukodo kinai laborok egyaltalan nem veletlenul adjak olyan olcson az anyagokat, hanem ez is egy jol kitervelt kampany az amerikai tarsadalom lassu szetrohasztasara. En szkeptikus vagyok, de nem lennek amugy meglepve, a felallati szovjet komcsik ennel cifrabbakat is terveztek, a CIA meg detto.
És igen...azt magyaràztàk hogy a fehér kertvàrosok is ùsznak màr a cuccban.